Loading

Inclusief

  • Mooie omgeving
  • Oude steden
  • Schitterende bergroutes 
  • Veel geschiedenis 
  • Halfpension in goed hotel
  • Comfort Class 
  • Excursies

Reist u alleen?

Uw hotels onderweg

We overnachten in nette hotels, in de diverse landen. De kwaliteit is netjes, en de ontbijten met diners zijn goed verzorgd. Natuurlijk voorzien van eigen douche en wc. Airco en de mogelijkheid voor een drankje aan de bar.

Deel deze mooie reis met uw vrienden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Klantenwaardering 2019
8.5/10
Fam. Machielse
Fam. Machielse
Busreis gasten
Read More
Beste Patrick,Hier nog een berichtje van 1 van je kinderen van de afgelopen 12 dagen, met de foto natuurlijk. Wij hebben een goede reis terug gehad van Konigsforst naar jullie wisselpunt, om 16.15 uur waren wij als 1e bus die daar arriveerde, het was wel stil hoor toen jullie eruit waren. Ik wil je nogmaals bedanken voor de fantastische 12 dagen, nu we thuis zijn denken we wat was nou het mooist en dat zijn toch wel de zaterdag en de zondag, de skischans was ook heel bijzonder maar de wandeling van maandag met zo een klein groepje was ook erg leuk en gezellig. Het duurt nog even voor je zelf op vakantie gaat maar alvast een hele fijne vakantie met je gezin en geniet van elkaar. En tot slot denk aan de gordel.Met vriendelijke groet.
Joop
Joop
Busreis gasten
Read More
We vertrokken vanuit het wisselpunt met een tijdelijke chauffeur. Patrick stapte onderweg in, en nam van daaruit het stuur over. In eerste instantie hadden we de indruk, dat hij een strakke hand zou hebben in wat wel en niet mocht of moest. Maar al snel kwamen we er achter, dat dat nu net niet het geval was. Hij zorgde voor een soepel verloop van alle activiteiten en voor sommigen was zelfs de aankondiging dat we om 18.30 aan tafel zouden gaan voor het diner, aanleiding om bij het verlaten van de bus te vragen,hoe laat het diner was! Terwijl hij ook alles op het publicatiebord had gezet.Ondanks dat sommige dingen zelfs 3 keer werden gezegd, was toch weer iemand vergeten zijn sleutel in Wiesensteig in te leveren en was er bij vertrek vanuit Wörgl toch weer iemand, die zijn eindbestemming niet op zijn kofferlabel had gezet.En dat ondanks zijn zeer duidelijke uitleg steeds. Patrick kon het engelen geduld opbrengen, door daar naar de betrokkene wel duideljk over te zijn, zonder te kwetsen. Zelfs toen de diabetis man zijn kip zat op te eten, terwijl die iets anders had besteld, bleef Patrick rustig, terwijl je zag, dat de stoom bijna uit zijn oren kwam. Petje af !! Verder kon hij ons veel vertellen over het gebied, zonder in langdradige verhalen te verzanden. En hij loodste ons op een zeer rustige en veilige manier over de wegen. Ruim 3000 veilige kilometers. Als chauffeur/reisleider krijgt hij van mij een 9. Dat wij dezelfde hobby bleken te hebben en dat wij een uitstekende klik hadden, staat daar los van. Al met al was deze busreis een heerlijke vakantie in relaxte sfeer.
Fam. Verhoeven
Fam. Verhoeven
Busgasten
Read More
Hi Patrick,Nogmaals bedankt, mede ook door mijn vrouw Diny, voor de mooie reis met vele hoogtepunten( vooral voor mij Bergisel, erg mooi in het groot) De reis was schitterend mede door jou goede uitleg en verstand van zaken, dat is echt een pluspunt als je zo'n chauffeur in de bus hebt. Al met al kunnen wij terugkijken op een prachtige tijd die we gehad hebben, en nu gaan we weer over op de orde van de dag. Hopelijk tot de volgende keer, Diny ..
Previous
Next

Wij respecteren de veiligheid:

Reisprogramma

Dag 1 (vrijdag)

Via de servicelijn bussen, rijden we naar het wisselpunt. Hier vertrekken we vandaan naar zuid-Duitsland. Hier zullen we de overnachting hebben. Komen vroeg in de avond aan.

Dag 2 (zaterdag)

We rijden door naar Maribor, deze stad is gelegen aan de rivier de Drava en heeft een sfeervol historisch centrum.Waar u heerlijk kunt genieten van de oude binnenstad. Voor we aan het eind van de middag doorrijden naar Zagreb.

Dag 3 (zondag)

Het is vandaag makkelijk aanrijden naar de eerste plaats, want we gaan naar het centrum van Zagreb. In het heuvelachtige bovenste gedeelte staan onder meer de bekende kathedraal Sint Marko en het parlementsgebouw. In het onderste gedeelte vindt u het centrum met het mooie Bane Jelacic Plein. Hierna, krijgt u de vrije tijd. Voordat we doorrijden naar  Belgrado in Servië.

Dag 4 (maandag)

Vanmorgen staat de gids al op ons te wachten, we gaan naar het centrum van Belgrado.  U heeft de gelegenheid om het in de Romeinse tijd gestichte fort Kalemegdan te bezoeken. Samen met het omliggende park zeker de moeite waard!
Na een bezoek aan het fort gaan we richting de residentiële wijk van Belgrado, waar u onder meer het bekende ‘bloemenhuis’ kunt zien met hier ook het graf van Tito. Tevens bezoeken we de grootste orthodoxe kerk van de Balkan, de Sint Marko. Na het bezoek heeft u de tijd om op uw gemak rond te kijken. Vanavond gaan we nog terug naar de stad, want uw diner is inclusief live muziek.

Dag 5 (dinsdag)

Via een korte rit, rijden we naar  Noord-Macedonië voor een stop in Nis. Deze is zeker de moeite waard, voor we doorrijden naar Skopje. Waar u meer de tijd krijgt voor een bezoek na het diner.

Dag 6 (woensdag)

Ohrid is een stad die prachtig gelegen is aan het gelijknamige meer: het meer van Ohrid. Het behoort tot de oudste en diepste meren van Europa. Het is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. En niet voor niets, want niet alleen het meer is prachtig maar ook de stad is de moeite waard. Ohrid valt vanwege haar culturele erfgoederen onder de bescherming van UNESCO. Na het ontbijt nemen wij u mee naar het centrum voor een bezichtiging van de oude stad. U ziet onder meer de bovenpoort, de kerk van St. Maria Perivleptos en het karakteristieke fort van Tsaar Samuel, van waaruit u een geweldig uitzicht heeft over het meer. Na een bezoek aan het oude centrum rijden we naar het klooster van St. Clement bij Plaosnik om de rondrit af te sluiten met een bezoek aan het oude amfitheater. Na de lunch bent u vrij om op eigen gelegenheid nader kennis te maken met het gezellige Ohrid.

Dag 7 (donderdag)

We rijden naar het centrum van Skopje hier ziet onder meer het museum van moeder Theresa en de oude Turkse bazaar waar het altijd gezellig druk is. We nemen u ook mee naar het St. Pantelemon klooster, van waaruit u een schitterend uitzicht heeft over Skopje. zelf kunt u gaan genieten van de lunch. En dan gaat u met ons mee naar Ohrid voor de overnachting.

Dag 8 (vrijdag)

Vanochtend gaan we (bij voldoende belangstelling) naar de haven van Ohrid, waar we inschepen voor een boottocht (excl., ca. € 35,-) naar het fraaie kloostercomplex van St. Naum. Voordat we hier aankomen stopt de boot echter bij een museum, midden op het water. U ziet de Zaliv na Koski, oftewel de baai van de botten. Het klooster van St. Naum is een oud orthodox klooster, dat vernoemd is naar de middeleeuwse heilige Naum. Naast het klooster staat een klein kerkje waar de heilige Naum begraven ligt. Het is een idyllische plaats waar u
prachtige foto’s kunt maken. Neem dus zeker uw fototoestel mee! Eenmaal terug in Ohrid heeft u nog even de tijd om rond te kijken in de stad of om een wandeling langs het meer te maken. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een vrije dag in Ohrid.

Dag 9 (zaterdag)

We vertrekken vroeg, want gaan naar Albanie. De hoofdstad Tirana, Tirana is het Skanderbegplein, een imposant plein met diverse fraaie bezienswaardigheden, waaronder ook de Et’hem Bei-Moskee. Dit is één van de oudste gebouwen van Tirana. U ziet tevens het Staatsmuseum en onder meer de mooie orthodoxe kathedraal. Na het bezoek rijden we verder naar een mooi havenplaatsje. Durres genaamd, waar we gaan genieten van een ontspannen avond.

Dag 10 (zondag)

Het havenstadje Durrës is de moeite waard. Na het ontbijt kunt u een wandeling door het centrum maken. U vindt hier onder meer het amfitheater, de moskee en het fort van Durrës. De route leidt ons richting Shkodër, waar we een korte stop maken en u kunt lunchen. Vervolgens rijden we naar Montenegro waar we overnachten.

Dag 11 (maandag)

De baai van Kotor is een van de mooiste baaien ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De baai ziet er net zo uit als de fjorden in Noorwegen en is zeer indrukwekkend. Langs de baai liggen prachtige stadjes die in de Middeleeuwen profiteerden van de handel.

Dag 12 (dinsdag)

Langzaam gaan we weer naar het noorden. Vandaag rijden we langs de Kroatische kust. Deze route laat ons zeer mooie uitzichten zien, waar we natuurlijk ook met diverse stops van zullen genieten.

Dag 13 (woensdag)

En zo verlaten we alweer de Balkan, en rijden richten het noorden. Via de Alpen, zien we weer vele mooie uitzichten. Voor we in Duitsland bij ons overnachtingshotel aankomen.

Dag 14 (donderdag)

We rijden vroeg aan, want via de snelwegen komen we aan het einde van de middag alweer aan op ons wisselpunt. Hier ontvangt u natuurlijk weer een lekker dinner. Voor we met een voldaan gevoel weer naar huis rijden.

Ons team staat klaar voor u,

Een overzicht van uw reis

Onze opstapplaatsen voor deze mooie vakantie

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie vakantie naar de Balkan

  • Wij volgende de veiligheid van elk land, zorgen voor uw gezondheid onderweg en nemen geen risico.. En gaat de reis niet door!.. Dan GEEN VOUCHERS maar uw geld gewoon retour!
Shopping Basket