Loading

geschikt

Meer informatie ?  Mailt u ons gerust op info@pajosreizen.nl 

Brugge
vanaf € 48,99

brugge

Stedentrip, een mooie dag uit!
U stapt bij het centrum uit

Omstreeks 11 uur komen we aan in Brugge, waar we binnen enkele tellen het centrum inlopen. Hier vindt u de mooie kleine straatjes van Brugge met kanalen. Hier gaan we een boottocht maken door de grachten. Wellicht gaat uzelf daarna ook een lekkere Brugse Zot en een frietje uit de frietkot eten.. Dit mag natuurlijk niet ontbreken. Omstreeks 19 uur vertrekken we weer naar Nederland

Mooie indrukken van uw dagtocht
Wat is er te doen vandaag

We gaan naar de mooie oude stad Brugge, die zijn naam te danken heeft aan een van de oudste tastbare bronnen waarop voor het eerst de naam van de stad wordt gebruikt, dat zijn enkele munten van voor 875. Ze vermelden Bruggia en Bruccia. Het is mogelijk dat er in latere eeuwen ook een contaminatie plaats heeft gevonden met het Oudnoordse woord bryggja, wat “landingsbrug” of “aanlegkaai” betekent. De naam Brugge vertoont dan ook gelijkenissen met Bryggen, de historische haven van Bergen, dat net als Brugge vanaf de 14e eeuw een belangrijke stad was van de Hanze.

Venetië van het noorden…

Regelmatig wordt naar Brugge verwezen als het “Venetië van het Noorden“, refererend aan de vele kanaaltjes en bruggen. De meeste van deze kanaaltjes worden ook “reien” genoemd, naar de rivier de Reie. Een andere theorie luidt dat de bijnaam te maken heeft met het feit dat de middeleeuwse handelssteden Brugge en Venetië economische rivalen waren. Ook wordt Brugge vaak de “Breydelstad” genoemd, naar de Brugse volksheld uit de 14e eeuw, Jan Breydel.

Brugse zotten…

De bijnaam van de Bruggelingen is “(Brugse) zotten”. Deze bijnaam danken ze aan volgende legende: nadat ze Maximiliaan I van Oostenrijk, in hun strijd om autonomie, voor een tijd gevangen hadden gehouden, verbood deze het houden van een jaarmarkt en andere festiviteiten. In een poging om hem te sussen, hield Brugge voor hem een groot feest en vroeg daarna de toestemming opnieuw een jaarmarkt te houden, belastingen te innen én … een nieuw “zothuis” te bouwen. Hij antwoordde: “Sluit alle poorten van Brugge en je hebt een zothuis!“.

Bus informatie
Comfortabele zitplaatsen met veel beenruimte, zo hebben de stoelen een afstand van 85 cm. Ook zijn de stoelen voorzien van een voetsteunen, verstelbare rugleuning en hebben ze een uitklaptafel met bekerhouder.

Onze bussen hebben 100% verse lucht van buiten, via ons airco systeem en warmte bepaling. Ook beschikken we over een toilet . Tevens heeft u LED verlichting met een persoonlijk leeslampje.

Meer over uw vakantie

Inclusief

* Een heerlijk kop koffie bij vertrek

* Reis per comfortabele touringcar

* Begeleiding van een ervaren chauffeur

* Toeristen belasting

*  Genoemde entree

* Factuur betaling 14 dagen voor vertrek

* Veilig betalen via uw eigen bank

* Geld terug garantie, mocht de dagtocht niet doorgaan

* Garantie van bij elkaar zitten tijdens de busreis

Exclusief

* Persoonlijke uitgaven

* Extra service aan boord van de touringcar

* Paar opstapplaatsen extra kosten

Servicelijn

Een dagtocht starten doen we natuurlijk op ons gemak. Zo staan wij er bij stil dat u graag wilt weten hoe laat u gaat vertrekken. Mede een keuze te bepalen op deze gegevens voor uw opstappunt. 
Kiest u hieronder de knoppen, zodat u direct alles kunt bekijken over uw servicelijn. 
Reserveren

Meer over uw dagtocht

Shopping Basket