Comfort Class Busvakantie

Harz All-Inn

Genieten van de mooie natuur

Goed eten
Cultuur
Ontspanning

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Tijdens deze reis, is het echt even heerlijk 5 dagen ontspanning. We zien de mooie omgeving, en hebben toch de tijd voor een heerlijk terrasje.. Het is een genot deze reis te mogen doen.

Uw hotels onderweg

Deze reis overnachten we op basis van All-In, wat betekend dat de maaltijden in het hotel, op de door hun gegeven tijden, inclusief is. Ook de kleine dranken als wijn, fris en bier van de tap is inclusief. De rest is voor een kleine bijdrage. Ook heeft u een kamer met alle voorzieningen. Een mooie reis, vooral tussendoor.

Programma

Dag 1- Op weg naar de Harz

Nadat u met de servicelijnen op ons verzamelpunt bent gearriveerd, kunt u genieten van een kopje koffie met gebak. Daarna stappen we in de bus die ons naar de Harz brengt. De Harz staat bekend om de mooie en natuurrijke omgeving. Daarom maken we allereerst een bustour door de regio, waarbij u getrakteerd wordt op schitterende landschappen. In het dorpje Hahnenklee, waar ook ons hotel gelegen is, ziet u de karakteristieke stavkerk (excl.), gebouwd naar Noors voorbeeld. Uiteindelijk komen we aan bij ons hotel, waar u kunt genieten van het diner en uw all inclusive verzorging.

Dag 2- Bezoek Goslar

We gaan naar Goslar, een historische stad met tal van prachtige vakwerkhuizen, een oude vesting en mooie binnenstad. Een gids zal ons rondleiden en u kennis laten maken met de mooiste plekjes van de stad, waarna u nog even vrije tijd heeft in het centrum. Vervolgens rijden we naar Wernigerode, gelegen aan de voet van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. De stad staat bekend als “de bonte stad van de Harz”, een naam die Wernigerode eer aan doet. Het is namelijk een heel kleurrijk stadje. We stappen hier op een historische stoomtrein waarmee we een rit maken door het mooie landschap.

Dag 3- Vakwerk route

De Duitse Vakwerkroute is een toeristische route van ca. 2800 kilometer, dwars door Duitsland. Een deel van de route loopt door de Harz en het aangrenzende Thüringen. Vandaag zullen we een deel van de Vakwerkroute rijden. Allereerst sto en een bezoek brengen aan enkele vakwerkstadjes, zoals onder meer Quedlinburg, gelegen in het oostelijke deel van de Harz. Het is één van de mooiste vakwerksteden van Duitsland! In de schilderachtige binnenstad kunt u tal van mooie bouwwerken en vakwerkhuizen bewonderen, die zeer terecht vermeld staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Neem uw fototoestel dus mee!

Dag 4- Dagtocht Grenslandmuseum

Vanochtend stappen we in de bus en rijden we richting het zuiden waar we op de grens van het voormalige West- en Oost-Duitsland het Grenslandmuseum treffen. In de gebouwen van de vroegere grenspost kunt u de historie van de DDR geschiedenis bezichtigen. Onze tweede stop is ClausthallZellerfeld, gelegen in de Hochharz. Dit zijn twee aan elkaar gegroeide stadjes die oorspronkelijk van de mijnbouw leefden, net als veel andere steden in de Harz. Nog altijd zijn de overblijfselen van de mijnbouw hier zichtbaar, al speelt ook de glasindustrie tegenwoordig een belangrijke rol. Daarom nemen wij u vanmiddag mee naar een glasblazerij, waar u kunt ontdekken hoe de mooiste voorwerpen uit glas vervaardigd worden. Eenmaal terug in het hotel kunt u genieten van ‘Kaffee und Kuchen’, voordat het diner zal worden geserveerd.

Dag 5- Harz en Nederland

We verlaten het hotel en nemen afscheid van de Harz. Op de weg terug brengen we nog een bezoek aan Kassel, de hoofdstad van de Duitse Sprookjesroute en nauw verbonden met de gebroeders Grimm. Zij begonnen in Kassel met hun beroemde sprookjesverzameling. U kunt op eigen gelegenheid rondkijken in het centrum en een leuk adresje opzoeken voor de lunch (excl.). Vanuit Kassel reizen we terug naar Nederland, waar het tijd wordt om afscheid te nemen van uw reisgenoten. Na het afscheidsbuffet op het verzamelpunt brengt de bus u terug naar uw afstapplaats.

Klanten geven deze reis een 9,1

Vertrekdata

25 mei 2020
22 juni 2020
6 juli 2020
24 augustus 2020
21 september 2020
5 oktober 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet - Begeleiding chauffeur/reisleider
- Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van all-inn Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis
- Afscheidsbuffet in Nederland
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees. 

Shopping Basket