Comfort Class Busvakantie

Praag

Genieten van de mooie stad

Regio Praag
Gezelligheid
halfpension

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Deze reis hebben we weer speciaal voor u samengesteld, met een zeer afwisselend programma.. Zo brengen wij op de heenreis al een bezoek aan Leipzig en op de terugweg aan Dresden. En ontvangt u van ons een Praque city card. Hiermee heeft u toegang tot het kasteel, en nog veel meer mooie locaties. Zo kunt u onbezorgd alle musea bezoeken die bij deze kaart zijn aangesloten. Natuurlijk hebben we ook een stadswandeling met onze gids.. Gaan we een mooie tour door het Boheemse woud maken, met een glasblazerij. En bezoeken we het voormalig concentratiekamp KP Lety en daarna Tabor.. Het wordt een indrukwekkende reis, met veel bezienswaardigheden.. En natuurlijk zijn de overnachtingen met het ontbijt weer inclusief. Net als alle excursies.

Uw hotels onderweg

Tijdens de mooie stedenreizen overnachten we in nette hotels midden in het centrum. Voorzien van eigen douche en toilet.

Programma

We gaan via een snelle route naar Leipzig, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. Hier zullen we inchecken en met een diner worden ontvangen. Vanavond lekker uitrusten van de reis.
Als we vanmorgen opstaan, zullen we eerst het ontbijt gaan gebruiken. Na het ontbijt, rijden wij naar het centrum van Leipzig.. Hier heeft u een paar uur de tijd om het oude stadscentrum te bezoeken. Natuurlijk heeft onze reisleiding weer de leukste plekjes voor u uitgezocht. We rijden daarna via de snelweg weer verder naar Praag. Hier checken wij in bij het hotel, en kunt u in de buurt van het hotel lekker dineren.
Vanmorgen rijden wij richting het kasteel van Praag, de plaats waar we onze gids zullen ontmoeten. Deze neemt ons mee door het centrum en langs alle monumenten. Ook behoren de Karlsbrug en zijn kasteel hier natuurlijk bij.. Tevens, ontvangt u uw kaart voor de stad. Zo kunt u vanmiddag bijvoorbeeld zelf nog een museum bezoeken of het kasteel van binnen. Er zijn in het centrum veel leuke eetgelegenheden, en dat zeer betaalbaar. Tegen 20 uur vertrekken wij weer naar het hotel.
We verlaten Praag vandaag, we maken een dagtocht met de touringcar door het Boheemse woud. We zullen vele mooie dorpjes passeren, en daar hoort ook de route van het Boheemse glas bij. We bezoeken ook de glasblazerij, zodat u een nog betere indruk zult krijgen. We eindigen weer bij het hotel, waar u weer de avond zelfstandig kan doorbrengen.
Na het ontbijt zullen we een korte stop maken bij het centrum, voor diegene die lekker de hele dag wil besteden in het centrum. Voor de rest van de groep zullen we doorrijden naar de Dierentuin. Deze dierentuin is op een heuvel gebouwd, en behoort dan ook tot 1 van de mooiste dierentuinen om te bezoeken (extree excl.(korting met pas)). Na 4 uur in de dierentuin, verzorgen wij de transfer weer naar het centrum van Praag. Waar wij dan zullen blijven tot 20 uur. Zodat u ook een hapje kunt eten in het oude centrum.
De natuur van de omgeving van Praag is zeer bijzonder. Maar het oude concentratiekamp van KP Lety laat ons ook niet onberoerd. Hier heeft u de tijd om het op u in te laten werken. Hierna, rijden we via eenn andere mooie route weer door naar Tabor. Tabor is een stad gelegen in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. De stad is genoemd naar de Taborberg in Israël, de berg waar Jezus volgens het Nieuwe Testament van gedaante verwisselde. Tegenwoordig wordt Tábor vaak vertaald als “kamp” in het Tsjechisch. Door de stad loopt de rivier Lužnice. Het oude marktplein is zeer bijzonder. Na een middagstop, zullen we weer binnendoor terugrijden naar ons hotel. Waar de avond ter eigen vrije besteding is.
Soms is een dag voor uzelf ook fijn. U kunt genieten van het ontbijt, lekker wandelen, wat musea bezoeken. Een borrel doen, of misschien we de Praag kaart gebruiken voor een gratis rondrit door de stad.. Er zijn vele mogelijkheden, heeft u vragen.. Stelt u deze gerust aan uw reisleiding.. Vandaag dus een vrije dag… Geniet u ervan.
We ontbijten lekker vroeg vandaag, stappen in de touringcar en gaan op weg. Want we willen vroeg in Dresden zijn. Hier bezoeken we het stadscentrum, en heeft u lekker de tijd om rond te kijken. Dresden is de hoofdstad van Saksen, een deelstaat gelegen in het oosten van Duitsland. Wat betreft inwoneraantal is het de derde stad na Berlijn en Leipzig gelegen in het voormalige Oost-Duitsland. Dresden heeft meerdere rampen overleeft, waarvan het bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 de ergste was. Vijfentwintig duizend doden en tientallen duizenden vernietigde gebouwen waren het resultaat van één van de zwaarste bombardementen die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Omdat het communistische bewind besloot de getroffen gebouwen na de oorlog helemaal te slopen bleef er maar weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger. Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. De Frauenkirche werd geheel herbouwd en rondom de kerk verrezen prachtige barokke panden die Dresden de allure van weleer teruggaven. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad vrij jong zijn, lijken ze oud. De manier waarop men van de binnenstad van Dresden een nieuwe oude stad gemaakt heeft verdient veel respect.Na het bezoek, rijden we naar ons hotel voor het diner en de overnachting. Om morgen weer verder te gaan.
Na het ontbijt, rijden we direct naar Nederland om weer naar uw uitstappunt te gaan. We sluiten daarmee een mooie busreis naar Praag, Leipzig en Dresden af.

Vertrekdata

Alle vrijdagen

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet - Begeleiding chauffeur/reisleider - Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet - Koffie met gebak op de heenreis - Afscheidsbuffet in Nederland - Alle genoemde excursies - Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.