Top Class Busvakantie

Hoogtepunten van Oostenrijk

Genieten van de mooie natuur

Concerten
Cultuur
Ontspanning

Top Class busvakantie

Wat uw reisleider u kunt vertellen over deze fantastische reis

Deze reis is zeer bijzonder. We gaan werkelijk van de ene naar de andere kant dit jaar. We beginnen in Bludenz en Feldkirch. Waar we een schitterende tour maken, daarnaast bezoeken we de Kristalwereld van Swarovski met lunch. We gaan zien hoe Apfelstrüdel gemaakt wordt, en bezoeken een glasblazerij. Tevens maken we een rondrit met de Krimml watervallen als hoogtepunt, met een echt bergmuseum. Ook een concert van Mozart, een boottocht over de Königssee, bezoek aan de zoutmijnen, een kabelbaan tocht en een burcht zitten erbij in het pakket. En als afsluiting, zien we schitterende paleizen, paleistuinen, een dierentuin, en alles van Sissi in Wenen. Met een echt Strauss concert in het grote Hofburg in de avond. En om van alles na te genieten, gaan we naar 252 meter hoogte.. In de donauturm. Een complete reis met onze luxe touringcar. Gaat u mee in Augustus..

Uw hotel

Op onze Top Class reizen overnachten we in 4 & 5 sterren hotels. Hierbij heeft u goede maaltijden, hele nette kamers, kofferservice en een nette ontspanningsruimte. U betaald iets meer, maar krijgt dit zeker terug op uw reis.

Programma

Vandaag gaan we u ontvangen bij de mooie Oostenrijkse stad, Bludenz. We ontvangen u graag, en onze reisleiding staat voor u klaar, om vanaf het wisselpunt u alle informatie van de reis te geven. Natuurlijk is er vandaag ook een gezellige welkomstborrel voor U.. Het is een mooie snelweg reisdag. Maar als we er zijn, is het een fantastische omgeving. 

Vandaag beginnen we met een bezoek aan de stad Feldkirch. Feldkirch is een middeleeuwse stad in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg aan de grens met Zwitserland en Liechtenstein. Na Dornbirn is het qua populatie de grootste stad in de regio. Hier heeft u de tijd om op uw gemakje rond te kijken. Na dit bezoek, en de lunch die u zelf kunt gebruiken. Rijden we door naar Bludenz. Het centrum van Bludenz is klein en overzichtelijk. Je vind er nauwe straten zoals de Werdenbergerstraße en de Rathausgasse, met daarlangs schilderachtige gevels uit de 17e eeuw. Sommige gebouwen zijn nog ouder. Denk dan aan de Pulverturm, het Unteres Tor en het Oberes Tor die allemaal uit de 15e eeuw stammen. Binnen in het Oberes Tor, een stadspoort aan het noordelijke uiteinde van de binnenstad, vind je bovendien het Stadtmuseum Bludenz. Hier kun je een aantal exposities met geschiedenis en kunst bekijken. Overige attracties zijn het Dörflingerhaus uit 1365 en de Nepomukbrunnen uit 1730. Aan het einde van de middag, gaan we naar het hotel terug.

Gaat u heerlijk genieten van de mooie wandeling, een fietstocht of wellicht een leuk bezoek aan de omgeving. Natuurlijk heeft uw reisleiding nog een leuk idee voor U!. 

We gaan vandaag naar het mooie Tirol, en dat doen we met een stop in Hall in Tirol. Dit mooie oude plaatsje verteld ons over een rijke geschiedenis met vele oude gebouwen. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel nabij Wörgl. Waar we het diner gaan gebruiken. 

Vanmorgen staat de touringcar voor ons klaar, en dat betekend een dagtocht naar Innsbruck. We bezoeken eerst de mooie skischans, die nog steeds gebruikt wordt. We maken een bezoek aan deze hoge schans, en dat doen we deels met de bergtrein. Na het bezoek, rijden we door naar het centrum van Innsbruck. Hier maken we een stadswandeling langs het gouden dak en de dom. Ook zien we het hofburg en vele verscholen kerkjes. We gebruiken de lunch(excl.) als u interesse heeft, bij een typische studenten café. Daarna wilt u vast zelf rondkijken of winkelen. Geniet u ervan…

Vandaag rijden we vroeg naar de Swarovski kristalwereld, hier zal uw reisleiding uw rondleiden. Ook staat er hier een warme lunch voor u klaar. Ook bezoeken we de tuin, met vele bijzondere planten en bloemen!. Na het bezoek, rijden we naar Rattenberg. En zullen ons laten trakteren op een heerlijke apfelstrüdel met koffie. We zullen zien hoe deze gemaakt wordt, en daar krijgt u zelfs een certificaat van. Ook een mooie mok mag niet ontbreken. Gaat u ook kijken naar de glasblazers of wellicht neemt u nog een mooi souvenir mee. Hierna, gaan we naar het hotel.

Onze ochtend begint met een rondrit door het Zillertal. Hier bezoeken we eerst het uitzichtpunt over dit dal. Hierna rijden we via de Gerlospas verder naar de Krimml Watervallen. Niet voordat we natuurlijk een uitzichtpunt hebben gehad. Hier zien we de 3 lagen van de waterval goed. We wandelen naar de waterval, waar u de tijd krijgt om te lunchen. We spreken weer een tijd af, en dan gaan we verder naar het Tauernmuseum. Dit museum laat ons alles zien van de bergen in Oostenrijk. Ook maken we een vlucht op een plateau, door de bergen. Echt een belevenis. Neemt u zelf nog een drankje, en dan gaan we verder.. Via Mittersill en Pass Thurn, rijden we verder via Wörgl naar het hotel. Een dag waarbij veel moois voorbij komt.

We gaan vandaag beginnen met een tocht helemaal binnendoor met de touringcar. En dat is ook van betekenis, omdat we naar het derde hotel gaan deze reis. We gaan naar de omgeving van Salzburg. Hier verblijven we iets langer. Tijdens deze mooie rit, bezoeken we ook het Herrenchiemsee, waar we met de boot overvaren. Ook zien we onder begeleiding van uw reisleiding het kasteel. In de namiddag komen we aan bij het hotel. 

Heerlijk genieten van een vrije dag.. Uw reisleider zal u meer vertellen over de omgeving. Wellicht een leuke wandeling.

We verlaten even het Salzburgerland, voor een rondrit langs de Attersee. Hier zien we de vele uitzichten en onder andere Mondsee.. Via een leuke stop, komen we weer terug bij het hotel aan het einde van de dag. 

Vanmorgen bent u met ons mee naar Bad Reichenhall. Deze oude plaats is heel erg gezellig en Reichenhall, dat zich sinds 1890 Bad mag noemen, is een populair kuuroord dat bekendstaat om zijn pekelbronnen. Ook de oude gebouwen zijn fantastisch. Na een leuke stop gaan we terug naar het hotel.

Vandaag brengen wij een bezoek aan de Königssee. Hier zullen we met de touringcar naartoe rijden, en een stukje wandelen naar de boot. Met de boot maken we een prachtige tour over dit fantastische meer. Met als hoogtepunt de Sint-Bartholomeüskerk. Dit is een bedevaartskapel aan de westelijke oever van de Königssee in het Berchtesgadener Land. De kerk staat aan de voet van de Watzmann en is, omgeven door het smaragdgroene water van de Königssee, schilderachtig gelegen op het schiereiland Hirschau. Na een korte wandeling, varen we weer terug naar Schonau, waar de touringcar klaar zal staan. Natuurlijk krijgt u nog de tijd om zelf de lunch te gebruiken. We rijden door naar Hallein, hier bezoeken we de zoutmijn. De zoutmijn van Hallein, ook bekend als Salzbergwerk Dürrnberg, is een ondergrondse zoutmijn op het Dürrnberg-plateau boven Hallein, Oostenrijk. De mijn is al meer dan 7.000 jaar bewerkt sinds de tijd van de Keltische stammen en eerder. Dit is een echte belevenis. Na het bezoek, rijden we terug..

We gaan vandaag eerst naar Salzburg, waar u wordt ontvangen door een lokale gids. Deze zal met u naar het echte Mozart Café gaan, en een fantastische wandeling maken. U ziet alle hoogtepunten van de stad. Ook kunt u zelf rondkijken.  We gaan direct na het diner naar een Mozart concert in het centrum van Salzburg. Dit is iets wat u niet wilt missen.. Na het concert gaan we terug 

Vandaag verlaten we het hotel, en gaan verder naar Wenen. Hier hebben we een hotel vlakbij geselecteerd. En het is maar 350 km rijden. Dus we hebben alle tijd voor een stop onderweg. Bij het hotel heeft u de mogelijkheid om nog wat rond te kijken. Want de reisleiding organiseert pas in de avond een meeting, om u alles uit te leggen. 

Wenen in 1 dag is onmogelijk, maar gelukkig maken we een leuke start vandaag. Want we kennen allemaal Schönbrunn, het grote kasteel met fantastische tuin. Niet alleen bezoeken we het kasteel dan ook, maar ook doen we een bezoek aan één van de oudste dierentuinen van Europa. Deze is zo bijzonder, dat u wellicht de hele middag in de tuin wilt spenderen. We gaan hierna naar het Prater, het Prater is bekend van het mooie rad. Het Wiener Prater is een groot park in Wenen, gelegen in het tweede district, ten oosten van het stadscentrum. Met “Prater” wordt ook vaak verwezen naar een deel van het Prater dat ingericht is als attractiepark; dit deel wordt Wurstelprater of Volksprater genoemd. We hebben hier meerdere Bierstube.. Waar u kunt genieten van een diner (excl.) Om 19:30 maken we een rondrit door en langs de stad. Waarbij u al zittend geniet van de vele oude gebouwen, monumenten en parken. Voor we terugkeren naar het hotel. 

In de loop van de morgen, rijden we naar het Hofburg, hier gaan we een bezoek brengen aan dit mooie Paleis. De kamers zijn zeer bijzonder, en kent een rijk verleden. Na het bezoek, maken we een wandeling door de stad. En zult u in de gelegenheid zijn om zelf wat te gaan gebruiken en te winkelen. Tegen 14 uur, spreken we af bij de Opera, en gaan een bezoek brengen aan het graf van de Keizer en Sissi.. Na het bezoek met uw gids, staat de touringcar klaar. Die brengt u terug, want u wilt vast even uitrusten en dineren. Wellicht u ook opfrissen, want er wacht een heus concert in het Hofburg op ons. We zullen voorrijden, en onze kaarten liggen klaar. Eenmaal binnen gaat u genieten van een mooie zaal en prachtige muziek. Na de voorstelling staat de touringcar klaar en gaan we naar het hotel.

We vertrekken vandaag wat later, want we waren ook wat later thuis gisteren. Vandaag rijden we naar het Hundertwasserhaus, waar u kunt genieten van dit bouwwerk. riedensreich Hundertwasser, geboren als Friedrich Stowasser, was een Oostenrijks kunstenaar en architect. Hij stond vooral bekend om de door hem ontworpen, kleurrijke gebouwen en was voorvechter van een mens- en milieuvriendelijke bouwwijze. Na dit bezoek rijden we naar de uitzichttoren, die ons een fantastische blik geeft over de omgeving. De Donauturm is een uitkijktoren in Wenen. De toren staat in het midden van het Donaupark. De toren is van 1962 tot 1964 gebouwd voor de Wiener Internationale Gartenschau. Met zijn 252 meter is de toren het hoogste gebouw van Oostenrijk. De toren herbergt een restaurant en een café. Hierna verlaten we Wenen, en rijden terug naar het hotel. Hier zullen we vanavond afscheid nemen, met een gezellige borrel. 

De reis in 1 dag is vrij lang, vandaar we het rustig aan doen. We gaan naar ons overnachtingshotel op ongeveer de helft.. Dit geeft u de mogelijkheid om een beetje uit te rusten, en rustig van de stops onderweg met onze chauffeur uit te rusten. 

Vandaag gaan we de laatste kilometers afleggen. En dat is nu eerst naar Roermond voor het afscheidsdiner. Hierna zullen de bussen u terug naar huis brengen. Na een leuke reis naar Oostenrijk. 

Vertrek

8 augustus 2019

Inclusief

  • Luxe touringcar met veel beenruimte
  • Reisleiding met vele jaren ervaring
  • Overnachtingen in goede hotels (*** & ****)
  • Entree’s inclusief
  • Excursies inclusief
  • Stadsgidsen inclusief
  • Kopje koffie heenreis
  • Kofferservice waar van toepassing
  • Uw reist op uw gemak, en krijgt voldoende de tijd
  • Welkomstborrel

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees. 

Shopping Basket