Logo pajos reizen 1500 500 oranje achtergrond

Dagtochten | Busreizen | Bus verhuur | Chauffeursdiensten 

Special *** sterren

Loire & Normandië

Dagprogramma

Vandaag vertrekken wij met onze touringcar richting Normandië. Ons wisselpunt is in Breda dit keer. Natuurlijk zullen we meerdere stops inplannen, om dan in de loop van de dag aan te komen in Bayeux. Hier overnachten wij in een 3 sterren hotel, nabij het centrum. 

Vandaag gaan we naar de begraafplaats in Collevile sur Mer. Hier liggen vele Amerikaanse soldaten begraven. Hier krijgt u uitleg over de begraafplaats, en zullen we het museum bezoeken. U krijgt voldoende de tijd om zelf rond te kijken. Na het bezoek, rijden we naar Port en Bassin. Deze oude haven is meer dan het bezoeken waard. Ook zult u hier voldoende de tijd krijgen om even ergens te lunchen, of een wandeling. Na het bezoek, rijden we door naar de Batterij van Longues sur Mer. Hier vindt u de enorme, bewaard gebleven WOII-batterij, gebouwd door de Duitsers om Frankrijk te verdedigen tegen invasies. Na deze indrukwekkende dag, rijden we door naar ons hotel. 

Vandaag blijven we in Bayeaux. Hier kunt u genieten van het mooie tapijt, de kathedraal en de rest van de oude stad. Geniet u van een mooie dag. Want we brengen u rond 17:30 weer terug naar uw hotel voor het diner. 

We beginnen met een tour langs de kust. De tour start met een bezoek aan Juno Beach. Hiervandaan rijden we langs de kust naar Arromanches. Daar heeft u de vrije tijd om de stad te bezoeken. Na het bezoek, gaan we naar het museum met rondleiding. Als we het museum gezien hebben, rijden we naar het uitzichtpunt. Hier hebben we uitzicht over Arromanches en bezoeken het 360 graden panoramascherm. Dit allemaal voordat we naar het hotel terugrijden voor het diner. 

Vandaag vertrekken we om 11 uur naar Saint Mére Eglisé. Bekend van de tweede wereldoorlog. Via een mooie route zult u veel zien vandaag. Tegen 16 uur zijn we weer terug voor het diner in het hotel.

We gaan vandaag verder naar Tours, waarbij we op zijn gemakje de route zullen rijden. Ook een stop voor de lunch (excl.) is erbij. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel, deze ligt nabij Tours. Waar we zullen dineren

Vanmorgen gaan we naar Tours, dit bezoek beginnen we rond 11 uur. Natuurlijk brengt onze touringcar ons weg. Aangekomen in de stad, maken we een mooie stadswandeling. Niet alleen het station, maar ook de vele winkelstraten en de architectonische gebouwen zullen u verwonderen. Om 17 uur zijn we weer terug bij de camping. Dus genoeg tijd om te genieten. 

Vanmorgen rijden we via een mooie route naar de Loire.. We passeren hierbij Amboise. Hier zullen we onder begeleiding van uw reisleiding een bezoek aan brengen. Bekend van Leonardo da Vinci, die hier begraven zou liggen. Geniet u ook van het stadje zelf. Hierna gaan we door naar het hotel, voor de komende nachten.. 

U zult vandaag de stad Blois bezoeken, omstreeks 9:30 zal de touringcar wegbrengen. Uw reisleiding heeft voor u een kaartje, en een mooie route uitgezet. In de loop van de middag brengt de touringcar u weer terug. 

Vanmorgen rijden we naar Chambord. Als we het mooie park inrijden, dan valt ons de mooie natuur al gelijk op. Ook is de weg ernaartoe imposant, zo zien we het kasteel steeds groter worden. Met 440 kamers en ontzettend veel torens, lijkt het wel een kasteel uit een sprookje. Natuurlijk is hier een tablet voor u geregeld, waarmee u door het kasteel kunt wandelen. Deze is in het Nederlands. Ook na het bezoek, is er voldoende de gelegenheid om een lunch te gebruiken in het park van het kasteel. Daarom zullen we hier net zolang blijven als nodig is. In de praktijk, rijden we rond 15 uur weer aan, maar we zien het ter plaatse. 

Vandaag lekker even rondkijken, of wellicht genieten van een goed boek.. Vandaag is de tijd voor u.. Natuurlijk is het ontbijt en het Diner inclusief.

We vertrekken vandaag om 10 uur met onze touringcar. We gaan naar de andere kant van de Loire. Het kasteel wat we vandaag bezoeken, is een kasteel die over het water is gebouwd. Ook de tuinen zijn zeer bijzonder, dus een dagje met onderweg vele kastelen. En een wandeling in een kasteel.. Dus genieten weer.. Natuurlijk is het weer inclusief. 

Vandaag vertrekken we weer richting Nederland, waar we aan het begin van de avond weer zullen aankomen. Na een mooie reis vol geschiedenis, kastelen, natuur en nog veel meer.. 

Inclusief

 • Luxe touringcar
 • Reisleiding
 • Overnachtingen in het hotel
 • Entree’s
 • Introductie wandeling
 • Garantiefonds
 • Kopje koffie heenreis
 • Kofferservice waar van toepassing

Exclusief

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Uw verzekeringen
 • Alles wat niet bij inclusief staat

Opstapplaatsen

Ziet u hiervoor het reserveringsformulier

Touringcar

U reist per luxe comfort class touringcar, voorzien van airco, koffiebar, toilet, verlaagde instap en met een ervaren chauffeur.

Reisleiding

Onderweg gaat onze reisleiding mee van Pajos reizen, hierdoor kunnen wij u alles uitleggen en uw vragen beantwoorden. Deze zijn ook stadsgids.

Hotels

U overnacht in middenklasse hotels, die dicht bij de stad liggen. Uw kamer is van alle luxe voorzien. Tevens, zullen we het ontbijt en het diner gebruiken in de hotels. Netjes, goede service en vooral gemakkelijk..

Excursies

We maken mooie excursies, onder begeleiding van uw eigen reisleiding. Deze heeft al meer dan 30 jaar ervaring. 

Programma in het kort

We gaan tijdens de paasvakantie, genieten van de mooie natuur in Frankrijk. We zullen elkaar ontmoeten in Nederland, maar gaan daarna snel ons eigen weg. We bezoeken met de groep ( kleine touringcars ter plaatse), in de Loire, vooral de mooie kastelen van Amboise en Chambord. Ook het beroemde stadje Blois staat samen met Chenonceau vergeten we niet. Na de mooie kastelen, rijden we door naar Arromanches. Waar we op de stadscamping verblijven. Hiervandaan maken we met de groep fantastische excursies naar alle landingsstranden en musea. Natuurlijk heeft u voldoende de vrije tijd voor uw eigen tijd. 

Wist u dat onze reisleiding deze reis al regelmatig gemaakt heeft. En veel weten te vertellen. 

Reserveren

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.