Logo pajos reizen 1500 500 oranje achtergrond

Dagtochten | Busreizen | Bus verhuur | Chauffeursdiensten 

Reisinformatie

Vandaag gaan we eerst naar Mini-Europa, is een miniatuurpark, naar het voorbeeld van het Nederlandse Madurodam, aan het Heizelpark in Brussel, waarbij de bezoeker in een domein van 2,5 ha een wandeling maakt langs miniatuurversies van de belangrijkste gebouwen en monumenten van de Europese Unie. Alle gebouwen worden door een team van medewerkers ter plaatse ontworpen op een schaal van 1:25. Het geheel is vooral educatief van aard, met een sterke klemtoon op het bijbrengen van weetjes over Europa. We staan dan ook gelijk bij het begin van onze Rondrit. Deze beginnen we bij het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. De bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer, 165 miljard maal vergroot. Het gebouw werd ontworpen door ingenieur André Waterkeyn en is sinds de restauratie bekleed met roestvast staal. Hierna rijden we via het Woonpaleis naar het werkpaleis, Dit Koninklijke Paleis van Brussel is een (werk)paleis waar de Belgische koning zijn functie uitoefent. Hij houdt er audiënties en behandelt er staatszaken. Ook zien we De Musea van het Verre Oosten in België behorend tot de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en zijn een geheel van drie Aziatische gebouwen op het koninklijke domein van Laken, Brussel: de Japanse Torenhet Chinees Paviljoen en het Museum voor Japanse Kunst. Zij werden aan het begin van de 20ste eeuw in opdracht van koning Leopold II ontworpen door Alexandre Marcel. In hun interieurs herbergen zij kunstschatten uit China en Japan. Natuurlijk parkeren wij de touringcar, en gaan lopend verder naar het centrum van Brussel. Hier bezoeken wij de grote markt, met onder andere:

Het stadhuis

Het stadhuis, dat boven op zijn toren bekroond wordt met een verguld standbeeld van de aartsengel Michaël die een draak velt, werd gebouwd vanaf 1402. Met de toren begon men in 1444. Hij werd 96 m hoog. Het beeldhouwwerk dat het gebouw versiert is volks. De toren staat niet exact in het midden van het gebouw.

Het Broodhuis

In het begin van de 13e eeuw stond er op de Grote Markt een houten constructie waar de bakkers destijds hun broden verkochten. Deze houten barak werd in 1405 vervangen door een stenen gebouw. Gedurende de regeerperiode van keizer Karel V werd het broodhuis opnieuw met de grond gelijkgemaakt en werd zijn hofarchitect Antoon II Keldermans aangesteld om een nieuw gebouw te ontwerpen in Flamboyante gotiek. Op het einde van de jaren zestig van de negentiende eeuw werd het gebouw gesloopt en heropgebouwd in neogotiek. In dit gebouw is nu het Museum van de Stad Brussel gevestigd met een waardevolle collectie van schilderijen, retabels, wandtapijten, beeldhouwwerken, zilverwerk, faience en porselein die een veelzijdig beeld geven van de geschiedenis van Brussel.

De gildehuizen rond het plein

De Naties van Brussel trokken gildehuizen op rond de Markt. In hun huidige vorm zijn ze grotendeels het resultaat van de heropbouw na het bombardement van 1695.

Na het bezoek aan de grote markt, gaan we door naar Manneken pis.  Manneken Pis is een stand beeldje in het centrum van Brussel en stelt een plassend jongetje voor. Het 58 cm grote ventje is op een sokkel geplaatst aan de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het is uitgegroeid tot een van de beroemdste Belgische en Brusselse monumenten en een symbool/mascotte van de stad Brussel. Behalve het Manneken Pis van Brussel is er ook een in Geraardsbergen, Westmeerbeek, Broksele en Koksijde, maar die van Brussel is de bekendste. U heeft hierna nog voldoende tijd om lekker zelf rond te snuffelen in de stad. Alvorens we terugrijden rond 19 uur naar huis. 

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Reisleiding van Pajos reizen
  • Entree Mini-Europa
  • Stadsrondrit
  • Vrije middag in Brussel
  • Kopje koffie in de touringcar op de heenreis
  •  Garantiefonds

Exclusief

  • Alle persoonlijke uitgaven
  • Uw verzekeringen
  • Alles wat niet bij inclusief staat

Opstapplaatsen

Ziet u hiervoor het reserveringsformulier

Reserveren

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.