Dagtocht

Disneyland

Waar gaan we heen

Disneyland eerst Euro Disney Resort en nog later Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs en ligt voor het grootste gedeelte in de Franse gemeente Chessy, in het departement Seine-et-Marne. Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Het is het tweede Disneyresort buiten de Verenigde Staten, voorgegaan door Tokyo Disney Resort en gevolgd door Hong Kong Disneyland Resort. Het complex werd tot 20 juni 2017 beheerd door Euro Disney S.C.A., dat voor 39,8% in het bezit was van The Walt Disney Company. 10 procent van de aandelen was van de Saoedi-Arabische prins Al-Waleed. De overige 50,22 procent was van kleinere aandeelhouders. Tom Wolber was tot juli 2016 bestuursvoorzitter van het bedrijf. Hij is opgevolgd door Catherine Powell. Sinds 20 juni 2017 is the Walt Disney company de volledige eigenaar van Disneyland Paris en hield Euro Disney S.C.A na 25 jaar op te bestaan. Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park. In juli 1995 had het park voor het eerst in de geschiedenis positieve kwartaalcijfers. Met 14,2 miljoen bezoekers in 2014 is Disneyland Paris het meest bezochte attractiepark van Europa.

Themaparken

Disneyland Park

Disneyland Park is het grootste van de twee themaparken in het resort, zowel in grootte als in bezoekersaantallen. In oppervlakte is het bovendien het grootste Disneypark, gebaseerd op het originele park in Anaheim. Het park heeft een oppervlakte van ruim 404.000m², een omtrek van ruim 2,5 km en bestaat uit 5 themagebieden (“lands”), die elk naar een ander thema zijn vormgegeven: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland.  Disneyland Park huisvest een groot aantal attracties. Enkele bekende voorbeelden zijn de achtbanen Big Thunder Mountain en Space Mountain (3 jaar na de opening geopend), het spookhuis Phantom Manor en de darkride Pirates of the Caribbean.

Walt Disney Studios Park

Op 16 maart 2002 werd een tweede park geopend: het Walt Disney Studios Park. In dit park, dat ruim 17 ha groot is en een omtrek heeft van ruim 2,3 km, staan de film en showbusiness centraal. Net als het Disneyland Park, bestaat het uit vier themagebieden, die hier “Studio Lots” worden genoemd: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot.  Het attractieaanbod van het park is de afgelopen jaren vergroot, maar is nog altijd kleiner dan het aanbod van het buurpark. Een bekende attractie is de Rock ‘n’ Roller Coaster, een overdekte achtbaan met drie inversies waarbij de bezoekers in een videoclip van de band Aerosmith belanden. De Rock ‘n’ Roller Coaster werd in 2002 geopend, samen met het park. Een andere grote attractie is de in december 2007 geopende The Twilight Zone Tower of Terror, waarbij bezoekers een gesimuleerde vrije val meemaken in een op hol geslagen hotellift. De achtbaan Crush’s Coaster in het gebied Toon Studio werd eveneens in 2007 geopend en is gebaseerd op het personage Crush uit de animatiefilm Finding Nemo. Sinds 2010 telt het park drie nieuwe attracties in Toy Story Playland: Toy Soldiers Parachute Drop, Slinky Dog Zigzag Spin en RC Racer. In de zomer van 2014 opende het park de dark ride Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy. Die attractie was met een kostprijs van 200 miljoen euro de duurste attractie ooit voor Disneyland Paris. Enkele andere grote en bekende attracties en shows in het Walt Disney Studios Park zijn Studio Tram Tour: Behind the Magic, Stitch Live! en de stuntshow Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular.

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

Via een vroeg vertrek, komen we al snel bij de eerste stopplaats aan. Dit is een zeer net wegrestaurant op de A1 naar Parijs. Als we na de stop verder rijden, komen we al 2 uur later aan bij de parkeerplaats van Disneyland – Walt Disney Studio’s.  Nadat we gestopt zijn, ontvangt u van ons de entreekaarten. Omstreeks 19 uur vertrekken wij weer vanuit de parkeerplaats naar uw opstappunt. 

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie dagtocht

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.