Loading

geschikt

Meer informatie ?  Mailt u ons gerust op info@pajosreizen.nl 

Rondreis Polen
Comfort Class busvakantie
vanaf € 799,-

Rondreis Polen

Comfort Class
12 dagen

Tijdens deze mooie rondreis slaat u niks over.. Of het nu gaat om vele lokale gerechten, klederdrachten, steden of het beroemde glas.. Polen laat het u allemaal zien, tijdens deze rondreis!

Uw chauffeur
Mooie indrukken van uw reis
Programma
Dag 1

Al vroeg vertrekken we naar ons wisselpunt, waar er weer een lekker kopje koffie voor u klaar zal staan. Na ons kopje koffie, rijden we over de Duitse AutoBahn naar ons overnachting hotel.

Dag 2

We rijden vroeg door vandaag, want we gaan naar de mooie stad aan de rivier de Walta. Namelijk Poznan, waar u in het centrum van Poznan u op eigen gelegenheid o.a. de St. Peter en St. Paul basiliek en het raadhuis kunt bewonderen. In de loop van de middag rijden we door naar ons volgende hotel.

Dag 3

We verlaten deze regio, want op de volgende plaats zullen we 2 nachten verblijven. We bezoeken de plaatsen Gdynia en Sopot. Twee kustplaatsen die samen met Gdansk de agglomeratie ‘Dreistadt’ vormen. Vooral Sopot is een gezellig stadje en tevens kuuroord met de langste houten pier van Europa (ruim 500 meter!) en één van de oudste casino’s van Europa. Het beloofd weer een mooie dag te worden.

Dag 4

Vanmorgen rijden we naar het mooie Gdansk(Danzig) voor een bezoek. In de 16e en 17e eeuw kende Danzig (Gdansk) zijn gouden eeuw. Het was de rijkste havenstad aan de Oostzee. Tijdens een stadstour door de historische binnenstad waant u zich in het Amsterdam van vroeger met vele prachtige geveltjes. Verder bevindt zich hier de vroegere Lenin-werf, waar Lech Walesa bekend werd als stakingsleider. Natuurlijk heeft u de hele middag om te genieten van deze mooie stad.

Dag 5

Vandaag verlaten we alweer ons hotel, we gaan een mooie rit maken door Mazurie, een prachtig gebied in Polen met wel meer dan 2000 meren en vele bosgebieden. Als hoogtepunt bezoeken we Indrukwekkende Poolse natuur. Later op de dag bezoeken we het dorpje Gierloz, nabij Ketrzyn, waar het Wolfsschanze (Wolvennest) zich bevindt, een oud hoofdkwartier van Hitler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij hier lange tijd gezeten. Aan het eind van de oorlog is het complex grotendeels door de Duitsers zelf opgeblazen.
(excl. entree).
Voor we onze route weer vervolgen naar ons volgende hotel.

Dag 6

Vandaag vervolgen we onze weg naar Warschau, door de schitterende natuur van de Mazurie. Ook weer met prachtige stops op hele mooie punten. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel.

Dag 7

Het is een korte rit naar het centrum van Warschau, en dat betekend een bezoek onder begeleiding van een lokale gids (incl.) We zien onder andere de bezienswaardigheden zoals het Lazienkipark met het Chopin monument. Uiteraard nemen we ook een kijkje bij het Koningsslot, symbool van de staat Polen. We gaan tevens naar de Nowy Swiatstraat, waar u vele klassieke gevels en cafés aantreft. De middag kunt u lekker zelf de stad ontdekken.

Dag 8

We rijden via een mooie route richting Krakau, maar niet voordat we stoppen bij de mijnen van Wielicka, waar we een bezoek brengen aan één van de oudste zoutmijnen (entree excl.) ter wereld. Al in de 11e eeuw werd uit deze mijn zout gewonnen. Onder leiding van een deskundige gids wordt u rondgeleid. U zult versteld staan van de prachtige zoutsculpturen. Hierna rijden we door naar Krakau. Voor de overnachting.

Dag 9

Via een route rijden we nu door naar het mooie oude stadscentrum van Krakau, waar onze lokale gids ons op staat te wachten. In het middeleeuwse centrum vindt u musea, kerken en huizen vanaf de barok tot aan de romantiek periode. De kathedraal wordt als meesterwerk van de Poolse bouwkunst beschouwd. De in Renaissancestijl gebouwde Lakenhal ligt aan het plein Rynek Glowny. Na de rondrit en wandeling, heeft u alle tijd om de stad te bezoeken.

Dag 10

Via een route door de natuur, komen we aan bij het kamp van Auschwitz. Onder begeleiding van onze gids, krijgt u een droevige blik met verhalen van alle gebeurtenissen. Dit kamp was het grootste vernietigingskamp van Europa. Miljoenen mensen hebben hier in de oorlogsjaren de dood gevonden. In de barakken herdenken vele landen, waaronder ook Nederland, in tentoonstellingen de slachtoffers van het kamp.
Aan het einde van de dag rijden we na deze indrukwekkende excursie terug naar ons hotel.

Dag 11

Vandaag gaan we alweer Polen verlaten, en rijden we naar ons overnachting hotel in Duitsland. 

Dag 12

We gaan alweer snel de snelweg op naar Nederland. Waar we vandaag met diverse stops zullen eindigen. Onze laatste stop voor de reis is weer ons wisselpunt, waar er een diner op u staat te wachten. Voor we weer tevreden naar huis rijden.

Mooie hotels onderweg

U kunt ervanuit gaan dat we weer slapen in zeer goede hotels. Waarbij uw kamer altijd is voorzien van een eigen douche, toilet, televisie en een zitje.. Zo overnachten we bijvoorbeeld in het Hilton in Krakau… 

Bus informatie
Comfortabele zitplaatsen met veel beenruimte, zo hebben de stoelen een afstand van 85 cm. Ook zijn de stoelen voorzien van een voetsteunen, verstelbare rugleuning en hebben ze een uitklaptafel met bekerhouder.

Onze bussen hebben 100% verse lucht van buiten, via ons airco systeem en warmte bepaling. Ook beschikken we over een toilet . Tevens heeft u LED verlichting met een persoonlijk leeslampje.

Wisselpunt Roermond

Op ons wisselpunt in Roermond kunt u overnachten en uw auto parkeren. Zodat u ontspannen uw reis kunt beginnen en afsluiten. Natuurlijk is een kopje koffie bij vertrek en een afscheidsdiner bij ons inclusief. Boek uw kamer eenvoudig met de knop hieronder. 

Meer over uw vakantie

Inclusief

* Een heerlijk kop koffie bij vertrek
* Reis per comfortabele touringcar
* Begeleiding van een ervaren chauffeur
* Toeristen belasting
*  Genoemde excursies
* Factuur betaling 14 dagen voor vertrek
* Geen aanbetaling & omruilgarantie tot 21 dagen voor vertrek
* Afscheidsdiner bij terugkomst
* Halfpension zoals omschreven
* Veel inclusief

Exclusief

* Entreegelden (zie omschrijving)
* Persoonlijke uitgaven
* € 1,- reserveringskosten
* Extra service die uw chauffeur aan zal bieden, dit is vrijwillig 
*  Als u voor een opstapplaats met extra kosten kiest, de taxikosten 

Servicelijn

Een vakantie starten doen we natuurlijk op ons gemak. Zo staan wij er bij stil dat u graag wilt weten hoe laat u gaat vertrekken. Mede een keuze te bepalen op deze gegevens voor uw opstappunt. Of gaat u liever zelf naar het wisselpunt en overnacht u daar! Ook is er de mogelijkheid voor een parkeerplaats op ons wisselpunt. Wist u dat u korting krijgt als u zelf naar het wisselpunt komt, het gaat om € 25,- per boeking. 
Kiest u hieronder de knoppen, zodat u direct alles kunt bekijken over uw servicelijn. 
Reserveren

Algemeen plaatje

Shopping Basket