Logo pajos reizen 1500 500 oranje achtergrond

Dagtochten | Busreizen | Bus verhuur | Chauffeursdiensten 

Dagprogramma

Dag 1, Heenreis naar Goslar

Vandaag rijden we vanuit uw opstapplaats naar de mooie stad Goslar.  Een fantastische mooie plaats, die zijn oudheid heeft behouden. Goslar staat ook wel bekend om het vakwerk in de UNESCO werelderfgoedplaats met ook  als bekend punt de bezoekersmijn Rammelsberg, en de Kaiserpfalz, het paleis uit de 11de eeuw waar een origineel bronzen keizertroon is te zien.

Wij komen in de vroege middag aan, en zullen u verwelkomen met een welkomstdrankje. Terwijl u geniet van een drankje, zal de kofferservice uw koffer naar de kamer brengen. Tevens ontvangt u van ons de sleutel. Gaat u genieten van uw luxe kamer of wellicht zelf even genieten van de oude binnenstad. Rond 19 uur staat het diner voor u klaar, dit zal de ene dag een 3 gangen diner zijn, en de andere keer een luxe buffet. In de avond nog een wandeling door de stad? Voor we heerlijk kunnen genieten van onze nachtrust. 

Dag 2, Goslar per trein en stadsgids

Gisteren hebben we 500 km met de touringcar afgelegd, maar vandaag laten we deze staan. Want onze stadsgids zal al op ons wachten bij de receptie. Maar niet voordat we hebben genoten van een luxe ontbijtbuffet. We maken een wandeling met veel stops van ongeveer 2 uur.. De tijd is afhankelijk van uw vragen vandaag. Na de wandeling, kunt u zelf rondkijken of een museum bezoeken. Want pas tegen 1530 ongeveer, zal de trein voorrijden bij het hotel. We gaan een mooie koetstocht maken door de oude binnenstad, zodat u nog een keer vandaag de stad kunt bekijken. Nog wat vrije tijd, alvorens we het diner zullen aanvangen. Wellicht met ons allen nog een drankje in de gezellige bar van het hotel.  

Dag 3, Stoomtrein Gernrode-Stiege

Vanmorgen rijden we naar Gernrode, waar we heerlijk gaan genieten van deze oude plaats. Gernrode is  een kleine stad in het noorden van de Harz tussen Thale en Ballenstedt.  Gernrode is voor het eerst in een oorkonde uit het jaar 961 vermeld en is daarmee een van de oudste nederzettingen in de regio. Het bestuur van de stad lag lange tijd bij de nonnen van het klooster Gernrode. In 1539 kreeg Gernrode stadrechten door het verlenen van een zegel en wapen. Het toerisme in Gernrode begon in de negentiende eeuw en de stad werd ook bezocht door beroemde dichters als Johann Wolfgang von Goethe en Heinrich von Kleist.

Het grote kenmerk van de stad is ook heden ten dage nog de bezienswaardige Romaanse kloosterkerk van St. Cyriakus die Gernrode zelfs een internationale roep bezorgt. Deze kerk stond er al in 961 en is een van de best bewaard gebleven religieuze gebouwen van Duitsland. Hiervandaan pakken we de stoomtrein via de mooie omgevingen (zie trein informatie) naar Stiege. Het dorp ligt op ongeveer 500 meter hoogte . Het belangrijkste gebouw in Stiege is het jachtslot dat in 1329 voor het eerst in een oorkonde vermeld wordt. Het slot werd door de graven van Blankenburg voornamelijk gebruikt voor de bescherming van het waardevolle mijnbouwgebied rond Stiege. Vanuit Stiege rijden wij via een mooie route door de Harz, terug naar ons hotel in Goslar. Waar wij tijdens het diner, nog lang na zullen praten over deze mooie excursiedag. 

Dag 4, Stoomtrein  BROCKENBAHN

We rijden vanmorgen iets vroeger aan als de andere dagen, om via een mooie route naar Wernigerode te rijden. Aan de voet van het Harzgebergte ligt de mooie plaats  Wernigerode. Hoog boven de stad troont het kasteel van de graven van Stolberg-Wernigerode. Het stadje is eveneens het begin- en eindpunt van de stoomtrein op smalspoor naar de Brocken die wij vandaag gaan nemen. Het raadhuis op de markt is een van de mooiste in Duitsland. Direct achter het raadhuis, in het oudste gedeelte van de stad staat de St. Sylvestri kerk met een middeleeuws altaar van de Belgische meester Arnold. 

De stoomtrein op het smalspoor zal ons meenemen op een tour van ruim 2 uur de bergen in. (ziet u trein informatie).Met rond 1141 meter is de Brocken de hoogste berg in het noorden van Duitsland. Beroemde Duitse dichters, zoals Goethe en Heine lieten zich inspireren door de magie rondom het gebergte. We hebben 2 uur de tijd om te genieten, om daarna weer met de trein 2 uur terug te rijden naar Wernigerode. Waar wij weer vertrekken naar ons hotel. 

Dag 5, Terugreis naar Nederland

Vanmorgen zetten we onze koffers alweer klaar in onze kamers, zodat we kunnen gaan genieten van het ontbijt. Tijdens uw ontbijt, brengen wij uw koffer naar de touringcar. Nadat de sleutels zijn ingeleverd, rijden we via verschillende stopplaatsen weer terug naar Nederland. Om deze mooie reis tot een einde te brengen.. Een reis vol veel herinneringen.  

Treinreizen

We gaan niet alleen met de koets op pad deze reis, maar maken ook 2 mooie treintochten door de Harz.. Zo komen we dus ook op ruim 1200 meter hoogte met een stoomtrein, het hoogste punt van het Harz gebergte. 

Route Gernrode -> Stiege

Een mooie route langs vele oude plaatsjes, met een duur van ongeveer 1 uur en 45 minuten. En een hoogteverschil van +/- 225 meter. 

Route Brockenbahn

We beginnen met een rit van +/- 2.15 uur. De trein brengt ons van 250 meter naar 1140 meter hoogte. Met fantastische uitzichten. Boven hebben we 2 uur, om daarna weer met deze zelfde trein terug te reizen. 

 Beide treinreizen zijn inclusief

 

Inclusief

 • Luxe touringcar
 • Reisleiding
 • Luxe hotel, met 4 overnachtingen
 • Ontbijtbuffet elke dag
 • Diners in het hotel
 • Stadswandeling Goslar
 • Treintje door Goslar
 • Treinkaart Gernrode-Stiege
 • Treinkaart Brockenbahn
 • Kofferservice
 • Welkomstdrankje

Exclusief

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Uw verzekeringen
 • Alles wat niet bij inclusief staat

Opstapplaatsen

Ziet u hiervoor het reserveringsformulier

Touringcar

U reist per luxe comfort class touringcar, voorzien van airco, koffiebar, toilet, verlaagde instap en met een ervaren chauffeur.

Reisleiding

Onderweg gaat onze reisleiding mee van Pajos reizen, hierdoor kunnen wij u alles uitleggen en uw vragen beantwoorden. Deze zijn ook stadsgids.

Uw hotelkamer

Uw kamer is groot genoeg met een gezellig bed voor een rustgevende nacht, een klein bureau, minibar, radio, televisie met kabel tv, gratis WIFI en een ISDN telefoon.. Daarnaast een nette douche met voldoende handdoeken die dagelijks ververst worden. 

Der Achterman Goslar

Ons eersteklas hotel in Goslar combineert vakkundig 500 jaar geschiedenis met moderne elementen. Dit resulteert in een heel bijzonder karakter. Ons hotel ligt direct aan het voetgangersgebied van de historische stad Goslar. 

Programma in het kort

De eerste dag zijn we al op tijd in Goslar, ideaal om dus even rustig in te checken en een welkomstborrel te drinken. En dat terwijl we de koffers naar uw kamer brengen. Dan heerlijk dineren en wellicht de stad nog even in te gaan. De 2e dag, krijgen we een rondleiding door de stad van 2 uurtjes. Dan wat vrije tijd, om de dag met een rondrit met een treintje af te sluiten, en het diner aan te vangen. De derde dag gaan we voor een bezoek aan Gernrode. Na wat vrije tijd, staat de stoomtrein klaar, die u naar Stiege zal brengen. Hier heeft u de tijd voor een bezoek om daarna via een mooie route naar het hotel terug te rijden met de touringcar voor het Diner. De 4e dag gaan we naar Wernigerode. Hier heeft u even de tijd voordat we de Brockenbahn zullen nemen, die ons naar ruim 1100 meter hoogte zal brengen. Als we terug in Wernigerode zijn, gaan we naar ons hotel om de dag af te sluiten met een heerlijk diner.. Dat betekend dat we de volgende morgen weer naar huis zullen vertrekken, na meerdere fijne vakantiedagen.  

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.