Dagtocht

Flower Carpet
Brussel

Waar gaan we heen

Het bloementapijt op het grote plein is de meest bekeken afbeelding van Brussels over de gehele wereld. Veel mensen komen naar Brussel om dit te zien, en dat doen ze het hele jaar door. Maar slechts 4 dagen in 2 jaar tijd, is dit bijzondere tapijt te bekijken. Dit mooie tapijt heeft zijn oorsprong al vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw. In deze tijd werden veel kleine tapijten geproduceerd in België, en waren dan ook de inspiratie voor Etienne Stautemans om dit te gaan doen. Vanaf 1986 viert het zijn feest in in Brussel zijn centrum, en dat doet hij met zijn lengte van 75 meter en breedte van 24 meter. In totaal heeft het 600.000 bloemen en wordt gemaakt met 100 mensen. 

Wist u trouwens dat België 1 van de grootste producers is van Begonia’s, met wel meer dan 60 miljoen kisten met bloemen per jaar. 80% word geëxporteerd naar Nederland en Amerika. 

Het beste uitzicht hebben we vanaf het stadhuis.  

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

We rijden via onze opstapplaatsen naar een koffie adres voor en kopje koffie of thee. Om daarna naar Brussel te rijden. Hier rijden we eerst een stadsrondrit langs de Japanse toren, het woon en werk paleis van de koning. Het EU gebied en de onafhankelijkheid boog van België. Hierna, komen we aan in het centrum, waar wij richting het centrale plein zullen lopen. Om daarna, u manneke pis en Jeanneke pis te laten zien. Hierna, heeft u alle tijd om de het centrum, de Flower Carpet vanuit het stadhuis en de winkelcentra te bezoeken. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar Nederland. 

Vertrekt op 15 augustus 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
- Begeleiding chauffeur
- Koffie op de heenreis
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Voor dagtochten is er een toeslag van € 1,- per ticket.. Dit zit in het bedrag.

Shopping Basket