geschikt

Meer informatie ?  Mailt u ons gerust op info@pajosreizen.nl 

Berlijn
vanaf € 49,99

berlijn

stedentrip, een mooie dag uit.
U stapt bij het centrum uit

We beginnen met een vroege start, want rond middernacht vertrekken wij richting Berlijn.  Onze luxe touringcars zijn voorzien van alle voorzieningen. Bijvoorbeeld een toilet, koffiebar en zijn de meeste frisdranken aan boord te verkrijgen. Via een korte ontbijtstop bij de oude grensovergang naar het voormalige Oost-Duitsland, gaan we verder naar de stad. De ontbijtstop is dus bij Grensovergang Helmstedt-Marienborn, deze was tijdens de deling van Duitsland vanwege zijn geografische ligging de grootste en belangrijkste grensovergang in de Duits-Duitse grens. De korte route (170 km) over land van de Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) naar de enclave West-Berlijn liep via deze grenspost. Ook ander verkeer van de Bondsrepubliek naar de Duitse Democratische Republiek (Oost-Duitsland/DDR), Polen en Tsjechoslowakije kwam hierlangs. Het meeste transitverkeer werd dus aan deze grensovergang afgehandeld. De grensovergang bestond tussen 1945 en 1990 en bevond zich tussen de Oost-Duitse plaats Marienborn. De overgang onderbrak de snelweg A2 tussen de knooppunten Helmstedt-Ost en Ostingersleben.  U kunt hier nog de monumenten bezoeken.

Als we daarna doorrijden, beginnen we met een rondrit door de oude stad.  Zo rijden we langs onder andere de bouwwerken en bezienswaardigheden zoals, Altes Stadthaus, Berlijnse Muur, Bondskanselarij, Brandenburger Tor aan de Pariser Platz, gebouwd in 1788, Checkpoint Charlie in de Friedrichstraße, sinds 1961, Fernsehturm, de 368 meter hoge televisietoren nabij de Alexanderplatz, Rijksdag en het Rotes Rathaus.

Mooie indrukken van uw dagtocht
Wat is er te doen vandaag

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met 3.437.916 inwoners is Berlijn tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree. Ze wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt. In zijn geschiedenis, die teruggaat tot de dertiende eeuw, was Berlijn de hoofdstad van Pruisen (1701–1918), het Duitse Keizerrijk (1871–1918), de Weimarrepubliek (1919–1933) en nazi-Duitsland (1933–1945). Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn gedurende meer dan veertig jaar een verdeelde stad, waarbij het oostelijke deel als hoofdstad fungeerde van de Duitse Democratische Republieken West-Berlijn een de facto exclave van West-Duitsland was. Na de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland en de zetel van het parlement, de deelstaatvertegenwoordiging en het staatshoofd. Berlijn is een metropool en geldt in Europa als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend vanwege het hoogontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.) en de liberale levensstijl, moderne Zeitgeist en de relatief lage kosten. Bovendien is Berlijn een van de groenste steden van Europa: 22% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 6% uit meren, rivieren en kanalen.

We eindigen met de rondrit vlakbij de Brandenburger Tor, waarvandaan u eenvoudig overal heen kunt. Natuurlijk hebben de chauffeur en reisleiding weer voldoende tips voor u!!

Bus informatie
Comfortabele zitplaatsen met veel beenruimte, zo hebben de stoelen een afstand van 85 cm. Ook zijn de stoelen voorzien van een voetsteunen, verstelbare rugleuning en hebben ze een uitklaptafel met bekerhouder.

Onze bussen hebben 100% verse lucht van buiten, via ons airco systeem en warmte bepaling. Ook beschikken we over een toilet . Tevens heeft u LED verlichting met een persoonlijk leeslampje.

Meer over uw vakantie

Inclusief

* Een heerlijk kop koffie bij vertrek

* Reis per comfortabele touringcar

* Begeleiding van een ervaren chauffeur

* Toeristen belasting

*  Genoemde entree

* Factuur betaling 14 dagen voor vertrek

* Veilig betalen via uw eigen bank

* Geld terug garantie, mocht de dagtocht niet doorgaan

* Garantie van bij elkaar zitten tijdens de busreis

Exclusief

* Persoonlijke uitgaven

* Extra service aan boord van de touringcar

* Paar opstapplaatsen extra kosten

Servicelijn

Een dagtocht starten doen we natuurlijk op ons gemak. Zo staan wij er bij stil dat u graag wilt weten hoe laat u gaat vertrekken. Mede een keuze te bepalen op deze gegevens voor uw opstappunt. 
Kiest u hieronder de knoppen, zodat u direct alles kunt bekijken over uw servicelijn. 
Reserveren

Meer over uw dagtocht