Logo pajos reizen 1500 500 oranje achtergrond

Dagtochten | Busreizen | Bus verhuur | Chauffeursdiensten 

10 dagen

ZUID - TIROL (I)

Dagprogramma

Dag 1, Heenreis  & stadsrondrit

We beginnen deze reis met een lekker kopje koffie bij ons hotel in Roermond. Hiervandaan gaan we met diverse stops in Duitsland onderweg naar hotel voor de overnachting en het diner. 

Dag 2,  Op naar  Italië via Innsbruck

Vanmorgen gaan we eerst genieten van ons Duitse ontbijt, en dan rijden we de grens met Oostenrijk over. We gaan naar Innsbruck, waar we de skischans bezoeken. Hierna nog het klooster, en natuurlijk het centrum met het gouden dak. In de loop van de middag, rijden we verder over de Brenner, en komen al snel aan in het hotel. Hier staat het welkomstdrankje klaar, terwijl de koffers geregeld worden voor u. Nu wat vrije tijd, en het diner. 

Dag 3, Vrije middag en Bolzano

Het ontbijtbuffet staat klaar, en rond 9:30 gaan we op ons gemak naar Bozen. Deze stad heeft een dubbel perspectief, ondanks dat is Bolzano in staat om toeristen te fascineren die overal vandaan komen. De twee levensstijlen, de ene Noord-Europese en de andere meer mediterraan, vormen samen de perfecte eenheid, die duidelijk te zien is in de historische en artistieke schatten van deze stad. Eeuwenlang was Bolzano het bevoorrechte centrum van commerciële uitwisselingen tussen Italië en Duitsland.  Tegenwoordig is de hoofdstad van Alto Adige een kosmopolitische stad geworden die op hetzelfde moment levendig, opgewekt, modern en toch verfijnd is! Rond 13:45 rijden we weer terug naar uw hotel. Hier kunt u van het meer, de spa, kamer of lounge lekker genieten. Om in de avond weer te gaan  genieten van het diner. 

Dag 4, Ontspannen & genieten

Vanmorgen slapen we lekker uit, gaan hierna ontbijten. En dan een wandeling maken naar het strand, en de oude vesting. Bij terugkomst, kunt u zelf heerlijk lunchen, voordat we om 13:30 de bus zullen nemen. We gaan naar een oude nederzetting, namelijk Area archeologica di Nora, we krijgen een rondleiding door een gids aldaar. En bij goed zicht, kunnen we zelfs Cagliari zien liggen. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar het hotel, waar u kunt genieten. Hierna het diner en een vrije avond.  

Dag 5, Schaubergmuseum & Bergwandeling

De natuur in, dat is ons motto deze reis. Want als we in de Alpen zijn, oftewel zuid-Tirol, dan willen we het beleven. Zo gaan we door het dal (50km) naar het Schaubergmuseum. Hier heeft u de tijd voor een kopje koffie. We gaan ons omkleden, althans een helm opzetten en trekken een regenpak aan. We gaan zitten op de mijn trein, en laten ons rondleiden door de mijn van Prettau. Wat bijzonder om dit mee te maken. Na het bezoek, krijgt u de tijd om de lunch te gebruiken en evt. een souvenir te kopen. Na de lunchtijd, rijden we door naar het Natuur historische museum, deze ligt een paar kilometer verderop. Hier parkeren we, en kunt u lekker een bergwandeling gaan maken. We blijven hier 2 1/2 uur staan. Dus tijd genoeg om alles in u op te nemen. U loopt zo Oostenrijk in . Dan rijden we weer terug naar het hotel, waar we de tijd hebben om ons op te frissen. Een dag op ons gemak genieten van al het moois 

Dag 6, Een vrije dag om te genieten

Vanmorgen gaan we eerst heerlijk uitslapen, ontbijten en dan genieten. Gaat u naar het centrum vandaag, een wandeling maken door de bergen, genieten rond het meer. Of laat u zich verwennen in de Spa.. Misschien van alles een beetje. Denkt u eraan om wat lekkers, drinken en lunch te halen voor morgen. Dan gaan we naar grote hoogte. Maar eerst vanavond tijdens het diner, bespreken we gezellig eerst alles na van deze dag, waarna er een vrije avond is.  

Dag 7, Genieten van de natuur en bergen

Het wordt een dag van grote hoogte.. We gaan namelijk naar Arabbi. Een route door de bergen begeleidt ons door de dalen. Hier stoppen we, en trekken we de bergschoenen aan. Want, de berglift is gereserveerd. Hier kunt u boven heerlijk wandelen, en genieten van uw meegebrachte lunch. Als u boven een paar uur gewandeld heeft, komt u zelf naar beneden. En kunt u nog van het bergdorpje Arabbi genieten. Alvorens we weer via de mooie route terugrijden voor het diner en de overnachting.  

Dag 8, Bruneck & vrije middag

Bruneck, is de plaats die we vanmorgen na het ontbijt gaan bezoeken. Deze plaats met zijn mooie vesting en oude binnenstad zal ons laten genieten. We kunnen de laatste inkopen doen, en eventueel een museum bezoeken. Uw reisleiding heeft nog veel tips over voor u vanmorgen. Tegen 13:30 uur vertrekken we weer, en gaan we naar het hotel. Geniet u van de vrije middag, alvorens wij weer vertrekken morgen. Nog als afsluiting een diner en een heerlijke avond.  

Dag 9, Terug naar Duitsland

Vanmorgen genieten we van het ontbijt, en ondertussen worden de koffers naar de touringcar gebracht. Hierna, vertrekken we weer snel, en rijden door naar Duitsland. We maken een paar stops voor koffie, lunch en thee.. Alvorens we in Ludwigshafen aankomen. Hier hebben we ons hotel, en het diner. 

Dag 10, Langs de Rijn naar Nederland

Eerst genieten we van ons laatste ontbijt deze reis. Hierna, rijden we naar de Rijn. Met een mooie route, maken we een lunchstop en bezoek aan St. Goar. Bekend van zijn heerlijke gebak en de Lorrelei. Na deze stop, rijden we door tot aan Koblenz, hier gaan we de snelweg op en rijden zonder wisselpunt naar uw uitstappunt. Vroeg in de avond zijn we weer terug. Na een heerlijk op ons gemak reis. 

Inclusief

 • Luxe touringcar
 • Reisleiding
 • 2x  Hotel + Ontbijt bij overnachtingshotel
 • 7 nachten in het Falkensteiner Ehrenburghof
 • Diners en ontbijtbuffet
 •  Thema avonden en keuzebuffet avonden
 • Muziekavond
 • Bagage service
 • Welkomstdrankje
 • Skilift Innsbruck entree
 • Bezoek mijn Prettau entree
 • Diverse excursies
 •  Berglift entreeticket
 • Maria Luggau entree en gids
 • Garantiefonds
 • en nog veel meer.
 •  

Exclusief

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Uw verzekeringen
 • Alles wat niet bij inclusief staat

Opstapplaatsen

Ziet u hiervoor het reserveringsformulier

Touringcar

U reist per luxe comfort class touringcar, voorzien van airco, koffiebar, toilet, verlaagde instap en met een ervaren chauffeur.

Reisleiding

Onderweg gaat onze reisleiding mee van Pajos reizen, hierdoor kunnen wij u alles uitleggen en uw vragen beantwoorden. Deze zijn ook stadsgids.

Uitgebreide diners

Doordat we meer geld besteden aan uw ontbijt en diner, heeft u ook heerlijke uitgebreide maaltijden. In een gezellige sfeer, geniet u van de vele specialiteiten. Natuurlijk staat er altijd iemand aan de bar voor u klaar, om te genieten van een drankje. Of dit nu overdag of in de avond is, de service is geweldig. 

Uw kamer

De moderne kamers met comfortabele meubels bieden een zithoek, een telefoon, een satelliet-tv met ingebouwde radio en een kluisje. In uw eigen badkamer met bad en toilet vindt u ook een haardroger en een kleine set van onze Acquapura SPA-productlijn. Bovendien hebben alle tweepersoonskamers met uitzicht op de vallei een ongeveer 4 m² balkon. Natuurlijk heeft u een Tweepersoonsbed, Balkon, Badkamer, Badkuip en douche, Grote spiegel, Scheer / Beauty-spiegel, Haardroger, Douchekop, Slippers, Badjas, Garderobe, Zithoek, Koelkast Satelliet TV, Telefoon, Wifi, Radio, Suitepad Rookmelder, Zelf gestuurde verwarming en natuurlijk 220 v stroom. 

Hotel Ehrenberghof

Dit 4 sterrenhotel is van alle gemakken voorzien, zo kunt u ontspannen in de luxe wellness of een drankje pakken op het luxe terras of in de lounge. Of geniet u van uw luxe kamer, waar u vandaan met uw badjes aan loopt naar het grote binnen- en buitenzwembad. 

De Acquapura SPA heeft voor u de bedoeling dat de rustgevende tonen van de natuur, gebaseerd op de 4 elementen: Lucht – onze heldere, schone berglucht is overal aanwezig zijn. Water – in ons eigen meer, fris, natuurlijk, zonder chemicaliën. Vuur – romantisch en warm bij het haardvuur in de avond. De aarde – omringd door bloeiende tuinen, weelderige weiden, groene bossen en schaduwrijke berghellingen, de Acquapura SPA heeft een oppervlakte van 2000 m². Een hotel om tijdens uw busreis van te genieten, en voelen wij ons op ons gemak. 

Reserveren

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.