Logo pajos reizen 1500 500 oranje achtergrond

Dagtochten | Busreizen | Bus verhuur | Chauffeursdiensten 

Reisinformatie

Bezoek het Vuurwerk Festival in Scheveningen en bekijk de mooiste vuurwerkshows.

Elk jaar opnieuw trekt het Vuurwerk Festival in Scheveningen tienduizenden bezoekers. Tijdens het festival proberen verschillende landen elkaar af te troeven met de beste vuurwerkshow. Dus bent u in augustus in of nabij Scheveningen, dan moet u beslist een avondje langskomen.

Vuurwerkfestival 2019

Een spectaculair evenement met twee vuurwerkshows per avond. Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de vuurwerktrofee Scheveningen. Het eerste vuurwerk wordt iedere avond rond 21:45 uur afgeschoten. Het tweede vuurwerk gaat daarna om ongeveer 22:30 uur de lucht in. De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien.

De pijlen worden afgeschoten vanaf een drijvend ponton. Het ponton moet 275 meter de zee in worden gevaren en 275 meter vanaf de pier. Dit kan tot windkracht 6. Mocht het niet doorgaan, dan heeft u voldoende gelegenheid om van Scheveningen verder te genieten. Maar dit gebeurt niet vaak. Het ponton vaart ongeveer 30 minuten voor aanvang van de eerste show de haven uit met 2 sleepboten.

De wedstrijd

Het vuurwerkfestival is een serieuze wedstrijd waarbij de deelnemende landen allemaal een gelijk budget mogen besteden, voor minimaal 80% vuurwerk uit eigen land moeten gebruiken en de shows minimaal 11 en maximaal 13 minuten mogen duren. Kortom, een behoorlijk officiële wedstrijd die zeer serieus wordt benaderd door de deelnemers.

Meer spektakel

Het festival duurt meerdere avonden (meestal 4) en wordt gehouden op het strand van Scheveningen. Naast vuurwerkshows kunt u ook genieten van vuurspuwers en jongleurs én treden er vaak dans- en muziekgroepen op. U kunt het beste met het openbaar vervoer of op de fiets naar Scheveningen komen, want een parkeerplek vinden is lastig tijdens dit spektakel.

Vuurwerkshows

21:45 vuurwerk

22:30 vuurwerk

Programma met de bus

We rijden tussen de middag pas aan naar Scheveningen, zodat we rond 18 uur aankomen bij Scheveningen.. Hier stoppen we vlakbij de pier, waar het vuurwerk zal plaatsvinden. Ook vindt u hier voldoende restaurants, om eerst lekker te genieten van een diner. Of kunt u wandelen over de boulevard. Vervolgens kiest u een mooi plaatsje uit, en zult u tot 23 uur genieten van alle spektakel. Om 23.30 zal de touringcar weer voorstaan, zodat wij u weer naar uw opstapplaats kunnen brengen.

Inclusief

  • vervoer per luxe touringcar
  • begeleiding van onze reisleiding
  • opstappen in heel Nederland 
  • Vlakbij in- en uitstappen in Scheveningen, geen probleem met vervoer en parkeren
  •  Garantiefonds

Exclusief

  • Alle persoonlijke uitgaven
  • Uw verzekeringen
  • Alles wat niet bij inclusief staat

Opstapplaatsen

Ziet u hiervoor het reserveringsformulier

Reserveren

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.