Comfort Class Busvakantie

Lourdes

Lourdes blijft bijzonder

Bergen - Bedevaart - Kustlijn

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Niet alleen vindt ik Lourdes een zeer bijzondere plaats om met u naar toe te gaan, maar ook de prachtige natuur van het zuiden. Of het nu de watervallen zijn of de mooie kustplaatsen.. We zien weer vele mooi plekken. En natuurlijk slapen we in een net hotel, midden in het centrum van Lourdes. Dus een reis om nooit meer te vergeten..

Uw hotels onderweg

Onderweg naar Lourdes overnachten we in nette hotels met alle voorzieningen. In Lourdes slapen we in het centrum, waardoor alles op loop afstand te doen is..

Programma

Dag 1- Frankrijk

Via onze servicelijn rijden we naar ons wisselpunt, waar een kopje koffie met wat lekkers voor u klaar zal staan. Hierna, rijden we naar het midden van Frankrijk, voor de overnachting. We zien natuurlijk weer veel leuke plekken onderweg, en zullen zeker meerdere stops maken.

Dag 2- Nevers

We rijden alweer vroeg aan, we gaan naar Nevers. Hier heeft Bernadette nog een lange tijd in het klooster mogen verblijven na de verschijnningen in Lourdes. Hier brengen we dan ook vandaag een bezoek aan, waarna we gaan inchechen in het hotel. Vanavond nog een kleine wandeling en een drankje in de stad, of gaat u een spelletje doen in de lobby..

Dag 3- Lourdes

We rijden door naar Lourdes, het is vandaag een mooie reisdag. Waarbij uw chauffeur nog een leuke verrasingsstop in petto heeft. Vandaag komen we in de namiddag aan, zodat u weer kunt inchecken voor een aantal nachten in het centrum van Lourdes.

Dag 4- Bezoek Lourdes & Bartres

Onder begeleiding van een gids bezoeken we niet alleen Lourdes maar ook Bartres. Een plaats waar Bernadette haar oorsprong heeft. U heeft natuurlijk de rest van de dag om zelf alles te bekijken van Lourdes, en eventueel wat uit te rusten.

Dag 5- Bezoek Pyreneeën

Vanmorgen maken we een leuke dagtocht door de bergen. Met als hoogtepunt de watervallen van Pont d' Espagne. Hier ziet u schitterende watervallen, van 2 kanten tegelijk. Ook gaan we naar Cauterets, een oorspronkelijk wintersport plaatsje. Een kabelbaan brengt u vandaag naar de toppen. (incl.). Voor we weer met de touringcar naar het hotel terug rijden.

Dag 6- Lourdes + Bergtrein

Vandaag beginnen we met een mooie bergbaan, naar de top van de pic du midi(incl.). Hiervandaan heeft u na aankomst met deze trein, een fantastisch uitzicht over Lourdes. U kunt zelf terug naar beneden hierna, en bent daarna de gehele dag verder vrij om de stad Lourdes te bezoeken. Even rustig aan vandaag is ook wel weer lekker.

Dag 7- Dagtocht Biarritz en St. Jean de Luz

Vandaag nemen we u mee naar de Atlantische kust. We brengen een bezoek aan Biarritz, één van de bekendste badplaatsen ter wereld. Bezienswaardig zijn o.a. de 73 meter hoge vuurtoren op de boulevard, het paleis van keizerin Eugénie en de Villa Belza. De middag brengen we door in het karakteristieke vissersplaatsje St. Jean de Luz. Dit dorpje heeft zijn traditie van vissershaven behouden. Wandel door de gezellige straatjes en over de boulevard en vergeet vooral een bezoekje aan de haven niet.

Dag 8- Dagtocht Pau

De invulling van de ochtend heeft u in eigen hand. Een wandeling door de omgeving is altijd de moeite waard. In de loop van de ochtend rijden we naar Pau, een karaktervol stadje met een rijke historie. Het oude centrum met gebouwen uit de Renaissanceperiode is grotendeels een voetgangerszone. Een centrale plaats om te flaneren is de boulevard des Pyrénées. Deze boulevard werd aangelegd door Napoleon I en is gebouwd als een terras boven de vallei van de Pau. U geniet er van een buitengewoon zicht over de Pyreneeën. Er is een tandradbaantje (excl.) dat u vanuit het centrum naar deze boulevard brengt.

Dag 9- Terug naar het midden van Frankrijk

Ons bezoek aan Lourdes zit er alweer op, en dat betekend genieten van een mooie terugreis. We rijden door naar de omgeving van Tours. Onderweg zien we vele mooie uitzichten en verteld de chauffeur veel over de omgeving.

Dag 10- Terug naar Nederland

Vandaag wat vroeger op, want we gaan naar ons wisselpunt. Hier staat het afscheidsdiner al klaar voor ons. En gaan we weer met een tevreden gevoel naar huis.

Klanten geven deze reis een 8,9

Vertrekdata

22 mei 2020
3 juli 2020
24 juli 2020
28 augustus 2020
9 oktober 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet - Begeleiding chauffeur/reisleider
- Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis
- Afscheidsbuffet in Nederland
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees zoals omschreven

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.