Comfort Class Busvakantie

Noordkaap

Genieten van de mooie natuur

Fjorden
Cultuur
Ontspanning

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

We gaan via mooie overtochten naar Scandinavië, waar we de mooie natuur, fjorden, kerstman, Noordkaap en nog veel zullen tegenkomen. Ik verheug me op deze reis, een reis die elke keer weer speciaal is.

We varen over van Kiel naar Goteborg, dus beginnen met een mini-cruise. in nette hutten met een fantastische route tussen de eilanden door naar zweden. ook op de terugweg varen we weer met deze fantastische ferry naar het mooie duitsland. voor we huiswaarts keren..

Uw hotels onderweg

We overnachten in nette hotels, in Scandinavië kennen we geen sterren. Maar de kwaliteit is netjes, en de ontbijten met diners zijn goed verzorgd. Natuurlijk voorzien van eigen douche en wc. Airco en de mogelijkheid voor een drankje aan de bar.

Programma

Dag 1- Kiel Mini-Cruise

Via ons wisselpunt rijden we door Duitsland, via verschillende stops naar Keulen. Hier ligt de ferry al op ons te wachten. Tijdens een gezellig drankje, varen we uit de haven naar Goteborg.

Dag 2- Bezoek Goteborg

Vandaag bezoeken we het mooie Goteborg. Uw chauffeur verteld u alles over deze mooie stad. Zelf kunt u hier gezellig rondkijken. Na de lunch rijden we door naar Stockholm, waar we in het begin van de avond zullen aankomen, en het diner op ons al zal staan te wachten.

Dag 3- Bezoek Stockholm

Direct na het ontbij, rijden we naar het centrum van Stockholm. Hier heeft u alle tijd, om het oude centrum te gaan bezoeken. Want pas in de namiddag, gaan we direct aan boord van de ferry richting Finland.

Dag 4- Meren gebied Finland

Vandaag gaan we vroeg van boord, en rijden een schitterende tocht door Finland. We zullen mooie meren passeren, door fantastische bossen rijden. Voor we aankomen on Oulu. Dit is een mooie afwisseling, na de steden de afgelopen dagen.

Dag 5- Santa Claus Village

We zetten onze reis voort, we gaan nog een stukje naar het noorden. Naar het echte dorp van onze kerstman. Waar we deze natuurlijk gaan ontmoeten. Ook passeren we de poolcirkel, waar u een certificaat van kunt kopen. Na het leuke bezoek, rijden we door naar Rovaniemi voor de overnachting.

Dag 6- Santa Claus Village

We zetten onze reis voort, we gaan nog een stukje naar het noorden. Naar het echte dorp van onze kerstman. Waar we deze natuurlijk gaan ontmoeten. Ook passeren we de poolcirkel, waar u een certificaat van kunt kopen. Na het leuke bezoek, rijden we door naar Saariselka voor de overnachting.

Dag 7- Noordkaap

We zullen vandaag het laatste stukje naar het noorden gaan rijden. We gaan naar het hotel vlakbij de Noordkaap. De Noordkaap, bezoeken wij met een lokale chauffeur. Zodat onze chauffeur kan rusten. Omdat we er dichtbij overnachten, kunnen we op ons gemak er een bezoek aan brengen.

Dag 8- Tromso

We gaan weer langzaam naar het zuiden. Langs mooie fjorden, bergpassen en prachtige routes, komen we aan het einde van de middag aan in Tromso. Waar we 2 nachten zullen verblijven.

Dag 9- Dagtocht Tromso

Vandaag bent u lekker vrij, om deze mooie plaats te bezoeken. We vinden Het Poolmuseum (Polarmuseet) is ondergebracht in een beschermd gebouw van de douane uit de jaren 1830 en bevindt zich in het oude stadsgedeelte nabij de haven. Er zijn interessante tentoonstellingen over de poolreizigers en de jacht in de poolgebieden. Het Tromsø Museum in het Volkspark geeft informatie over de natuurkundige en culturele geschiedenis van Noord-Noorwegen. Ook is er uitgebreide informatie over het verleden en heden van de Saami. Het Tromsø stadmuseum in de middeleeuwse vesting Skansen is een aanschouwelijke voorstelling van de geschiedenis van de stad. De IJszeekathedraal (Ishavskatedralen) werd op 19 december 1965 ingewijd door bisschop Monrad Norderva. Het moderne gebouw heeft een glazen 35m hoge gevel. Het gebrandschilderd glasraam werd op 25 juni 1972 ingehuldigd. Het is 23m hoog en heeft een oppervlakte van 140 m². Het bedekt de hele oostelijke wand van de kerk en weegt 140 ton. Het is een werk van Viktor Sparre. Met de kabelbaan Fjellheisen kan men naar boven om van een prachtig panorama over de stad en de omgeving te genieten.. Er is dus genoeg te doen.

Dag 10- Narvik - Melbu

We verlaten Tromso, en rijden naar het zuiden. Onze stop zal zijn vandaag in Narvik.Door de aanwezigheid van vele nationaliteiten, en de havenbasis die meestal ijsvrij blijft door de warme stroming. Is het een plaats waar u even heerlijk kunt rondkijken, en eventueel wat kan gebruiken. Daarna, rijden we door naar ons hotel in de buurt van Melbu.

Dag 11- Lofoten

We rijden op tijd aan, zodat we de boot kunnen nemen naar de Lofoten. Hier rijden we een leuke kustroute, met als hoogtepunt het plaatsje Svolvaer. Hier kunt u wat tijd doorbrengen. Voor we de veerboot nemen naar het vaste land. We slapen in de buurt van Rognan

Dag 12- Trondheim

We gaan weer verder, via mooie fjorden, hoogvlaktes en prachtige natuur. Met als eindbestemming Trondheim. Hier blijven we 2 nachten.

Dag 13- Bezoek Trondheim

Vandaag een lekkere vrije dag, u kunt onder andere Fort Kristiansten, gebouwd van 1681 tot 1684, waar de Zweden in 1718 verdreven werden. Munkholmen, een vakantie-eiland met een verleden als gevangenis, fort en klooster. Technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen (NTNU). Stiftsgården, de koninklijke residentie in Trondheim. Sverresborg, het middeleeuwse kasteel van koning Sverre en nu een openluchtmuseum. Tyholttårnet, de radio- en televisietoren met een ronddraaiend restaurant. Standbeeld van Olav Tryggvason, op een obelisk op een plein in het centrum van Trondheim.

Dag 14 - Oslo

Vandaag rijden we door, we gaan over prachtige wegen naar Oslo. Waar we in de buurt van zullen overnachten.

Dag 15 - Oslo

Na het ontbijt bezoeken we het centrum van Oslo. Waar u de vrije tijd heeft tot aan de lunch. Dan rijden we weer naar Gotebörg. Waar de ferry op ons ligt te wachten. Deze brengt ons vannacht weer comfortabel terug naar Kiel.

Dag 16 - Wisselpunt

Al vroeg vanmorgen , rijden we van boord. We gaan naar ons wisselpunt waar het afscheidsdiner alweer op ons staat te wachten. Daarna rijden we naar uw uitstapplaats. Met een mooie reis achter ons latend.

Klanten geven deze reis een 9,1

Vertrekt elke vrijdag

5 mei tot 1 september 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
- Begeleiding chauffeur/reisleider
-Overtocht Kiel - Göteborg met Stena Line v.v. op basis van logies en ontbijt en Stockholm-Finland v.v. op basis van logies en ontbijt
- Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis
- Afscheidsbuffet in Nederland
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.