Dagtocht

Berlijn

Waar gaan we heen

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met 3.437.916 inwoners is Berlijn tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree. Ze wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt. In zijn geschiedenis, die teruggaat tot de dertiende eeuw, was Berlijn de hoofdstad van Pruisen (1701–1918), het Duitse Keizerrijk (1871–1918), de Weimarrepubliek (1919–1933) en nazi-Duitsland (1933–1945). Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn gedurende meer dan veertig jaar een verdeelde stad, waarbij het oostelijke deel als hoofdstad fungeerde van de Duitse Democratische Republieken West-Berlijn een de facto exclave van West-Duitsland was. Na de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland en de zetel van het parlement, de deelstaatvertegenwoordiging en het staatshoofd. Berlijn is een metropool en geldt in Europa als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend vanwege het hoogontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.) en de liberale levensstijl, moderne Zeitgeist en de relatief lage kosten. Bovendien is Berlijn een van de groenste steden van Europa: 22% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 6% uit meren, rivieren en kanalen.

We eindigen met de rondrit vlakbij de Brandenburger Tor, waarvandaan u eenvoudig overal heen kunt. Natuurlijk hebben de chauffeur en reisleiding weer voldoende tips voor u!!

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

We beginnen met een vroege start, want rond middernacht vertrekken wij richting Berlijn.  Onze luxe touringcars zijn voorzien van alle voorzieningen. Bijvoorbeeld een toilet, koffiebar en zijn de meeste frisdranken aan boord te verkrijgen. Via een korte ontbijtstop bij de oude grensovergang naar het voormalige Oost-Duitsland, gaan we verder naar de stad. De ontbijtstop is dus bij Grensovergang Helmstedt-Marienborn, deze was tijdens de deling van Duitsland vanwege zijn geografische ligging de grootste en belangrijkste grensovergang in de Duits-Duitse grens. De korte route (170 km) over land van de Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland) naar de enclave West-Berlijn liep via deze grenspost. Ook ander verkeer van de Bondsrepubliek naar de Duitse Democratische Republiek (Oost-Duitsland/DDR), Polen en Tsjechoslowakije kwam hierlangs. Het meeste transitverkeer werd dus aan deze grensovergang afgehandeld. De grensovergang bestond tussen 1945 en 1990 en bevond zich tussen de Oost-Duitse plaats Marienborn. De overgang onderbrak de snelweg A2 tussen de knooppunten Helmstedt-Ost en Ostingersleben.  U kunt hier nog de monumenten bezoeken.

Als we daarna doorrijden, beginnen we met een rondrit door de oude stad.  Zo rijden we langs onder andere de bouwwerken en bezienswaardigheden zoals, Altes Stadthaus, Berlijnse Muur, Bondskanselarij, Brandenburger Tor aan de Pariser Platz, gebouwd in 1788, Checkpoint Charlie in de Friedrichstraße, sinds 1961, Fernsehturm, de 368 meter hoge televisietoren nabij de Alexanderplatz, Rijksdag en het Rotes Rathaus.

Vertrekt

14 maart
18 april
23 mei
19 september
10 oktober
19 december

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
- Begeleiding chauffeur
- Koffie op de heenreis
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie dagtocht

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.