Comfort Class Busvakantie

Rondreis
Balkan

Genieten van de mooie natuur

Mooie omgeving
Oude steden
Lange kustlijnen

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Als ik door de geschiedenis rijdt, hoor ik de klanten vaak zeggen.. Wat is het toch indrukwekkend en mooi hier. De oude plaatsen, de mooie kustlijn en de watervallen blijven bijzonder.

Uw hotels onderweg

Deze reis overnachten we onder Halfpension en met nette kamers. Allemaal voorzien van eigen douche en toilet.

Programma

Dag 1- Naar Duitsland

Via de servicelijn bussen, rijden we naar het wisselpunt. Hier vertrekken we vandaan naar zuid-Duitsland. Hier zullen we de overnachting hebben. Komen vroeg in de avond aan.

Dag 2- Naar Maribor

We rijden door naar Maribor, deze stad is gelegen aan de rivier de Drava en heeft een sfeervol historisch centrum.Waar u heerlijk kunt genieten van de oude binnenstad. Voor we aan het eind van de middag doorrijden naar Zagreb.

Dag 3- Bezoek Zagreb

Het is vandaag makkelijk aanrijden naar de eerste plaats, want we gaan naar het centrum van Zagreb. In het heuvelachtige bovenste gedeelte staan onder meer de bekende kathedraal Sint Marko en het parlementsgebouw. In het onderste gedeelte vindt u het centrum met het mooie Bane Jelacic Plein. Hierna, krijgt u de vrije tijd. Voordat we doorrijden naar Belgrado in Servië.

Dag 4- Bezoek Belgrado

Vanmorgen staat de gids al op ons te wachten, we gaan naar het centrum van Belgrado. U heeft de gelegenheid om het in de Romeinse tijd gestichte fort Kalemegdan te bezoeken. Samen met het omliggende park zeker de moeite waard! Na een bezoek aan het fort gaan we richting de residentiële wijk van Belgrado, waar u onder meer het bekende ‘bloemenhuis’ kunt zien met hier ook het graf van Tito. Tevens bezoeken we de grootste orthodoxe kerk van de Balkan, de Sint Marko. Na het bezoek heeft u de tijd om op uw gemak rond te kijken. Vanavond gaan we nog terug naar de stad, want uw diner is inclusief live muziek.

Dag 5- Bezoek Nis & Skopje

Via een korte rit, rijden we naar Noord-Macedonië voor een stop in Nis. Deze is zeker de moeite waard, voor we doorrijden naar Skopje. Waar u meer de tijd krijgt voor een bezoek na het diner.

Dag 6- Bezoek Skopje

We rijden naar het centrum van Skopje hier ziet onder meer het museum van moeder Theresa en de oude Turkse bazaar waar het altijd gezellig druk is. We nemen u ook mee naar het St. Pantelemon klooster, van waaruit u een schitterend uitzicht heeft over Skopje. zelf kunt u gaan genieten van de lunch. En dan gaat u met ons mee naar Ohrid voor de overnachting.

Dag 7- Dagtocht Ohrid

Ohrid is een stad die prachtig gelegen is aan het gelijknamige meer: het meer van Ohrid. Het behoort tot de oudste en diepste meren van Europa. Het is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. En niet voor niets, want niet alleen het meer is prachtig maar ook de stad is de moeite waard. Ohrid valt vanwege haar culturele erfgoederen onder de bescherming van UNESCO. Na het ontbijt nemen wij u mee naar het centrum voor een bezichtiging van de oude stad. U ziet onder meer de bovenpoort, de kerk van St. Maria Perivleptos en het karakteristieke fort van Tsaar Samuel, van waaruit u een geweldig uitzicht heeft over het meer. Na een bezoek aan het oude centrum rijden we naar het klooster van St. Clement bij Plaosnik om de rondrit af te sluiten met een bezoek aan het oude amfitheater. Na de lunch bent u vrij om op eigen gelegenheid nader kennis te maken met het gezellige Ohrid.

Dag 8- Dagtocht boottocht en klooster

Vanochtend gaan we (bij voldoende belangstelling) naar de haven van Ohrid, waar we inschepen voor een boottocht (excl., ca. € 35,-) naar het fraaie kloostercomplex van St. Naum. Voordat we hier aankomen stopt de boot echter bij een museum, midden op het water. U ziet de Zaliv na Koski, oftewel de baai van de botten. Het klooster van St. Naum is een oud orthodox klooster, dat vernoemd is naar de middeleeuwse heilige Naum. Naast het klooster staat een klein kerkje waar de heilige Naum begraven ligt. Het is een idyllische plaats waar u prachtige foto’s kunt maken. Neem dus zeker uw fototoestel mee! Eenmaal terug in Ohrid heeft u nog even de tijd om rond te kijken in de stad of om een wandeling langs het meer te maken. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een vrije dag in Ohrid.

Dag 9- Dagtocht Albanie

We vertrekken vroeg, want gaan naar Albanie. De hoofdstad Tirana, Tirana is het Skanderbegplein, een imposant plein met diverse fraaie bezienswaardigheden, waaronder ook de Et’hem Bei-Moskee. Dit is één van de oudste gebouwen van Tirana. U ziet tevens het Staatsmuseum en onder meer de mooie orthodoxe kathedraal. Na het bezoek rijden we verder naar een mooi havenplaatsje. Durres genaamd, waar we gaan genieten van een ontspannen avond.

Dag 10- Dagtocht Durrës en Shkodër

Het havenstadje Durrës is de moeite waard. Na het ontbijt kunt u een wandeling door het centrum maken. U vindt hier onder meer het amfitheater, de moskee en het fort van Durrës. De route leidt ons richting Shkodër, waar we een korte stop maken en u kunt lunchen. Vervolgens rijden we naar Montenegro waar we overnachten.

Dag 11- Dagtocht Baai van Kotor

De baai van Kotor is een van de mooiste baaien ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De baai ziet er net zo uit als de fjorden in Noorwegen en is zeer indrukwekkend. Langs de baai liggen prachtige stadjes die in de Middeleeuwen profiteerden van de handel.

Dag 12- Kroatische kust

Langzaam gaan we weer naar het noorden. Vandaag rijden we langs de Kroatische kust. Deze route laat ons zeer mooie uitzichten zien, waar we natuurlijk ook met diverse stops van zullen genieten.

Dag 13- Duitsland

En zo verlaten we alweer de Balkan, en rijden richten het noorden. Via de Alpen, zien we weer vele mooie uitzichten. Voor we in Duitsland bij ons overnachtingshotel aankomen.

Dag 14- Nederland

We rijden vroeg aan, want via de snelwegen komen we aan het einde van de middag alweer aan op ons wisselpunt. Hier ontvangt u natuurlijk weer een lekker dinner. Voor we met een voldaan gevoel weer naar huis rijden.

Klanten geven deze reis een 8,3

Vertrekdata

25 mei 2020
20 juli 2020
31 augustus 2020
5 oktober 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet - Begeleiding chauffeur/reisleider
- Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis
- Afscheidsbuffet in Nederland
- Alle genoemde excursies met incl.
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven met incl

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees. 

Shopping Basket