Comfort Class Busvakantie

Krakau & Omgeving

Hoogtepunten van de reis

Auschwitz
Krakau
Stadswandelingen
geschiedenis

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Deze reis heb ik vele malen mogen maken, en elke keer verwonderd mij weer hoe mooi het programma in elkaar zit. Van de mooie fjorden tot de steden van Oslo en Göteborg. echt een aanrader als u wilt kennismaken met Noorwegen.. en de hotels zijn allemaal netjes en inclusief ontbijt en diner.

Uw hotels onderweg

Deze reis slapen we in een 3 sterren hotel, nabij het centrum van Krakau. Voorzien van douche, toilet en televisie. Natuurlijk onder basis van Halfpension

Programma

Dag 1- Duitsland

Op deze eerste dag, rijden we met onze servicelijnen naar het wisselpunt. Hier gebruiken we een kopje koffie. Natuurlijk ontbreekt er niet wat lekkers voor u. Na deze reis, rijden we verder over de Duitse snelwegen naar ons overnachtinghotel. Waar het diner klaar zal staan voor ons.

Dag 2- Bezoek Wroclaw en reis naar Krakau

Om deze reisdag wat te onderbreken, maken we een stop vandaag in het oude Breslau, oftewel Wroclaw. Hier vinden we een mengelmoes van culturen, zoals de Tsjechische, Duitse, Poolse en Silezische. Wat vooral opvalt zijn de gebouwen die uit rood baksteen zijn opgetrokken. Ook valt ons direct de oude kathedraal op en de oude lantaarns. Na voldoende vrije tijd, rijden we door naar Krakau. Waar ons hotel, met diner op ons zal staan te wachten.

Dag 3- Bezoek Krakau

Onder begeleiding van een lokale gids, maken we een stadswandeling door het oude Krakau. We zien niet alleen de oude pleinen, het kasteel en nog veel meer. Maar we horen ook de verhalen die erachter schuil gingen. Na de inspirerende stadswandeling, heeft u lekker de hele middag om de oude stad met zijn overdekte markt te bezoeken.

Dag 4- Bezoek Auschwitz

De dag vandaag, brengt ons naar een minder punt in de geschiedenis. We gaan naar Auschwitz. Allereerst bezoeken we de iets minder bekende gebouwen en monumenten van Auschwitz. Begeleidt onder een gids, zien we en horen we de diverse verhalen. Hierna, komen we weer aan bij de touringcar, die ons naar het vernietigingskamp zal brengen. Hier bezoekt u op eigen gelegenheid alle overblijfselen. Ook heeft u hier wat andere mogelijkeheden, zoals het aankopen van herrinerings materialen. Voor we weer terug gaan naar ons hotel.

Dag 5- Dagtocht Koninklijk kasteel

Vandaag gaan we naar het Koninklijk kasteel, gelegen bij de heuvel van Wawel. We hebben niet alleen een mooi uitzicht, maar kunnen ook het kasteel bezoeken (entree excl.) In de kathedraal liggen de Poolse Koningen begraven. We vinden er ook de Drakengrot, dit is een echte toeristische attractie, waar een prachtige legende bij hoort. Natuurlijk heeft u de gelegenheid om in de middag, verder rond te kijken in Krakow centrum.

Dag 6- Dagtocht Wielicka zoutmijnen

We rijden een stukje de stad uit, naar Wielicka. Deze plaats ligt niet ver van Krakau. Onder begeleiding van een lokale gids gaat u de zoutmijnen in (excl. entree), waar u al snel merkt dat de zoutmijn al ontstond in 1044. Wist u dat er zelfs een complete kapel in de zoutmijn is. In de middag bent u weer vrij om de laatste inkopen in het centrum.

Dag 7- Klooster van Częstochowa

Op deze dag, gaan we Krakau alweer verlaten. Maar voordat we direct doorrijden naar ons overnachting, stoppen we eerst nog bij een prachtig klooster. Nu deze keer, mag het het klooster van Częstochowa zijn. U heeft hier de tijd om rond te krijken, voor we doorrijden naar ons hotel voor het overnachten en het diner.

Dag 8- Terug naar Nederland

Via de mooie Duitse snelwegen, rtijden we via diverse stops weer naar Nederland. Op ons wisselpunt staat het afscheidsdiner klaar voor ons, om daarna weer naar uw opstappunt te rijden. Met een mooie reis naar Krakau achter ons latend.

Klanten geven deze reis een 9,1

Vertrekt elke vrijdag

van 1 april tot 1 oktober 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
- Begeleiding chauffeur/reisleider
- Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis - Afscheidsbuffet in Nederland

- Alle genoemde excursies - Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.