Dagtocht

Deigner Outlet
Roermond

Waar gaan we heen

Nadat we uw opstapplaats aangedaan hebben, rijden we via enkele opstapplaatsen naar de afslag Kelpen. Hier rijden we langs leuke plaatsen, zoals Baexem en de aspergevelden naar Roermond. Roermond was in de late middeleeuwen een Hanzestad, en een van de vier hoofdsteden van het oude hertogdom Gelre, tweede in omvang en grootste qua handel. Nu nog steeds is het een handelsplaats, maar dan in de vorm van een fantastisch winkelgebied. Ook het centrum van Roermond is de moeite waard. De stad heeft een beschermd stadsgezicht. Het historisch centrum bezit vele monumenten, zoals:

Kerken

 • De Sint-Christoffelkathedraal. In 1410 werd begonnen met de bouw van deze kerk. Het is een driebeukige hallenkerk gebouwd in Neder rijns gotische (soms met minder recht als Gelders aangeduide) stijl.
 • Munsterkerk, een kruisbasiliek, gebouwd in de 13e eeuw en gerestaureerd door de beroemde architect Pierre Cuypers in de jaren 1864-1891. De kerk is gebouwd in de romaanse bouwstijl.
 • Minderbroeders kerk (1400) met vergrotingen uit de 15e eeuw en 16e eeuw. Deze wordt gebruikt door de Protestantse gemeente Roermond.
 • Voormalige Gereformeerde kerk van 1921.
 • Kapel in ‘t Zand, in de gelijknamige wijk.
 • Ursulakapel, voormalige kloosterkapel, van 1906.
 • Heilig Hart van Jezuskerk

Diversen

 • Stenen Brug of Maria Theresiabrug, van 1771, over de Roer
 • Hardstenen pomp in rococostijl op het Munsterplein
 • Pomp aan de Neerstraat, van de 18e eeuw
 • Gietijzeren pomp aan Voorstad Sint Jacob, van 1865

Buiten het centrum heeft het ook nog eens een zeer mooi Designer Outlet Centrum. Hier zullen we parkeren. Vanuit deze parkeerplaats loopt u zo het centrum, als het Outlet centrum in. Het Designer Outlet Roermond is gevestigd in een aantal gebouwen van de voormalige Ernst Casimir kazerne. Deze kazerne werd in 1939 in gebruik genomen en diende als onderdak voor enkele grensbataljons, die volgens de minister van Oorlog noodzakelijk werden geacht met de toenemende oorlogsdreiging vanuit Duitsland. In 1940 bezet de Duitse Wehrmacht de kazerne die ten slotte in 1992 door het Nederlandse leger verlaten wordt. Daarna bieden de gebouwen nog voor enkele jaren onderdak aan asielzoekers, totdat in 2000 de meeste gebouwen worden gesloopt. Op het terrein verrijst eind 2001 een winkelcentrum van het Britse bedrijf McArthur Glen, dat in Roermond het eerste Outlet Center – speciaal voor merkartikelen – in Nederland geopend heeft. Het Designer Outlet Roermond is een Outlet Center van het Britse bedrijf McArthur Glen, en biedt 200 internationale designermerken aan. Met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per jaar is het een van de grootste attracties in Nederland. Het merendeel van de bezoekers komt uit Nederland, België en Duitsland, en er zijn ook vele internationale toeristen die het Outlet bezoeken.

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

Vandaag rijden we naar de parkeerplaats, hier ontvangt u de kortingsbonnen met een plattegrond. Vanuit hier loopt u zo naar het Designer Outlet en het oude centrum van Roermond. Aan het einde van de dag, rijden we weer naar uw opstappunt

 

Vertrekt elke 2e zaterdag van de maand

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus met airco en toilet
- Begeleiding chauffeur
- Koffie op de heenreis
- Alle genoemde excursies
- Diverse entrees en boottochten zoals omschreven

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie dagtocht

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.