Dagtocht

Brugge

Waar gaan we heen

We gaan naar de mooie oude stad Brugge, die zijn naam te danken heeft aan een van de oudste tastbare bronnen waarop voor het eerst de naam van de stad wordt gebruikt, dat zijn enkele munten van voor 875. Ze vermelden Bruggia en Bruccia. Het is mogelijk dat er in latere eeuwen ook een contaminatie plaats heeft gevonden met het Oudnoordse woord bryggja, wat “landingsbrug” of “aanlegkaai” betekent. De naam Brugge vertoont dan ook gelijkenissen met Bryggen, de historische haven van Bergen, dat net als Brugge vanaf de 14e eeuw een belangrijke stad was van de Hanze.

Venetië van het noorden…

Regelmatig wordt naar Brugge verwezen als het “Venetië van het Noorden“, refererend aan de vele kanaaltjes en bruggen. De meeste van deze kanaaltjes worden ook “reien” genoemd, naar de rivier de Reie. Een andere theorie luidt dat de bijnaam te maken heeft met het feit dat de middeleeuwse handelssteden Brugge en Venetië economische rivalen waren. Ook wordt Brugge vaak de “Breydelstad” genoemd, naar de Brugse volksheld uit de 14e eeuw, Jan Breydel.

Brugse zotten…

De bijnaam van de Bruggelingen is “(Brugse) zotten”. Deze bijnaam danken ze aan volgende legende: nadat ze Maximiliaan I van Oostenrijk, in hun strijd om autonomie, voor een tijd gevangen hadden gehouden, verbood deze het houden van een jaarmarkt en andere festiviteiten. In een poging om hem te sussen, hield Brugge voor hem een groot feest en vroeg daarna de toestemming opnieuw een jaarmarkt te houden, belastingen te innen én … een nieuw “zothuis” te bouwen. Hij antwoordde: “Sluit alle poorten van Brugge en je hebt een zothuis!“.

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

Omstreeks 11 uur komen we aan in Brugge, waar we binnen enkele tellen het centrum inlopen. Hier vindt u de mooie kleine straatjes van Brugge met kanalen. Misschien is het leuk om gelijk een boottocht te maken door de grachten. Ook een lekkere Brugse Zot en een frietje uit de frietkot mag natuurlijk niet ontbreken. Omstreeks 17 uur vertrekken we weer naar Nederland

Vertrekt

14 maart
18 april
23 mei
19 september
10 oktober
19 december

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
- Begeleiding chauffeur
- Koffie op de heenreis
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie dagtocht

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.