Comfort Class Busvakantie

Rondreis Polen

Genieten van de mooie natuur

Steden
Cultuur
Ontspanning

Comfort Class busvakantie

Wat uw chauffeur u kunt vertellen over deze fantastische reis

Veel gasten van mij komen voor de eerste keer in Polen, en verbazen zich elke keer weer hoe prachtig de steden zijn en hoe rijk de geschiedenis is. Dat maakt het ook zo mooi om door dit mooie land met de gasten te reizen.

Uw hotels onderweg

We overnachten in nette hotels, in Polen. Maar de kwaliteit is zeker netjes, en de ontbijten met diners zijn goed verzorgd. Natuurlijk voorzien van eigen douche en wc. Airco en de mogelijkheid voor een drankje aan de bar.

Programma

Dag 1- Duitsland

Al vroeg vertrekken we naar ons wisselpunt, waar er weer een lekker kopje koffie voor u klaar zal staan. Na ons kopje koffie, rijden we over de Duitse AutoBahn naar ons overnachting hotel.

Dag 2- Poznan

We rijden vroeg door vandaag, want we gaan naar de mooie stad aan de rivier de Walta. Namelijk Poznan, waar u in het centrum van Poznan u op eigen gelegenheid o.a. de St. Peter en St. Paul basiliek en het raadhuis kunt bewonderen. In de loop van de middag rijden we door naar ons volgende hotel.

Dag 3- Oostkust

We verlaten deze regio, want op de volgende plaats zullen we 2 nachten verblijven. We bezoeken de plaatsen Gdynia en Sopot. Twee kustplaatsen die samen met Gdansk de agglomeratie ‘Dreistadt’ vormen. Vooral Sopot is een gezellig stadje en tevens kuuroord met de langste houten pier van Europa (ruim 500 meter!) en één van de oudste casino’s van Europa. Het beloofd weer een mooie dag te worden.

Dag 4- Bezoek Gdansk

Vanmorgen rijden we naar het mooie Gdansk(Danzig) voor een bezoek. In de 16e en 17e eeuw kende Danzig (Gdansk) zijn gouden eeuw. Het was de rijkste havenstad aan de Oostzee. Tijdens een stadstour door de historische binnenstad waant u zich in het Amsterdam van vroeger met vele prachtige geveltjes. Verder bevindt zich hier de vroegere Lenin-werf, waar Lech Walesa bekend werd als stakingsleider. Natuurlijk heeft u de hele middag om te genieten van deze mooie stad.

Dag 5- Bezoek Mazurie

Vandaag verlaten we alweer ons hotel, we gaan een mooie rit maken door Mazurie, een prachtig gebied in Polen met wel meer dan 2000 meren en vele bosgebieden. Als hoogtepunt bezoeken we Indrukwekkende Poolse natuur. Later op de dag bezoeken we het dorpje Gierloz, nabij Ketrzyn, waar het Wolfsschanze (Wolvennest) zich bevindt, een oud hoofdkwartier van Hitler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij hier lange tijd gezeten. Aan het eind van de oorlog is het complex grotendeels door de Duitsers zelf opgeblazen. (excl. entree). Voor we onze route weer vervolgen naar ons volgende hotel.

Dag 6- Op weg naar Warschau

Vandaag vervolgen we onze weg naar Warschau, door de schitterende natuur van de Mazurie. Ook weer met prachtige stops op hele mooie punten. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel.

Dag 7- Dagtocht Warschau

Het is een korte rit naar het centrum van Warschau, en dat betekend een bezoek onder begeleiding van een lokale gids (incl.) We zien onder andere de bezienswaardigheden zoals het Lazienkipark met het Chopin monument. Uiteraard nemen we ook een kijkje bij het Koningsslot, symbool van de staat Polen. We gaan tevens naar de Nowy Swiatstraat, waar u vele klassieke gevels en cafés aantreft. De middag kunt u lekker zelf de stad ontdekken.

Dag 8- Dagtocht Wielicka

We rijden via een mooie route richting Krakau, maar niet voordat we stoppen bij de mijnen van Wielicka, waar we een bezoek brengen aan één van de oudste zoutmijnen (entree excl.) ter wereld. Al in de 11e eeuw werd uit deze mijn zout gewonnen. Onder leiding van een deskundige gids wordt u rondgeleid. U zult versteld staan van de prachtige zoutsculpturen. Hierna rijden we door naar Krakau. Voor de overnachting.

Dag 9- Dagtocht Krakau

Via een route rijden we nu door naar het mooie oude stadscentrum van Krakau, waar onze lokale gids ons op staat te wachten. In het middeleeuwse centrum vindt u musea, kerken en huizen vanaf de barok tot aan de romantiek periode. De kathedraal wordt als meesterwerk van de Poolse bouwkunst beschouwd. De in Renaissancestijl gebouwde Lakenhal ligt aan het plein Rynek Glowny. Na de rondrit en wandeling, heeft u alle tijd om de stad te bezoeken.

Dag 10- Dagtocht Auschwitz

Via een route door de natuur, komen we aan bij het kamp van Auschwitz. Onder begeleiding van onze gids, krijgt u een droevige blik met verhalen van alle gebeurtenissen. Dit kamp was het grootste vernietigingskamp van Europa. Miljoenen mensen hebben hier in de oorlogsjaren de dood gevonden. In de barakken herdenken vele landen, waaronder ook Nederland, in tentoonstellingen de slachtoffers van het kamp. Aan het einde van de dag rijden we na deze indrukwekkende excursie terug naar ons hotel.

Dag 11- Dagtocht Wroclaw

We rijden naar de stad Wroclaw, waar we de stad zullen bezoeken. Deze stad in het Duits Breslau genaamd. In deze mooie stad aan de rivier de Oder wacht onze gids ons op voor een interessante rondleiding door de stad. Natuurlijk laten we u tijdens de stadstour het marktplein, de Magdalenakerk en het prachtige raadhuis zien. In de loop van de middag rijden we naar Duitsland voor ons hotel, alweer de laatste nacht.

Dag 12- Nederland

We gaan alweer snel de snelweg op naar Nederland. Waar we vandaag met diverse stops zullen eindigen. Onze laatste stop voor de reis is weer ons wisselpunt, waar er een diner op u staat te wachten. Voor we weer tevreden naar huis rijden.

Klanten geven deze reis een 8.7

Vertrekdata

27 juli 2020
24 augustus 2020
7 september 2020
5 oktober 2020

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet - Begeleiding chauffeur/reisleider - Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension Kamer met bad en/of douche en toilet
- Koffie met gebak op de heenreis
- Afscheidsbuffet in Nederland
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven bij incl.

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees. 

Shopping Basket