Loading

Top Class Busvakantie

Noordkaap

Genieten van de mooie natuur

Kerstman
Cultuur
Ontspanning

Top Class busvakantie

Wat uw reisleider u kunt vertellen over deze fantastische reis

We beginnen met een rustige dag in het zeer mooie Hamburg. Waar we een rondleiding krijgen. Na dit bezoek, zullen we overvaren naar het rustige en pittoreske Denemarken. Hier bezoeken we de plaats Kopenhagen, waarbij we de zeemeermin niet zullen vergeten. Om daarna de brug naar Zweden over te gaan.. Want dan staat Malmö alweer op het programma. Hier slapen we vlakbij, om daarna een dag rust te hebben.. Maar niet voordat we naar Jönköping zullen doorrijden. Wat een fantastische natuur. We gaan al snel door naar Stockholm, waar een rondleiding op ons wacht. Maar ook de ferry die ons in 1 nacht naar de oudste stad van Finland zal brengen Turku. Na deze grote stad, zullen we de komende dagen nog alleen veel natuur tegenkomen. Want we gaan naar het noorden, oftewel de poolcirkel Hier ontvangt u een certificaat, en bezoeken we de kerstman. Via weer een mooie route komen we uit bij de Noordkaap, waar we niet alleen een echt kerstwinkeltje tegenkomen.. Maar ook in de nacht de ondergaande zon gaan bewonderen. Op de weg naar het zuiden, gaan we via Noorwegen. Zien we nog het noorderlicht!!. Of pakken we de ferry over een van de vele fjorden.. Natuurlijk is een bezoek aan Trondheim en Lillehammer inclusief. Na alle mooie natuur komen we weer aan in Oslo. Hier bezoeken we de stad, en zullen we de ferrycruise nemen naar Kiel. Een tocht van 20 uur.. Waar we daarna weer afscheid nemen van elkaar en van een hele bijzondere mooie reis. Wist u dat onze reisleiding deze reis al regelmatig gemaakt heeft. En veel weten te vertellen.

Uw hotel

Op onze Top Class reizen overnachten we in 4 & 5 sterren hotels. Hierbij heeft u goede maaltijden, hele nette kamers, kofferservice en een nette ontspanningsruimte. U betaald iets meer, maar krijgt dit zeker terug op uw reis.

Programma

Deze reis via onze opstapplaatsen, zal ons brengen naar Hamburg. Waar we 2 nachten zullen verblijven. Het is een reisdag over de snelwegen. Maar aan het einde, zal het diner klaarstaan voor ons. 

We beginnen onze reis met de touringcar, want we gaan naar de mooie stad Hamburg. Deze rivier die gelegen is aan de Elbe, is een stad met een rijke geschiedenis. Wat Hamburg ook bijzonder maakt, het is niet een onderdeel van een deelstaat, maar vormt er zelf 1. Natuurlijk zien wij meerdere van de 2300 bruggen in de stad, de op een lange tijd na hoogste kerktoren (147 meter hoog) en zullen we langs de vele musea, oude gebouwen zoals het raadhuis komen. Na de tocht door de stad, gaan we genieten van wat vrije tijd, voor we teruggaan naar het hotel.

We gaan Hamburg verlaten, en dat betekend door naar Denemarken. Maar voordat we op onze bestemming aankomen, zullen we de eerste ferry overtocht maken van deze reis. We genieten van mooie uitzichten, en doen rustig aan. Want het hotel nabij Kopenhagen, zal ons vanmiddag alweer ontvangen. Om ook hier in het hotel het diner te gebruiken. 

Heerlijk varen door Kopenhagen, een rondrit met de touringcar en wandelen door de mooie stad. Natuurlijk vergeten we het bekende beeld in Kopenhagen natuurlijk niet, de zeemeermin. Onze touringcar met lokale gids, zal vandaag weer voor een mooie dagtocht uit zorgen. Aan het einde van de dag, brengt deze u weer terug naar het hotel.

Deze morgen vertrekken we rustig aan, want we gaan Denemarken verlaten. We rijden door naar Malmö. En dat betekend over de bekende brug die zweden en Denemarken verbindt. Het is dus een korte dag, maar wel een indrukwekkende dag. In Malmö staat uw reisleiding weer klaar voor u. Die u zal helpen waar nodig.  Onderweg hebben we natuurlijk weer een mooie route gereden.

Malmö is de derde grootste stad van Zweden. Het is de hoofdstad van Skåne län, de meest zuidelijk gelegen provincie in Zweden. Onder andere bezoeken we Stortorget, dit is het grootste plein in Malmö en dateert al van 1530. Het is een van de drukste bezienswaardigheden in Malmö , ongeacht het seizoen. Heel wat terrasjes serveren hier heerlijke maaltijden variërende van Zweedse specialiteiten tot sushi. Op het plein vind je tevens het stadhuis, het Kramer Hotel en en het Kockska huset, het huis van Jörgen Kock, terug. Die was hier burgemeester gedurende de zestiende eeuw. Op de hoek van het plein zie je dan weer de Apoteket Lejonet, een van de belangrijkste neo-renaissance gebouwen in de stad. Het standbeeld op het midden van Stortorget is dan weer de koning Karl Gustav X op zijn paard. En zo zijn er nog veel meer mooie plekjes. Die u natuurlijk ook in uw vrije tijd kunt bezoeken. 

U gaat vandaag weer een stukje verder, we gaan de eerste afstand afleggen,. Nu naar Jönköping, prachtig gelegen aan het meer. U zult in Smóland u prima vermaken. Want de natuur is fantastisch.

We gaan vandaag een hele bijzondere tour maken(indien met het weer mogelijk). We stappen op de boot, en gaan een tocht over het Kinda kanaal maken. Bekend van de hoge waterverschillen met zijn sluiten. De touringcar brengt ons naar het beginpunt, om vervolgens een paar uur later ons weer op te halen. U zult deze tocht niet snel vergeten. Mocht het niet kunnen, dan gaan we een tocht maken langs het fantastische meer. En daarbij maken we verschillende stops. 

We gaan vandaag een hele bijzondere tour maken(indien met het weer mogelijk). We stappen op de boot, en gaan een tocht over het Kinda kanaal maken. Bekend van de hoge waterverschillen met zijn sluiten. De touringcar brengt ons naar het beginpunt, om vervolgens een paar uur later ons weer op te halen. U zult deze tocht niet snel vergeten. Mocht het niet kunnen, dan gaan we een tocht maken langs het fantastische meer. En daarbij maken we verschillende stops. 

Vandaag vertrekken we naar Stockholm.Maar niet voordat we het oude stadje Linköping in rijden. Hier kunt u heerlijk lunchen en genieten van de zeer oude huisjes en de authentieke sfeer.  Hierna, rijden we door naar ons hotel in Stockholm. Voor het diner.

De hele dag genieten van Stockholm, en zullen dan ook met de touringcar gaan genieten van deze mooie stad. We zullen alle bezienswaardigheden bekijken. En u heeft natuurlijk ook wat de tijd om zelf rond te kijken. Vandaag is het een bijzondere dag, want we vragen u in de morgen de koffer gelijk mee te laten nemen. We zullen om 17 uur vertrekken. Wat een rare tijd denkt u, maar om 17:45 moeten we ons aanmelden met auto’s en caravan voor de boot. Want we hebben een diner voor u aan boord geregeld, en zullen om 19:30 afvaren. We slapen vannacht in een cabine aan boord. (reist u samen dan een eigen cabine, reist u alleen dan reist u samen met andere alleengaanden in een cabine)  We varen een schitterende route, en zullen om 7 uur in de ochtend aankomen in Finland. We zijn dan in Turku. 

We zijn dan om 8 uur al aankomen in de haven, en dan doorrijden naar de binnenstad van Turku. Hier maken we een stadsbezoek, en krijgt u voldoende de vrije tijd om zelf rond te kijken. Aan het einde van de dag komen we alweer aan bij het hotel, voor het diner.

U heeft vandaag een vrije dag, maar natuurlijk bieden wij u een gratis transfer naar de stad. En kunt u aan het einde van de dag weer mee terugrijden voor het diner. 

Genieten van de natuur, en alle mooie dieren die we vandaag gaan tegenkomen. We zullen af en toe stoppen voor de koffie en de lunch. Maar verder, is het vandaag een mooie reisdag.. Geniet u mee vandaag!

Vandaag doen we gelijk de 2e grote afstand van deze reis. Want we gaan door naar Rovaniemi. Een plaats waar we de poolcirkel zullen passeren. Ook zullen we de kerstman gaan bezoeken. Maar eerst maakt u een natuurtocht, en zult u wellicht de Elanden spotten. Bij aankomst staat de reisleiding weer voor u klaar.  

Na een mooie reisdag, gaan we vandaag met de touringcar verder. We gaan naar de kerstman, en wellicht heeft u ook nog een wensen lijstje. Of wilt u een certificaat van de poolcirkel.. Het kan allemaal vandaag. In de loop van de middag komen we weer terug het hotel. Het is weer een gezellige dag. 

Vandaag heerlijk wandelen door Rovaniemi, door de mooie bossen of gewoon een drankje doen. U heeft de tijd aan uzelf vandaag. Voor we de lange reisdagen ingaan, kunt u genieten. Het diner is natuurlijk weer in ons fijne hotel.

Gaat u mee naar het mooie Noorden.. Want vandaag is de grootste afstand. 495 km. Het is een goede weg om te rijden, en zien ook ontzettend veel mooie natuur. Het hotel  is schitterend gelegen. En omdat het zolang licht is, zullen we daar zeker ook vandaag van kunnen genieten. We raden een vertrektijd van 7:30 aan. Dan bent u rond 16 uur weer in het volgende mooie plaatsje. Waar we zeker nog gaan wandelen.

Vandaag wordt vaak door onze gasten tot de mooiste route van de reis gezien. Want u zult zich verwonderen over de mooie natuur die u tegenkomt. Het is maar 399 km, maar gelooft u ons gerust als we u adviseren om 7:30 te gaan rijden. Want u zult meerdere stops willen maken onderweg, en willen genieten van de vele uitzichten. In de loop van de middag zijn we weer bij ons hotel.

Vandaag bent u overdag vrij, om te gaan genieten van het mooie plaatsje waar u zich bevindt. En ja wellicht vanmiddag even te rusten. Want vroeg in de avond zal de touringcar vertrekken, de zonsondergang op de Noordkaap is gewoon een wonder. Daarom zullen we pas tegen 2 uur in de nacht terugkomen. U heeft dan wel een zeer bijzondere ervaring meegemaakt. En het hoofddoel van de reis meegemaakt. En morgen… Slapen we natuurlijk uit.

Na een lange dag gisteren even vandaag rustig aan, dus we zullen om 13 uur vertrekken. We rijden naar Skärsväg.. Hier in het noordelijkste vissersdorp van de wereld, kunnen wij u een bezoek aan het Kerst- en Winterhuis aanbevelen. Hier komt u in de noord-Noorse kerststemming tussen de uitgebreide collectie handgemaakte cadeaus en kerstversieringen. Heidi, de eigenares neemt graag de tijd om een praatje met u te maken terwijl u met ons langskomt. Via een mooie route, rijden we weer terug .

We gaan 3 mooie reisdagen tegemoet, en dat betekend weer afreizen langs de prachtige Fjorden van Noorwegen. De reisdagen zijn wellicht wat meer in de bus, maar u zult merken dat de route’s zo mooi zijn.. Dat u de tijd voorbij vliegt. Ook vandaag na 400 km, denkt u wellicht.. Ben ik er alweer. Mooi inchecken en  dan nagenieten. Wellicht zien we het noorderlicht nog!!

Vandaag de 2e reisdag, en dit wederom met zijn fjorden geen straf. Het is 385 km, en dan zijn we er alweer. Wellicht vele fotostops achter ons latend. Ballangen is een mooie plaats, en daarom hebben we een extra dag hier. Hier kunt u genieten van een dagje vrij.. 

Het is hier werkelijk schitterend. Het uitzicht, de wandelpaden en vooral de natuur. Vandaar we hier een nachtje langer blijven. Kunt u hiervan genieten. De reisleiding geeft u natuurlijk weer veel tips, en zal u graag bijstaan.  

We rijden vandaag een klein stukje, en zullen dan een overtocht maken met de ferry. Waar we gelijk een mooi uitzicht hebben over het fjord. We rijden langs de fjorden door, voor een camping bij de poolcirkel grens. Hier is een net hotel voor 1 nacht, waar de reisleiding weer klaar staat voor u.. 

We zullen de reis verder naar het zuiden doorzetten. En weer de meest prachtige uitzichten gaan beleven.. Wilt u dus echt genieten, dan is dit er weer een voor u. We hebben 3 reisdagen achter elkaar, maar ze zijn ook allemaal de moeite waard. 

De drie zwaarste dagen zijn weer voorbij.. En dan even rusten in Trondheim. Maar voor het zover is, nog even vandaag genieten van de natuur onderweg.. De verwachting is dat u nu rond 15 uur weer op deze camping zal zijn. En d

Het behoort tot de grootste steden van Noorwegen, en dat zullen we bekijken. Trondheim heeft een aantal bezienswaardigheden die ieder jaar tot de meest bezochte van de regio Trøndelag behoren. De Nidaros-domkerk is een imposant bouwwerk. De kathedraal is de belangrijkste kerk van Noorwegen en is gebouwd op het graf van St. Olav. De bouwwerkzaamheden begonnen in 1070, maar de oudste nog bestaande delen dateren van halverwege de 12e eeuw. Maar ook het gezellige stadscentrum in combinatie met de verrassende winkels maakt Trondheim een populaire stad om te winkelen. In de vele boetiekjes vind je kleding en accessoires die je niet overal tegenkomt. Vooral in het historische Bakklandet vind je verschillende winkels die de kledingstukken helemaal zelf maken of gebruikte kleding omtoveren tot iets nieuws. We zullen ons dus niet vervelen, voor we aan het einde van de dag weer terug zijn

Vandaag na een drukke week, een dag om even te genieten. Wellicht wilt u zelf nog even de stad in, wilt u wandelen of een museum bezoeken. U heeft er de tijd voor.. Want morgen reizen we weer verder naar het zuiden.

Het is vandaag 350 kilometer rijden, naar onze volgende bestemming. We gaan naar Lillehammer. Bekend van de winterspelen. Het is een route vandaag met een stuk minder bochten, waardoor u al snel bij het volgende hotel zult zijn. Dit hotel ligt ook weer mooi in de natuur, en deze omgeving zal ons dan ook weer laten genieten.

Wellicht kent u deze stad nog van de winterspelen in 1994. Veel van deze Olympische sportarena’s worden vandaag de dag nog steeds gebruikt en zijn open voor bezoekers, wat van deze regio een zeer populaire vakantieplaats voor wintersportliefhebbers maakt. Het wintersportseizoen begint doorgaans rond november en duurt tot april, en biedt veel mogelijkheden voor zowel langlaufen als alpineskiën.

De charmante en historische gebouwen in de stad Lillehammer dienen als achtergrond voor een moderne en levendige winkelomgeving. De stad heeft ook een rijk aanbod aan musea en culturele centra, zoals Maihaugen, Lillehammer Art Museum en het Noorse Olympische Museum. Er is dus genoeg te doen in deze mooie stad. Die we gedeeltelijk met de bus, en gedeeltelijk zelfstandig zullen bezoeken. 

Vandaag is het nog geen 200 kilometer naar het volgende hotel. Ons laatste hotel van deze mooie reis. We gaan via een mooie route, waardoor u volop van de laatste natuur van Noorwegen kunt genieten. Om daarna bij Oslo in te checken, en te gaan dineren. 

De Noorse hoofdstad Oslo die een aantal eeuwen geleden nog Christiania of Kristiania werd genoemd, ligt in zuid-oosten van Noorwegen. De naam Christiania werd gegeven aan Oslo nadat koning Christiaan IV de stad herbouwde na de felle en verwoestende brand in 1624. Pas rond 1925 werd dit weer terug veranderd in Oslo. Hoewel het klimaat niet veel verschilt met dat van ons kan het er in de winter net iets meer sneeuwen. De skischans bij Holmenkollen geldt dan ook als hoogste punt en wordt vaak aangeduid als herkenningspunt. Het culturele hart van Oslo heeft veel te bieden als het gaat om het bezoeken van een musea. De stad telt er minstens vijftig. Op het schiereiland Bygdøy liggen er een aantal zeer interessante vlak bij elkaar. Daarnaast staat de stad zelf bol van historische bezienswaardigheden, leuke winkels, hippe terrassen en andere leuke horeca. Oslo is een stad waar je je geen dag hoeft te vervelen. Met de bus rijden we een informatie rondje, en daarna heeft u de tijd om zelf te genieten van al het moois.

We beginnen met Vikingskipshuset, dit is een museum gewijd aan de Vikingen en dan vooral de Vikingschepen. Het museum is gevestigd in Bygdøy in Oslo en maakt deel uit van de universiteit van Oslo. Hier zijn de volgende Vikingschepen te bezichtigen, gevonden in scheepsgraven op diverse locaties in Noorwegen. Waarna, we om 13 uur zullen inschepen op onze ferry. Die ons via een fantastische route naar Kiel varen. Vooral de tocht is vanmiddag super mooi, tussen de vele eilandjes door. Het diner is aan boord, net als het afscheidsdrankje die door ons wordt aangeboden. 

Vanmorgen komen we aan in Kiel, en zullen we via diverse stops.. Aan het begin van de avond aan het diner gaan in Nederland. Alvorens onze touringcars u weer thuis brengen. Na een mooie, lange en fantastische reis. 

Vertrek

2 juli 2020

Inclusief

  • Luxe touringcar met veel beenruimte
  • Reisleiding met vele jaren ervaring
  • Overnachtingen in goede hotels (*** & ****)
  • Entree’s inclusief
  • Excursies inclusief
  • Stadsgidsen inclusief
  • Kopje koffie heenreis
  • Kofferservice waar van toepassing
  • Uw reist op uw gemak, en krijgt voldoende de tijd
  • Welkomstborrel

Bus 1 Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2 Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3 Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4 Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boek vandaag

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees. 

Shopping Basket