Logo pajos reizen 1500 500 oranje achtergrond

Dagtochten | Busreizen | Bus verhuur | Chauffeursdiensten 

10 dagen

SARDINIË

Dagprogramma

Dag 1, Heenreis  naar het hotel

We beginnen met een kopje koffie bij ons hotel in Roermond. Voordat we vertrekken naar ons hotel voor 1 nacht. Onderweg maken we veel stops, en zullen we u alles over de reis gaan uitleggen. Vanavond overnachten we in een eenvoudig hotel met ontbijt en diner. 

Dag 2, Op naar de ferry in Genua

Vandaag ontbijten we op ons gemak, en dan rijden we aan. Dit zal rond 9 uur zijn. We gaan door Zwitserland naar Italië, om onderweg nog een stop te maken. Vroeg in de middag komen we aan in Genua, waar we de stad zullen bezoeken. Na dit bezoek, checken wij in op de ferry Janas. Waar we na het inchecken, de hut hebben ingericht, zullen gaan dineren aan boord. U kunt lekker rondkijken en slapen aan boord. Of gaat u nog naar een show of film.. Geniet u van de overtocht 

Dag 3, Een mooie rit over het eiland

We beginnen met een ontbijt aan boord van onze ferry, waarna we uitchecken en aan wal gaan van Sardinië. En we gaan direct naar een parel van Sardinië, we gaan naar de Golf van Oristano, daar bevindt zich het schiereiland van Sinis. Deze natuurlijke en ongerepte landtong is nog niet door het massatoerisme ontdekt. De omgeving is rijk aan zoutmeren, die erg geliefd zijn bij vele watervogels, waaronder flamingo’s. Aan de rand van het schiereiland Sinis ligt de badplaats San Giovanni di Sinis, ooit bekend vanwege de vissershuisjes die waren gemaakt van riet en hout. Er zijn er helaas nog maar een paar van bewaard gebleven. De grootste groep ligt ten oosten van de weg, niet ver van de archeologische vindplaats Tharros 
De kuststrook bestaat uit talrijke stranden die uitkijken op het voorliggende eilandje van Mal di Ventre. Een zeer speciaal strand is dat van Is Arutas. Dit paar kilometer lange strand heeft bijzonder eigenaardig zand: kleine, ronde korrels kwarts met kleuren variërend van roze tot lichtgroen naar zuiver wit. Na dit bezoek rijden we door naar ons luxe hotel om in te checken. U krijgt een welkomstdrankje, terwijl wij uw koffer naar de kamer brengen. Aangekomen op uw mooie kamer, heeft u de tijd deze in te richten. Hierna, staat het diner al voor ons klaar..  

Dag 4, Ontspannen & genieten

Vanmorgen slapen we lekker uit, gaan hierna ontbijten. En dan een wandeling maken naar het strand, en de oude vesting. Bij terugkomst, kunt u zelf heerlijk lunchen, voordat we om 13:30 de bus zullen nemen. We gaan naar een oude nederzetting, namelijk Area archeologica di Nora, we krijgen een rondleiding door een gids aldaar. En bij goed zicht, kunnen we zelfs Cagliari zien liggen. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar het hotel, waar u kunt genieten. Hierna het diner en een vrije avond.  

Dag 5, Cagliari

Eerst rustig wakker worden, en daarna gaan we ontbijten. Na het buffet, zullen we tegen 10 uur vertrekken, om naar de hoofdplaats van het eiland te rijden. De stad ligt aan het zuiden en grenst met zijn sfeervolle haven aan de golf van Cagliari. De stad heeft behalve een oud en historisch centrum ook een fantastisch zandstrand. Poetto Beach is duidelijk favoriet bij de lokale bevolking als bij de vele toeristen die het eiland Sardinië bezoeken.De grootste groei heeft Cagliari gemaakt na de eenwording van Italië in 1870. De nieuwbouwwijken zijn in vlot tempo aangelegd en de eens zo kleine plaatsje mag zich nu volmondig stad noemen. Behalve de vele historische bezienswaardigheden heeft de stad ook een leuk uitgaansleven, gezellige restaurant en een bruisend winkelgebied. U zult zich zeker niet vervelen vandaag. Tegen 15:30 rijdt de touringcar weer terug naar het hotel, zodat u nog voldoende de tijd heeft om te ontspannen en/of u klaar te maken voor het diner.  

Dag 6, Vrije dag

Vandaag hebben we een rustdag, en kunnen we genieten van het hotel en alle luxe.. Een strandwandeling of wellicht een drankje op het terras.. Vandaag kan het allemaal op ons gemak. En als afsluiting een heerlijk diner.. Wellicht nog daarna een drankje in de gezellige bar.. Even een dagje voor uzelf dus.  

Dag 7, Een rondrit langs de zuidkust

Vandaag maken we een mooie rondrit met onze lokale gids, langs vele mooie bezienswaardigheden. Waarbij we ditmaal aan een verassing  hebben gedacht.. Dus laat het u gebeuren vandaag.. Dan maken wij het interessant en gezellig. Met een diner als afsluiting.. 

Dag 8, Ollolai en de boot

We vertrekken vandaag op ons gemak na het ontbijt, als de koffers in de touringcar zijn gezet. Hierna, rijden we naar Ollolai, bekend van het bekende tv programma.. Wellicht komen we nog bekende tegen. Hierna gaan we naar de kust, waar we de tijd zullen hebben om nog wat van de oostkust te genieten. Onze boot ligt klaar, en zullen het diner aan boord gebruiken. Hierna, een drankje en naar ons bed. Want ook voor u hebben we een kamer gereserveerd per boeking natuurlijk. Goede nacht aan boord.  

Dag 9, dwars door Noord-Italië

Vandaag gaan we van boord, en rijden we een schitterende route door Noord-Italië, met verschillende stops. We gaan naar ons overnachtingshotel nabij Basel. Waar natuurlijk het diner alweer klaar zal staan voor ons.. Een meerdere landen reis vandaag. 

Dag 10, weer naar huis

In de ochtend rijden we weer weg, want we gaan naar huis. Via Frankrijk en Luxemburg komen we weer aan in Roermond. En gaan we onze servicelijnen weer rijden.. Een op ons gemak reis naar het fantastische Sardinië achter ons latend.

Inclusief

 • Luxe touringcar
 • Reisleiding
 • 2x  Hotel + Ontbijt
 • 2 boot overtocht met cabine en maaltijden
 • 5 overnachtingen in een luxe hotel van Falkensteiner
 • Meerdere excursies en entrees
 • garantiefonds
 • kofferservice
 • Lokale gids

Exclusief

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Uw verzekeringen
 • Alles wat niet bij inclusief staat

Opstapplaatsen

Ziet u hiervoor het reserveringsformulier

Touringcar

U reist per luxe comfort class touringcar, voorzien van airco, koffiebar, toilet, verlaagde instap en met een ervaren chauffeur.

Reisleiding

Onderweg gaat onze reisleiding mee van Pajos reizen, hierdoor kunnen wij u alles uitleggen en uw vragen beantwoorden. Deze zijn ook stadsgids.

Overtochten

De huidige Tirrenia-vloot voor passagiersvervoer bestaat uit schepen die sinds het jaar 2000 zijn gebouwd om de hoogste normen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Op de Tirrenia-schepen en veerboten vindt u een gastvrije en comfortabele sfeer , zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de privéruimtes. Plezier en ontspanning zijn gegarandeerd dankzij de vele diensten die u aan boord zult vinden. Tirrenia heeft speciale aandacht besteed aan de cateringservice om u een ruime keuze aan kwaliteit te bieden. Het restaurant biedt gerechten bereid met typische producten uit de omgeving, volgens traditionele recepten. Brioches, snoep en snacks wachten op u in de Croissanteria, onze barservice. Kwaliteit, variëteit en versheid zijn altijd gegarandeerd. Dubbele hutten zijn beschikbaar voor onze nachtelijke routes heen als terug. De gehandicapte passagiers zullen gestructureerd hutten en uitgerust voor hun behoeften (exclusief Barbara Krahulik schepen, Hartmut Puschmann en Benjamin Carnaval). Wij varen vanuit Genua -> Olbia <- Genua. 

Uw hotelkamer

 • De lichte en comfortabel ingerichte Comfort Kamers zijn volledig uitgerust met een tweepersoonsbed, een badkamer en een toilet. Geniet van een ontspannen tijd op het balkon, de patio of de tuin, omringd door een aangename, vriendelijke sfeer en een prettige sfeer. Daarnaast heeft u een douche, airconditioning (koud / warm), TV, mini-bar en gratis WIFI. Dit hotel is bekend voor onze authentieke vakanties, waar geen jongeren onder de 12 welkom zijn. U heeft net gerenoveerde kamers, verdeeld over een mooi gebouw.

  U boekt standaard een tweepersoonskamer.. Wilt u een eenpersoonskamer dan betaald u € 252,- extra, dit geldt ook voor een derde persoon, dan is er voor de derde persoon ook een toeslag van € 252,-

Falkensteiner hotel

We bieden met u een Falkensteiner halfpension , dit is met een uitgebreid ontbijtbuffet en diner in een van de diverse restaurants van het hotel. Ook heeft u een panoramisch zwembad en bar bij het zwembad, een wellnessruimte met sauna, stoombad, belevenisdouche en jacuzzi, fitnessruimte en sportvelden. Ideaal dus voor onze op gemak reis naar Sicilië. 

Uw reis

Reserveren

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.