Dagtocht

Moviepark Germany

Waar gaan we heen

Het park werd op 30 juni 1996 geopend onder de naam Warner Brothers Movie World op het filmterrein van de organisatie Bavaria Film. Het park kreeg als slogan Hollywood in Germany (Nederlands: Hollywood in Duitsland). In 1999 werd het park verkocht aan de organisatie Premier Parks, nu beter bekend als Six Flags. Aangezien de licenties in handen waren van Warner Brothers had dit geen gevolgen voor de attracties, shows en personages in het park.

In april 2004 verkocht Six Flags al zijn parken in Europa, waardoor het park in handen viel van Star Parks die licenties had van MGM, 20th Century Fox en Nickelodeon. Dit had grote gevolgen voor het park, aangezien dit betekende dat de personages en attracties die bijvoorbeeld gethematiseerd waren naar de Looney Tunes opnieuw gethematiseerd moesten worden. Zo werd de simulator Batman Ride vervangen door Time Riders, de darkride Looney Tunes Adventure door Ice Age Adventure en de rapid river Neverending Story door Mystery River. Tevens veranderde in 2005 de naam van het park naar het huidige Movie Park Germany.

Op 9 januari 2007 maakte Movie Park Germany bekend dat het kindergebied Wonderland Studio’s in het nieuwe seizoen onder een andere naam verder zou gaan. Dankzij de nieuwe rechten van Paramount Pictures werden de attracties in dit gebied hernoemd en opnieuw gethematiseerd naar de bekende series van Nickelodeon, het gebied krijgt de toepasselijke naam Nickland.

De laatste overname van het park vond plaats in mei 2010. Toen werd het park overgenomen door Parques Reunidos, dat tot on nog steeds de eigenaar is.

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van het park werd in juni 2011 een nieuwe overdekte achtbaan (Van Helsing’s Factory) geopend in het gebouw waar vroeger de darkride Gremlins Invasion stond.

In 2017 opende het park haar 7de achtbaan. Deze werd een LSM Launch achtbaan met een lancering tot 90 km/h. De baan die de naam Star Trek: Operation Enterprise meekreeg werd ontworpen door het Duitse bedrijf MACK Rides

In 2019 krijgt het park een nieuw themagebied. PAW Patrol komt met ‘Adventure Bay’ naar het park.

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

Via een korte opstaproute, rijden we naar Duitsland. Hier komen we rond 10 uur aan bij Movie Park Germany. Dit is een attractiepark gelegen nabij de Duitse plaats Bottrop. In het park draait alles om de filmwereld. Veel attracties en themagebieden zijn hier ook naar gethematiseerd.  

U hoeft niet te haasten, want u heeft tot 17 uur de tijd, alvorens onze touringcar weer vertrekt naar uw opstapplaats. 

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie dagtocht

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.