Comfort Class Busvakantie

Schitterend
Denemarken

Genieten van mooi Denemarken

Kopenhagen
Legoland
Ferry overtochten

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Op deze reis neem ik u mee door Denemarken, van de kleine pittoreske dorpskernen, via de ferry of naar de grote stad Kopenhagen. Het is een reis, die ik met zeer veel plezier doe. Mede omdat de hotels waar we overnachten van hele goede kwaliteit zijn.

We varen over naar Puttgarden - Rodby. Een leuke overtocht met mooie uitzichten op een goed verzorgd schip. U Kunt aan boord heerlijk dineren op de heenreis (excl.). Het is een mooi ontspannen punt, op een wat langere heen-terugreis.

Uw hotels onderweg

We overnachten in nette hotels, in Denemarken kennen we geen sterren. Maar de kwaliteit is netjes, en de ontbijten met diners zijn goed verzorgd. Natuurlijk voorzien van eigen douche en wc. Airco en de mogelijkheid voor een drankje aan de bar. Op basis van Halfpension, op de eerste dag na.

Programma

Dag 1- Denemarken

Vanmorgen vertrekken we eerst naar ons Wisselpunt. Hier ontvangen we u met een kopje koffie met wat lekkers. Voor we doorrijden naar de boot. In Denemarken aangekomen, rijden we nog kort naar ons Hotel voor 3 nachten.

Dag 2- Bezoek Kopenhagen

We gaan een hele dag naar Kopenhagen, waar we worden ontvangen door onze reisleiding. Hiermee maken we een rondrit en stadswandeling langs de mooiste monumenten. Ook zien we de zeemeermin. Na de rondrit stoppen we bij Nyhavn. Hier zien we de oude gekleurde havenpanden. U kunt hier een boottocht maken (excl.) of lekker rondwandelen. De oude stad is meer dan de moeite waard.

Dag 3- Bezoek Kopenhagen- Hillerød

Deze ochtend rijden we naar Hillerød, gelegen in de Deense provincie Nordsjaelland. U kunt de stad bekijken of een bezoek brengen aan het slot Frederiksborg, een imposant kasteel met twee voorburchten, dat bereikt kan worden via drie bruggen. Na het bezoek (excl. entree) gaan we terug naar Kopenhagen. De stop zal vandaag zijn bij het Tivoli. Zodat u lekker rond kunt kijken. Of u het Tivoli kunt bezoeken (excl.). Voor we teruggaan naar het hotel voor het diner.

Dag 4- Bezoek Roskilde - Odense

Na het ontbijt gaan we op weg naar het eiland Funen, maar voor we de imposante Storebaeltbrug oprijden, pauzeren we in de plaats Roskilde, de voormalige Deense hoofdstad, in de 10e eeuw gesticht door de Vikingen. In de indrukwekkende kathedraal van Roskilde werden eeuwenlang de Deense vorsten begraven, in totaal 39. Ook kunt u het Vikingschipmuseum bezoeken, waar 5 originele Vikingschepen, die 1000 jaar geleden voor de kust tot zinken werden gebracht, Verrassend Denemarken 52 7 dagen vanaf slechts 599,-€ COMFORT CLASS Denemarken is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het kleinste land van Scandinavië is lekker dichtbij en toch verrassend anders. In dit land van rust, ruimte en smörrebröd wordt u geïmponeerd door het afwisselende landschap met bergen, eilanden, fj orden, meren, bossen, duinen en brede stranden. U vindt er vakwerkboerderijen en middeleeuwse kastelen, leuke vissersplaatsjes en interessante steden. Denemarken bestaat uit verschillende provincies. In de provincie Seeland bezoeken we Kopenhagen en Roskilde. Op het eiland Funen bezoeken we Odense, waar de sprookjesverteller Hans Cristian Andersen geleefd heeft. Ook de provincie Jutland staat natuurlijk op het programma. Hier bezoeken we o.a. het prachtige havenstadje Ebeltoft en het bekende Legoland bij Billund. Boek deze verrassende busreis Denemarken bij Bolderman Excursiereizen. tentoongesteld staan. Bij het museum is een scheepswerf, die replica’s van oude Vikingschepen bouwt. We vervolgen onze weg over de enorme Storebaeltbrug die sinds 1998 de eilanden Seeland en Funen met elkaar verbindt en bereiken de plaats Odense, waar de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is geboren. U heeft hier de gelegenheid om te lunchen in het centrum. De stad heeft een rijke cultuur en er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en het museum van Hans Christian Andersen. Na dit bezoek verlaten we Funen en rijden Jutland binnen. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Fredericia, waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 5- Dagtocht Ebeltoft en Jelling

We gaan vandaag een mooie rondrit maken, en komen al snel aan bij het 700 jaar oude Ebeltoft. Niet alleen is het vol met oude straatjes, maar heeft ook nog eens het kleinste raadhuis van Denemarken. Voordat we verder gaan, is er voldoende de tijd om rond te kijken. We rijden verder, en komen dan bij het volgende bijzonder plaatsje genaamd Jelling. Hier staat een mooie witgekalkt kerkje en is ook bekend van de grafheuvels. Na wat vrije tijd, rijden we weer een mooie route naar het hotel.

Dag 6- Dagtocht Legoland

Wilt u vandaag een vrije dag, of gaat u mee naar het wereldberoemde Legoland. U zult er verbazingwekkend gedetailleerde miniatuurversies van steden en beroemde bezienswaardigheden zien, helemaal opgebouwd uit Legosteentje. De entree is excl.. U kunt natuurlijk ook naar Billund, want deze plaats is zeker ook de moeite waard om aan te doen..

Dag 7- Dagtocht Fredericia - Ribe - Rømø - Neumünster

Na het ontbijt gaan we eerst naar de oudste stad van Scandinavië, Ribe. De stad is ruim 1300 jaar oud en heeft veel mooie gebouwen, zoals een middeleeuws kasteel en een 16e-eeuwse school. Het centrum is een doolhof van kasseienstraatjes met scheef gezakte vakwerkhuizen. In het Ribe Vikingcenter kunt u zien hoe de Ribe eruit moet hebben gezien in de tijd van de Vikingen. Vervolgens rijden we naar het Waddeneiland Rømø, eens een welvarende walvishaven. In het dorp Toftum staat een kapiteinshuis uit 1748, nu een museum. In dit museum kunt u in één van de vertrekken een wand vinden met 4000 Hollandse tegeltjes. Na dit bezoek rijden we verder naar ons hotel in Neumünster (of omgeving) voor de laatste overnachting.

Dag 8- Terug naar Nederland

Deze ochtend hebben we een zeer vroeg vertrek, want de ferry ligt alweer op ons te wachten. Tijdens de overtocht nemen we afscheid van Denemarken. We vervolgen onze route weer over de Duitse snelwegen, naar ons wisselpunt. Waar het diner op ons staat te wachten.

Klanten geven deze reis een 9,1

Vertrekt elke vrijdag

van 1 april tot 1 oktober 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet - Begeleiding chauffeur/reisleider
-Overtocht
- Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis
- Afscheidsbuffet in Nederland - Alle genoemde excursies - Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.