Loading

Königswinter

Dagtocht
met de mooie Drachenfelsbahn
Uw dagtocht, verteld door onze chauffeur
Via een mooie korte opstaproute rijden we naar Roermond. Hier zal er voor ons een kopje koffie klaarstaan. Na een lekker kopje koffie, rijden we door naar Königswinter, waar we zullen parkeren. De aankomsttijd zal tegen 11.30 zijn. Hier zal de historische trein van Drachenfels klaar staan. We gaan met deze mooie treinbaan naar de top (incl.) Op de top hebben we een fantastisch uitzicht over de Rijn en Königswinter. Ook ziet u van dichtbij het prachtige kasteel van Drachenfels. Gaat u heerlijk wandelen, het kasteel bezoeken (excl.) of lekker lunchen (excl.) de tijd is er voor uzelf. Want u heeft de tijd vandaag. U gaat zelf weer naar beneden, of u dit wilt wandelen of met de trein (incl.) het is allemaal mogelijk. Beneden zullen we elkaar weer aan het einde van de dag ontmoeten voor het diner(incl.). Na het diner, rijden we weer terug naar Nederland. Na een fantastische dag uit!

vanaf

€ 79,99

Pluspunten

Comfort Class

Comfortabele zitplaatsen met veel beenruimte, zo hebben de stoelen een afstand van 85 cm. Ook zijn de stoelen voorzien van een voetsteunen, verstelbare rugleuning en hebben ze een uitklaptafel met bekerhouder.

Onze bussen hebben 100% verse lucht van buiten, via ons airco systeem en warmte bepaling. Ook beschikken we over een toilet. Ook heeft u ledverlichting met een persoonlijk leeslampje.

 

Inclusief entree

Natuurlijk kunt u bij ons boeken, en het voordeel hiervan is, dat de dagtocht inclusief entree is.  Hierdoor hoeft u zelf niet voor kaartjes te zorgen, en loopt u zo naar binnen. 

Ervaren chauffeur

Onze chauffeurs rijden al vele jaren met onze gasten door Europa, en heeft deze bestemming al meerdere keren gereden. Hierdoor kan deze u alles vertellen over de reis en de omgeving. 
Daarnaast is deze opgeleid met sociale vaardigheden, krijgt een rij test elk jaar en volgt een uitgebreide opleiding elke 5 jaar. U reist dus niet alleen comfortabel, maar heeft ook de beste service onderweg!

Inclusief

* Een heerlijk kop koffie onderweg

* Reis per comfortabele touringcar

* Begeleiding van een ervaren chauffeur

* Toeristen belasting

* Entree

* Factuur betaling 14 dagen voor vertrek

* Geen aanbetaling & omruilgarantie tot 21 dagen voor vertrek

 

Exclusief

* Persoonlijke uitgaven

* € 1,- reserveringskosten

* Extra service die uw chauffeur aan zal bieden, dit is vrijwillig 

*  Als u voor een opstapplaats met extra kosten kiest, de taxikosten 

Uw dag uit

Vanaf het Drachenfels plateau heb je toegang tot het Drachenfels Restaurant en de Dragon Rock Ruin, of je gewoon genieten van het geweldige uitzicht... Vandaag schijnt het plateau in een nieuwe pracht en het uitkijkterras met zitplaatsen biedt een onbelemmerd en breed uitzicht tot unkel en de Rolandsbogen aan de overkant van de Rijnhelling. En als het weer niet meespeelt, kunnen bezoekers genieten van het uitzicht vanuit de glazen kubus en het Rijnlandschap hen laten beïnvloeden. Als je van de Drachenfels de vallei ingaat – de legende van Siegfried en de draak nog in je oor en ook geïnspireerd door het romantische bospad onder donkere bomen – denk je misschien al na over wat er al in deze bossen is geweest. In deze 'drakenstemming' wacht de Nibelungenhalle op u met een 40 meter lange drakengrot, waar aan het einde een 13 meter lange stenen draak op wacht. De afstammelingen van deze dinosaurussen zijn te zien naast de deur in de reptielendierentuin, die met ongeveer 100 levende dieren is een van de grootste particuliere dierentuinen in zijn soort in Duitsland. Wie de legende in de kunstgeschiedenis liever tegenkomt, moet worden verwezen naar de Nibelungenhalle, die Wagners 'Ring des Nibelungen' in het koepelgebouw dat in 1913 werd voltooid met muurschilderingen op groot formaat, opnieuw vertelt. Het Zevengebergte...Dit gebergte wordt ook wel het Drachenfels genoemd en is meer dan 25 miljoen jaren geleden ontstaan. Daarmee is dit het oudste gebergte van Europa! Op het Zevengebergte zijn het sprookjeskasteel Drachenburg en de ruïne Drachenfels gelegen. Het zijn belangrijke, toeristische trekpleisters. Kasteel Drachenburg kan met trots een echt sprookjeskasteel genoemd worden. Het werd gebouwd in 1882 door Baron Stephan von Starter, een succesvolle handelaar. Wat jammer is, is dat deze baron er nooit woonde. De prachtige bouwstijl straalt één en al charme uit. Binnenin het kasteel zijn prachtige muurschilderingen te bewonderen. Drachenburg wordt niet voor niets gezien als het icoon van het beboste Zevengebergte. Omdat dit kasteel elk jaar veel bezoekers ontvangt, zijn er mooie wandelwegen voorzien. Vanaf het kasteel is er een schitterend zicht op de Rijnvallei waar te nemen. Aan de rivier de Rijn zijn op deze plaats verschillende hotels, cafés en restaurants gelegen. Er zijn ook leuke winkeltjes waar souvenirs gekocht kunnen worden. De oude en smalle straatjes nemen iedereen mee in een gezellige buurt!

Op uw gemak genieten

dat doet u natuurlijk met ons

Uw dagtocht reserveren

Shopping Basket