Loading

Hoogtepunten van België

Inclusief

Mooie omgeving

Oude steden

  • Lange kustlijnen

  • Veel geschiedenis 

  • Halfpension

  • Comfort Class 

  • Excursies

Uw hotels onderweg

Deze reis overnachten we onder Halfpension en met nette kamers. Allemaal voorzien van eigen douche en toilet. Waaronder Novotel en Mercure hotels

Uw reisleider verteld over deze reis

Deze reis is een reis met hoogtepunten. Want of we nu op de boulevard van Oostende wandelen met de zeelucht door ons haren. Genieten van een Belgisch biertje in het schitterende Brugge met een boottocht. Een wandeling door het oude Gent met ons stadsgids maken, of genieten van een lekkere wandeling door Antwerpen met een lunch op de groene markt. Of in Brussel een rondrit maken langs de bezienswaardigheden met een kijkje bij Manneke Pis. Een treintocht met boottocht maken door de grotten van Han met zijn natuur kunstwerken. Maar ook het bezoeken van de kruisvaarder Godfried van Bouillon met zijn kasteel.. Het is allemaal op zich bijzonder.. En dat allemaal onder begeleiding van een reisleider die al meer dan 30 jaar in het vak zit.. Gaat u ook mee..

Reisprogramma

Dag 1 (vrijdag)

Via onze servicelijnnen, rijden we naar ons wisselpunt in Breda. Hier zullen de chauffeur en reisleiding klaar staan. U zult vandaag in de loop van de dag aankomen in het hotel nabij Brugge. Waar u de tijd heeft om de koffer uit te pakken, en van het diner te gaan genieten. 

Dag 2 (zaterdag)

We zullen vandaag door de chauffeur naar het centrum gebracht worden van Brugge. Hier zal de lokale stadsgids klaarstaan om ons naar het centrum te begeleiden. Ze vertellen u alles over Brugge en de geschiedenis. Hierna, heeft u voldoende de vrije tijd om van deze stad te genieten. In de middag gaan we een boottocht maken over de kanalen van de stad. Na de boottocht haalt de touringcar ons weer op, om in het hotel het diner te gaan gebruiken. 

Dag 3 (zondag)

Ook vandaag zal de touringcar ons brengen naar een mooie plaats. Vandaag is het Zeebrugge. En wie Zeebrugge zegt, zegt dus zee.. En daar gaan we over varen. De boot brengt ons door de grote haven van Zeebrugge, waarna we weer terug komen in de stad. Na de boottocht, gaan we naar het SEAFRONT museum. Dit museum geeft ons de kans om ook wat te gebruiken (lunch excl.) Het verteld ons het verhaal van alle vissers activiteiten die hier plaatsvinden en hebben gevonden. Ook zien we een heel verhaal van de stad en is het museum interactief. Na het museum wandelt u zo het oude centrum in, of kunt u naar het badstrand. We gaan aan het einde van de middag weer terug naar het hotel met de touringcar. 

Dag 4 (maandag)

Vandaag gaan we naar Oostende, deze leuke havenplaats kent vele leuke kleine winkeltjes, musea, restaurantjes en heeft een mooie boulevard. Of maakt u een wandeling door de oude haven. Het is een plaats waar u zich vast zult vermaken. En aan het einde van de dag, brengen we u weer terug naar het hotel.

Dag 5 (dinsdag)

Gent is één van de leukste steden om te bezoeken in  België. Minder stads dan Antwerpen en minder een openluchtmuseum dan Brugge. Gent is een sfeervolle stad waar de vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de binnenstad. Niet voor niets is Gent populair onder Nederlandse toeristen als bestemming voor een dag of enkele dagen. Bezoekers komen vooral af op de vele cultuurhistorische gebouwen en musea. En wij gaan met onze stadsgids in een uur tijd de mooiste dingen zien. Daarna, kunt u heerlijk gaan genieten van deze mooie stad. Want we zullen pas tegen 15:30 terugrijden naar het hotel. 

Dag 6 (woensdag)

We gaan weer verder vandaag, en dat betekend een stukje rijden. Vandaag gaan we naar Brussel, waarbij vlakbij uw hotel is. Maar eerst zullen we nog een stop maken bij Waterloo, bekend van de slag. Om aansluitend het diner in het hotel te gebruiken. 

Dag 7 (donderdag)

Vandaag brengt de touringcar u naar Brussel, maar niet voordat we een rondrit om de stad hebben gemaakt. Van het paleis van de koning, tot het vredesmonument. Natuurlijk slaan we het werkpaleis en het gebouw van de EU niet over. In het centrum, zullen we u een kaartje geven. Zodat u heerlijk van alles kunt genieten. Aan het einde van de dag halen we u weer op, om naar het hotel te gaan voor het diner. 

Dag 8 (vrijdag)

Wellicht wilt u met de tram naar een leuk museum of gaat u naar het Atomium. Wilt u wandelen in 1 van de parken of gaat u genieten van een uitgebreide lunch. Onze reisleider helpt u graag op weg… Tot het diner in het hotel vanavond.

Dag 9 (zaterdag)

We beginnen met een stadswandeling door Antwerpen, dit onder begeleiding van een gids. Waarna we terugkomen bij de haven, en daar zal de boot voor ons klaar liggen. We gaan varen door de oude haven, over de Schelde. Tijdens de boottocht kunt u kiezen tussen Fish & Chips of een Stoofvlees met Friet (incl.) Dit vragen wij aan u, om bij de reservering door te geven. Drankjes excl.. We komen vroeg in de middag terug, waarna u zo de stad in zal lopen. Geniet u nog 2 uurtjes van Antwerpen, voordat we terugrijden naar het hotel. 

Dag 10 (zondag)

We verlaten Brussel alweer, en gaan naar Beauraing. Een bedevaartsplaats in het Oosten van België. Hier hebben we een hotel voor u geselecteerd. Onderweg maken we nog een aantal stops, en zullen u de tijd geven om de koffer uit te pakken. Alvorens het diner in het hotel zal zijn.

Dag 11 (maandag)

We gaan vandaag via een mooie route naar de Grotten van Han. Onze touringcar zal u bij de trein afzetten, die ons naar de ingang van de grot zal brengen. U maakt een wandeling door de grot met een lokale gids, en aan het einde van de grot komt u weer in het plaatsje zelf uit. Hier heeft u nog lekker een paar uur de tijd om zelf rond te kijken, iets te gebruiken of te winkelen. U kunt ook schitterend wandelen aldaar. Voor de touringcar u weer ophaalt om naar het hotel te brengen.

Dag 12 (dinsdag)

Vandaag heeft u de tijd om heerlijk te genieten van het leuke dorpje. Een terrasje te pakken of naar de bedevaartplek in Beauraing te gaan. Tot het diner, kunt u over uw eigen tijd beschikken. Genieten dus weer vandaag. 

Dag 13 (woensdag)

Vandaag gaan we met de touringcar, helemaal naar het Oosten van België.. We gaan naar Bastogne, een plaats met een verhaal. Daarom bezoeken we ook eerst het Mémorial du Mardasson. Het Memorial van Mardasson is een oorlogsmonument in de stad Bastenaken ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen. Tijdens de Slag om de Ardennen in december 1944 en januari 1945 was Bastogne het middelpunt van de strijd. Vele jonge Amerikaanse soldaten stierven hier in de bittere kou. Het monument heeft de vorm van een vijfpuntige ster, het symbool van het Amerikaanse leger. Iedere uitloper heeft een lengte van 31 meter. De Mardasson werd ingewijd op 16 juli 1950 en herdenkt de meer dan 75.000 dode soldaten aan Amerikaanse kant. We bezoeken niet alleen het monument, maar ook het museum. Hier krijgt u uitleg en zult u vele materialen vinden die ons deze gruwelijke periode doen aanschouwen. Na het bezoek, rijden we naar Bastenaken, Bastogne om u de tijd te geven ook het oude stadje zelf te bezoeken. Tegen 15 uur rijden we weer terug naar het hotel.

Dag 14 (donderdag)

We gaan vandaag met de reisleiding naar Bouillon, en dat betekend een bezoek aan Godfried van Bouillon. Dit is de kruisvaarder die op weg ging naar het zuiden. Het hele verhaal zullen we zien in het centrum, waar het museum is gevestigd. Het verhaal wordt in het Nederlands verteld. Vlakbij het museum zijn genoeg gelegenheden om de lunch te gebruiken.(excl.) Na de lunch zullen we verzamelen, en lopen we naar het kasteel. Hier zullen we een bezoek aan brengen, dit kunt u zelfstandig doen. Nadat u het entreekaartje heeft ontvangen, krijgt u ook de Nederlandse uitleg mee. Ook kunt u zelf terug wandelen naar de oude binnenstad, waar u nog een beetje rond kunt kijken, winkelen of wellicht een tochtje op een waterfiets maken. Aan het einde van de middag, gaan we weer terug naar de camping.  Om 19:30 wordt u weer verwacht bij de receptie, want we hebben in de gezellige bar van de camping de afscheidsborrel. Waarbij het eerste drankje van Pajos reizen is natuurlijk. Na praten over een fantastische reis door België, waarbij u veel hoogtepunten gezien heeft. 

Dag 15 (vrijdag)

We gaan alweer het hotel verlaten, en gaan weer richting Nederland. Waar in Roermond het diner alweer klaar zal staan, voor onze bussen u naar huis brengen. 

Een overzicht van uw reis

Onze opstapplaatsen voor deze mooie vakantie

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie vakantie

Shopping Basket