Loading

Praag met
Leipzig en
Dresden

omruilgarantie

Omruilgarantie

tot 14 dagen voor vertrek gratis

vertrouwd

Met vertrouwen op reis

ons team staat al 30 jaar klaar voor U

Liefdevol op reis

we geven u graag persoonlijke aandacht

Altijd doen we uw opstapplaats aan!

geen minimum aantal personen

1 euro reserveringskosten

op 1 euro na, betaald u wat u ziet

Reisprogramma

Dag 1 (vrijdag)

We gaan via een snelle route naar Leipzig, waar we in de loop van de middag zullen aankomen. Hier zullen we inchecken en met een diner worden ontvangen. Vanavond lekker uitrusten van de reis.

Dag 2 (zaterdag)

Als we vanmorgen opstaan, zullen we eerst het ontbijt gaan gebruiken. Na het ontbijt, rijden wij naar het centrum van Leipzig.. Hier heeft u een paar uur de tijd om het oude stadscentrum te bezoeken. Natuurlijk heeft onze reisleiding weer de leukste plekjes voor u uitgezocht. We rijden daarna via de snelweg weer verder naar Praag. Hier checken wij in bij het hotel, om snel te gaan dineren.

Dag 3 (zondag)

Vanmorgen rijden wij richting het kasteel van Praag, de plaats waar we onze gids zullen ontmoeten. Deze neemt ons mee door het centrum en langs alle monumenten. Ook behoren de Karlsbrug en zijn kasteel hier natuurlijk bij.. Tevens, ontvangt u uw kaart voor de stad. Zo kunt u vanmiddag bijvoorbeeld zelf nog een museum bezoeken of het kasteel van binnen. Er zijn in het centrum veel leuke eetgelegenheden, en dat zeer betaalbaar. Tegen 20 uur vertrekken wij weer naar het hotel. (diner excl.)

Dag 4 (maandag)

We verlaten Praag vandaag, we maken een dagtocht met de touringcar door het Boheemse woud. We zullen vele mooie dorpjes passeren, en daar hoort ook de route van het Boheemse glas bij. We bezoeken ook de glasblazerij, zodat u een nog betere indruk zult krijgen. We eindigen weer bij het hotel, waar u weer de avond zelfstandig kan doorbrengen. Maar niet voor we gedineerd hebben in het hotel.

Dag 5 (dinsdag)

Na het ontbijt zullen we een korte stop maken bij het centrum, voor diegene die lekker de hele dag wil besteden in het centrum. Voor de rest van de groep zullen we doorrijden naar de Dierentuin. Deze dierentuin is op een heuvel gebouwd, en behoort dan ook tot 1 van de mooiste dierentuinen om te bezoeken (extree excl.(korting met pas)). Na 4 uur in de dierentuin, verzorgen wij de transfer weer naar het centrum van Praag. Waar wij dan zullen blijven tot 20 uur. Zodat u ook een hapje kunt eten in het oude centrum. (diner excl.)

Dag 6 (woensdag)

De natuur van de omgeving van Praag is zeer bijzonder. Maar het oude concentratiekamp van KP Lety laat ons ook niet onberoerd. Hier heeft u de tijd om het op u in te laten werken. Hierna, rijden we via eenn andere mooie route weer door naar Tabor. Tabor is een stad gelegen in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. De stad is genoemd naar de Taborberg in Israël, de berg waar Jezus volgens het Nieuwe Testament van gedaante verwisselde. Tegenwoordig wordt Tábor vaak vertaald als “kamp” in het Tsjechisch. Door de stad loopt de rivier Lužnice. Het oude marktplein is zeer bijzonder. Na een middagstop, zullen we weer binnendoor terugrijden naar ons hotel. Waar we zullen dineren in het hotel.

Dag 7 (donderdag)

Soms is een dag voor uzelf ook fijn. U kunt genieten van het ontbijt, lekker wandelen, wat musea bezoeken. Een borrel doen, of misschien we de Praag kaart gebruiken voor een gratis rondrit door de stad.. Er zijn vele mogelijkheden, heeft u vragen.. Stelt u deze gerust aan uw reisleiding.. Vandaag dus een vrije dag… Geniet u ervan. Ontbijt en Diner zijn incl. vandaag.

Dag 8 (vrijdag)

We ontbijten lekker vroeg vandaag, stappen in de touringcar en gaan op weg. Want we willen vroeg in Dresden zijn. Hier bezoeken we het stadscentrum, en heeft u lekker de tijd om rond te kijken. Dresden is de hoofdstad van Saksen, een deelstaat gelegen in het oosten van Duitsland. Wat betreft inwoneraantal is het de derde stad na Berlijn en Leipzig gelegen in het voormalige Oost-Duitsland. Dresden heeft meerdere rampen overleeft, waarvan het bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 de ergste was. Vijfentwintig duizend doden en tientallen duizenden vernietigde gebouwen waren het resultaat van één van de zwaarste bombardementen die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Omdat het communistische bewind besloot de getroffen gebouwen na de oorlog helemaal te slopen bleef er maar weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger. Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. De Frauenkirche werd geheel herbouwd en rondom de kerk verrezen prachtige barokke panden die Dresden de allure van weleer teruggaven. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad vrij jong zijn, lijken ze oud. De manier waarop men van de binnenstad van Dresden een nieuwe oude stad gemaakt heeft verdient veel respect.Na het bezoek, rijden we naar ons hotel voor het diner en de overnachting. Om morgen weer verder te gaan.

Dag 9 (zaterdag)

Na het ontbijt, rijden we direct naar Nederland om weer naar uw uitstappunt te gaan. We sluiten daarmee een mooie busreis naar Praag, Leipzig en Dresden af.

Inclusief

-Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet

– Verblijf in Praag in een **** hotel Royal

– Koffie met gebak op de heenreis

– Afscheidsbuffet in Nederland

– Alle genoemde excursies

– Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Reist u alleen?

Hotel Royal Prague

Hotel Royal Prague ligt op minder dan 2,5 km van het Praagse Nationaal Museum in Praag. Het beschikt over gratis WiFi in het hele gebouw. Voor een drankje kunt u terecht in de eigen bar.

De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Sommige accommodaties beschikken over een zithoek waar u kunt ontspannen. U kunt genieten van een kop koffie op uw eigen balkon of patio. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Voor extra comfort zijn er gratis toiletartikelen en een haardroger aanwezig.

Ons team staat klaar voor u,

Heeft u nog

Mailt u ons gerust op info@pajosreizen.nl 

Spreek uw vraag in op 085 0043201

Klikt u op de online chat, rechtsonder

Moet ik direct

U reserveert hieronder uw reis, u krijgt hiervan een bevestiging. Betaling doet u later via de factuur die u na 10 dagen per mail ontvangt.Betalen hoeft u pas uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Tot die tijd kunt u kosteloos annuleren, Bij annulering door Corona krijgt u uw geld terug!​

Onze opstapplaatsen voor deze mooie vakantie

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Bus 5
België

Genk

Dilsen Stokkem

Maaseik

Kinrooi

Molenbeersel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Reserveert u nu uw mooie reis hieronder!

Shopping Basket