Loading

Bretagne Normandië

Inclusief

 • –  Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
  – Begeleiding chauffeur/reisleider
  – Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
  – Kamer met bad en/of douche en toilet

  – Koffie met gebak op de heenreis
  – Afscheidsbuffet in Nederland
  – Alle genoemde excursies
  – Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Reist u alleen?

Novotel Bayeux

Geniet van de frisse lucht tussen land en zee. Mijn team en ik kijken uit naar uw komst

Lucie LHONNEUR, Hotelmanager

Voor een verblijf in het hart van Normandië is het viersterrenhotel Novotel Bayeux de perfecte uitvalsbasis. Geniet van het buitenzwembad, terras en bosrijke park en proef de lokale smaken die het menu van het restaurant te bieden heeft. Er zijn vijf verg aderruimten beschikbaar voor seminars en privéaangelegenheden. Musea, historische en culturele bezienswaardigheden, wandelpaden en een watersportcentrum helpen u gegarandeerd te ontspannen. Ontdek de kunst en het buitenleven van Normandië bij Novotel.

De regio Bayeux Intercom ligt in het hart van het wereldberoemde gebied met Bayeux, Bessing en de invasiestranden en staat centraal in het behoud van deze unieke geschiedenis, erfgoed en landschap.

Deel deze mooie reis met uw vrienden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Klantenwaardering 2019
8.3/10
Fam. Machielse
Fam. Machielse
Busreis gasten
Read More
Beste Patrick,Hier nog een berichtje van 1 van je kinderen van de afgelopen 12 dagen, met de foto natuurlijk. Wij hebben een goede reis terug gehad van Konigsforst naar jullie wisselpunt, om 16.15 uur waren wij als 1e bus die daar arriveerde, het was wel stil hoor toen jullie eruit waren. Ik wil je nogmaals bedanken voor de fantastische 12 dagen, nu we thuis zijn denken we wat was nou het mooist en dat zijn toch wel de zaterdag en de zondag, de skischans was ook heel bijzonder maar de wandeling van maandag met zo een klein groepje was ook erg leuk en gezellig. Het duurt nog even voor je zelf op vakantie gaat maar alvast een hele fijne vakantie met je gezin en geniet van elkaar. En tot slot denk aan de gordel.Met vriendelijke groet.
Joop
Joop
Busreis gasten
Read More
We vertrokken vanuit het wisselpunt met een tijdelijke chauffeur. Patrick stapte onderweg in, en nam van daaruit het stuur over. In eerste instantie hadden we de indruk, dat hij een strakke hand zou hebben in wat wel en niet mocht of moest. Maar al snel kwamen we er achter, dat dat nu net niet het geval was. Hij zorgde voor een soepel verloop van alle activiteiten en voor sommigen was zelfs de aankondiging dat we om 18.30 aan tafel zouden gaan voor het diner, aanleiding om bij het verlaten van de bus te vragen,hoe laat het diner was! Terwijl hij ook alles op het publicatiebord had gezet.Ondanks dat sommige dingen zelfs 3 keer werden gezegd, was toch weer iemand vergeten zijn sleutel in Wiesensteig in te leveren en was er bij vertrek vanuit Wörgl toch weer iemand, die zijn eindbestemming niet op zijn kofferlabel had gezet.En dat ondanks zijn zeer duidelijke uitleg steeds. Patrick kon het engelen geduld opbrengen, door daar naar de betrokkene wel duideljk over te zijn, zonder te kwetsen. Zelfs toen de diabetis man zijn kip zat op te eten, terwijl die iets anders had besteld, bleef Patrick rustig, terwijl je zag, dat de stoom bijna uit zijn oren kwam. Petje af !! Verder kon hij ons veel vertellen over het gebied, zonder in langdradige verhalen te verzanden. En hij loodste ons op een zeer rustige en veilige manier over de wegen. Ruim 3000 veilige kilometers. Als chauffeur/reisleider krijgt hij van mij een 9. Dat wij dezelfde hobby bleken te hebben en dat wij een uitstekende klik hadden, staat daar los van. Al met al was deze busreis een heerlijke vakantie in relaxte sfeer.
Fam. Verhoeven
Fam. Verhoeven
Busgasten
Read More
Hi Patrick,Nogmaals bedankt, mede ook door mijn vrouw Diny, voor de mooie reis met vele hoogtepunten( vooral voor mij Bergisel, erg mooi in het groot) De reis was schitterend mede door jou goede uitleg en verstand van zaken, dat is echt een pluspunt als je zo'n chauffeur in de bus hebt. Al met al kunnen wij terugkijken op een prachtige tijd die we gehad hebben, en nu gaan we weer over op de orde van de dag. Hopelijk tot de volgende keer, Diny ..
Previous
Next

Wij respecteren de veiligheid:

Reisprogramma

Dag 1 (vrijdag)

Via onze servicelijn, rijden we naar ons wisselpunt in Roermond. Hier, hebben we een samenkomst, met een heerlijk kopje koffie met wat lekkers. We rijden vervolgens over de Belgische en Franse snelwegen naar Bayeux. Waar we heerlijk gaan dineren en ons inchecken.

Dag 2 (zaterdag)

Vanmorgen rijden we naar het centrum, waar u kunt genieten van de oude kerk, het oude stadscentrum en als u wilt, van het bekende kleed van Bayeux.(excl. entree) et tapijt van Bayeux is een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066. Hierbij viel Willem de Veroveraar vanuit Normandië Engeland binnen en versloeg hij de Angelsaksische koning Harold. Het tapijt is vernoemd naar de stad Bayeux in Frankrijk en werd vermoedelijk vervaardigd in 1068. Hierna, rijden we weer terug naar het hotel, voor het diner.

Dag 3 (zondag)

Via een leuke route, rijden we Bretagne binnen. En voor we naar de parkeerplaats van Saint Malo rijden, bezoeken we nog eerst een locatie waar u alle specialiteiten van Bretagne kunt proeven. Hierna, rijden we door naar het schiereiland. De stad Saint-Malo in Bretagne werd in de 6e eeuw door de Welshe monnik Maclow gesticht. De monnik deed dit om hier zijn geloof te verspreiden. Wegens de voortdurende invallen van de Noormannen in Saint-Malo, vluchtten de meeste inwoners naar het naburige rotseiland. In de 12e eeuw werd de nieuwe nederzetting naar het rotseiland verplaatst, dat daar de naam Saint-Malo kreeg, als eerbetoon aan de monnik. Om de stad te beschermen tegen aanvallen vanuit de zee werd er een muur gebouwd. Nog steeds is deze versterkte vesting van 1,8 km om de oude stad aanwezig. Het is een aaneenschakeling van bastions en wachttorentjes. Een genot om rond te kijken. In de loop van de middag, gaan we weer via een andere mooie route door Bretagne, terug naar het hotel voor het diner.

Dag 4 (maandag)

Deze dag gaan we richting Utah Beach, een indrukwekkende kustweg, laat ons de geschiedenis al snel zien van verschrikkingen die hier hebben plaatsgevonden. We komen aan bij het landingsmuseum van Utah beach. (entree excl.) Hier kunt u kiezen voor een wandeling buiten over het strand en de duinen, of het indrukwekkende museum bezoeken. Utah Beach D-Day Museum . Het Utah Beach Landingsmuseum ligt op de plaats van een voormalig Duits bolwerk dat werd verwoest tijdens de Amerikaanse aanval op Utah Beach in de ochtend van D-Day, op 6 juni 1944. Tussen tal van oorlogsherinneringen bezit het museum een zeldzame Martin B 26 ‘Marauder’, een Amerikaanse bommenwerper. Aan het einde van de ochtend, rijden we verder naar St. Mére Eglise. Sainte-Mère-Église werd op 6 juni 1944 bevrijd door luchtlandingsdivisies van de 82ste divisie. Hardnekkige legendes willen dat dit het eerste dorp was dat werd bevrijd, maar die eer valt te beurt aan Ranville dat door Britse parachutisten werd bevrijd. Er staat een museum gewijd aan de parachutisten die voor de invasie in het gebied sprongen. Ook hangt aan de kerk een parachutistenpop, ter herinnering aan parachutist John Steele, die met zijn parachute aan de toren bleef hangen. Hij werd onder vuur genomen door de Duitsers en overleefde door zich dood te houden. We zullen u de tijd geven om hier verder rond te kijken. Alvorens we richting een route binnendoor weer naar het hotel zullen rijden.

Dag 5 (dinsdag)

Vandaag rijden we over de hoofdweg naar het Monument SIGNAL d’Omaha Beach. Deze symboliseert de landingen aan het strand van Omeha beach. Hier maken we een stop voor een foto en een korte wandeling over het strand. Darna gaan we langs de kust verder naar het Normandy American Cemetery and Memorial. Op deze Amerikaanse begraafplaats krijgt u de tijd om alles op u in te laten werken. De Normandy American Cemetery and Memorial is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de Amerikaanse soldaten die sneuvelden bij de landing in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats ligt in het dorp Colleville-sur-Mer, Calvados, Frankrijk. Alhoewel de begraafplaats iets meer dan 35 000 m² groter is dan de grootste Britse begraafplaats op het Europese vasteland, namelijk Tyne Cot Cemetery (Eerste Wereldoorlog), telt de begraafplaats ongeveer 2 500 lichamen minder. Op de begraafplaats liggen 9 387 Amerikaanse soldaten begraven waarvan één soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Op dit kerkhof ligt tevens Generaal Roosevelt begraven, met naast hem zijn broer (gesneuveld in de Eerste Wereldoorlog). Er zijn 307 ongeïdentificeerde lijken begraven. De Normandy American Cemetery and Memorial wordt beheerd door de American Battle Monuments Commission. Na dit indrukwekkende bezoek, rijden we verder langs de kust, richting het pittoreske Port en Bassin. Dit oude havenstadjes zit vol met leuke restaurantjes, een mooie oude haven en aan het strand vindt je meestal hele bijzondere schelpen. Een mooi rustpunt tussendoor. Hierna, gaan we verder naar de Batterij van Longues-sur-Mer. De Duitse geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer. De Duitse geschutsbatterij bij Longues-sur-Mer was perfect opgesteld om de landingen van 6 juni 1944 te weerstaan. De kanonnen waren gericht op Omaha en Gold Beach. Op D-Day vocht de batterij een duel uit met de geallieerde vloot. Bij zonsopkomst werd het definitief het zwijgen opgelegd.Na een bezoek, rijden we weer terug binnendoor naar ons hotel.

Dag 6 (woensdag)

We rijden vanmorgen via de hoofdweg naar het Centre Juno Beach, Het Juno Beach Centre is niet alleen een museum over de landingen op D-Day maar ook een plaats van nationale herinnering. De plek herinnert aan de deelname van Canada aan de Tweede Wereldoorlog en de belangrijke bijdrage aan de bevrijding van West-Europa.. (Entree excl.) U kunt hier op uw gemak rondkijken, over het strand en de pier wandelen. En als u wilt het museum bezoeken. Wij rijden hierna, langs de kustlijn naar het uitzichtspunt van Arromanches. We stoppen op de heuvel, zodat u een mooi uitzicht heeft over het dorp, maar ook over de krijtrotsen en nog veel meer. U kunt nu met ons het mooie panorama van Arromanches bezoeken. Dit geeft een indrukwekkend beeld van alle gebeurtenissen , die zich in Arromanches hebben afgespeeld. (Entree excl.) Hierna, of als u niet meegaaat , wandelt u via een mooie weg naar beneden. Waarbij u de tanks uit de tweede wereldoorlog nog zult passeren. U wandelt verder naar beneden, en komt dan al snel bij het centrum van de stad. Hier kunt u gaan winkelen, over de boulevard lopen, of het landingsmuseum van Arromanches bezoeken. (Entree excl.) We zullen weer instappen aan het einde van de dag, naast het landingsmuseum. Voor we weer terug gaan naar het hotel.

Dag 7 (donderdag)

Wilt u een heerlijke vrije dag, of wilt u een laatste indrukwekkende museum bezoeken. We hebben het dan over het Memorial Caen. Herdenkingsmuseum Caen – historische stad van de vrede. Het Mémorial de Caen Museum is uniek in Frankrijk. Het geeft het publiek inzicht in de Tweede Wereldoorlog, vanaf de aanzet, vlak na de Eerste Wereldoorlog tot de laatste gevolgen in 1989.Dit is een ochtend excursie, waarbij u weer op tijd terug bent bij het hotel. ( Excl. Entree).

Dag 8 (vrijdag)

Vandaag trakteren wij u op de indrukwekkende Andorra Panoramica route. Tijdens deze route leert u meer over het leven in de bergdorpen en de schitterende natuur van Andorra. We brengen een bezoek aan een “bodega”, waar u lokale likeurtjes en ander lekkers kunt proeven, en nemen u mee naar de dorpen Ordino, Arcalis en Pal. Geniet tevens van een fantastisch uitzicht vanaf de “Coll de la Botella”.

Ons team staat klaar voor u,

Een overzicht van uw reis

Onze opstapplaatsen voor deze mooie vakantie

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie vakantie naar Normandië en Bretagne

 • Wij volgende de veiligheid van elk land, zorgen voor uw gezondheid onderweg en nemen geen risico.. En gaat de reis niet door!.. Dan GEEN VOUCHERS maar uw geld gewoon retour!
Shopping Basket