geschikt

Meer informatie ?  Mailt u ons gerust op info@pajosreizen.nl 

Parijs
vanaf € 39,95

parijs

Stedentrip, een fantastische dag uit!
U stapt bij het centrum uit

In het begin van de nacht zijn we vertrokken, met een koffiestop onderweg. In de vroege morgen komen we aan in het centrum, waar u midden in de stad zult uitstappen. U heeft voldoende de tijd, want pas na het diner vangen we weer midden in het centrum de terugreis aan.

Mooie indrukken van uw dagtocht
Wat is er te doen vandaag

Het wordt vroeg opstaan vanmorgen, want via de snelweg bereiken we al snel onze stop in Frankrijk.  Ongeveer 2 uur voor we aankomen in Parijs, stoppen we voor het ontbijt (excl.) Hier kunt u de benen strekken, alvorens we het laatste stukje afleggen. Langs de route zien we de hogesnelheidslijn naar Parijs, het Asterix park en natuurlijk vele mooie natuurgebieden. Als we Parijs inrijden, dan beginnen we gelijk met de Rondrit. Zo zien we gelijk de Seine, Eiffeltoren (fotostop), Invallides, Concorde, Louvre, Madeleine, Opera Garnier, Notre-Dame, Champs-Elysees en dan rijden we door de Arc de Triomphe. Hier stoppen we, en kunt u zelf gaan genieten van de stad Parijs. Parijs is de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine. Parijs zelf telde in 2014 ongeveer 2,22 miljoen inwoners, daarbij de banlieues (het geheel van de voorsteden en forensensteden) niet meegerekend. In 2014 woonden er in de hele agglomeratie meer dan 10 miljoen mensen. Parijs ligt in de regio Île-de-France. De oppervlakte van alleen Parijs bedroeg 105,40 km2 in 2011. De eerste nederzettingen omstreeks het begin van de christelijke jaartelling waren aan de oever van de Seine, maar op het Île de la Cité werd al snel ook gebouwd. In het gebied, dat Parijs en de banlieues nu bestrijkt, lagen vroeger aparte dorpen, die nu een onderdeel van Parijs zijn. In Europa was Parijs al vroeg een centrum van cultuur. De stad ligt op een kruispunt van allerlei verschillende handelsroutes. Al in de 10e eeuw, toen de Notre Dame en een aantal abdijen werden gebouwd, was Parijs een van de belangrijkste steden van Frankrijk en daarnaast een belangrijke plaats voor het christendom. Sinds de 13e eeuw is het bij uitstek een stad waar onderwijs, kunst en recreatie een zeer centrale plaats innemen. Deze ontwikkeling is historisch mede het gevolg van de centralistische politiek die eeuwenlang binnen Frankrijk is gevoerd toen dit een republiek en een monarchie was. Binnen het kader van deze politiek werd zeer veel betekenis aan de hoofdstad toegekend. Sinds de jaren 1960 wordt het politieke beleid binnen Frankrijk gekenmerkt door decentralisatie en deconcentratie, waardoor er iets meer evenwicht binnen de landsgrenzen is ontstaan. De stad is tegenwoordig zeer internationaal georiënteerd dankzij een uitgebreide infrastructuur over land en door de lucht en wordt jaarlijks door zeer veel toeristen bezocht.

Misschien gaat u lekker flaneren over de Champs-Elysees, winkelen bij Printemps of naar een museum zoals het Louvre… Voor ieder wat wils.

Bus informatie
Comfortabele zitplaatsen met veel beenruimte, zo hebben de stoelen een afstand van 85 cm. Ook zijn de stoelen voorzien van een voetsteunen, verstelbare rugleuning en hebben ze een uitklaptafel met bekerhouder.

Onze bussen hebben 100% verse lucht van buiten, via ons airco systeem en warmte bepaling. Ook beschikken we over een toilet . Tevens heeft u LED verlichting met een persoonlijk leeslampje.

Meer over uw vakantie

Inclusief

* Een heerlijk kop koffie bij vertrek

* Reis per comfortabele touringcar

* Begeleiding van een ervaren chauffeur

* Toeristen belasting

*  Genoemde entree

* Factuur betaling 14 dagen voor vertrek

* Veilig betalen via uw eigen bank

* Geld terug garantie, mocht de dagtocht niet doorgaan

* Garantie van bij elkaar zitten tijdens de busreis

Exclusief

* Persoonlijke uitgaven

* Extra service aan boord van de touringcar

* Paar opstapplaatsen extra kosten

Servicelijn

Een dagtocht starten doen we natuurlijk op ons gemak. Zo staan wij er bij stil dat u graag wilt weten hoe laat u gaat vertrekken. Mede een keuze te bepalen op deze gegevens voor uw opstappunt. 
Kiest u hieronder de knoppen, zodat u direct alles kunt bekijken over uw servicelijn. 
Reserveren

Meer over uw dagtocht