Dagtocht

Walibi Holland

Waar gaan we heen

Walibi is een attractiepark, gelegen in Biddinghuizen (gemeente Dronten) in de Nederlandse provincie Flevoland. Voorheen heette dit park Walibi World, daarvoor Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo en nog langer geleden de Flevohof.  Onder de naam de Flevohof is het park ooit begonnen als boerderijpark waar stedelingen kennis konden maken met de landbouw. Toen de Flevohof begin jaren negentig failliet ging, werd het park overgenomen door de Walibi Group en hernoemd tot Walibi Flevo. Deze groep werd in 1998 overgenomen door Premier Parks en het park veranderde in 2000 in Six Flags Holland. Vanaf seizoen 2005 tot en met seizoen 2010 was het park bekend onder de naam Walibi World. Sinds seizoen 2011 heet het park Walibi Holland. De meeste attracties, waaronder veel achtbanen en andere ‘thrill rides’, stammen uit de Walibi Flevo- en Six Flags-periode. Op het naastgelegen evenemententerrein, oorspronkelijk ontwikkeld door Scouting Nederland voor de Europese Jamboree van 1994 en de Wereldjamboree van 1995, organiseerde zij tevens de Nationale Jamboree van 2000, alsmede de Scout-Ins van 1990, 1992, 1995 en 1997. Ook werden er elk jaar de Scouting Fundays georganiseerd. In 2015 werden deze gehouden in Duinrell. Verder is het sinds 1993 de locatie van het muziekfestival Lowlands, sinds 1996 van de christelijke conferentie Opwekking en sinds 2007 van Fields of Rock. Ook vindt op dit terrein sinds 2011 muziekfestival Defqon.1 plaats.

Op 20 januari 2011 werd bekend dat het park vanaf 2011 door het leven zal gaan als Walibi Holland. Op een persconferentie in het park op 2 februari 2011 werd de nieuwe naam officieel onthuld. Ook werd er bekendgemaakt dat het park aan het begin van een 5 jaar durende renovatie staat. In 2011 is Italia om gethematiseerd naar W.A.B Plaza. De nieuwe thematisering sluit aan bij de belevingswereld van kinderen van 8 tot 12 jaar.  Het park werd in 2011 geopend op 9 april. De heropende achtbaan Speed of Sound (vroeger La Via Volta) was drie dagen eerder voor genodigden al open geweest. In April 2012 opende Walibi Holland Club Psyké, een “5D Experience”. Sinds 12 oktober 2012 maakt het park ook gebruik van het fast lane-systeem. Hierdoor zijn verschillende tickets verkrijgbaar via de smartphone. Deze tickets verkorten de wachttijd en reserveren een plaats voor een ritje. Sinds december 2012 biedt Walibi een stilteruimte in het park aan. Uit ervaring bleek dat veel bezoekers behoefte hadden aan een ruimte waar ze zich even rustig konden terugtrekken. Walibi Holland opende in 2016 een nieuwe achtbaan van bouwer MACK Rides. Op 24 juni 2015 werd bekend dat de achtbaan 32 meter hoog zou worden en 2 inversies zou hebben. De achtbaan zou Lost Gravity heten. De baan werd uiteindelijk in het begin van het seizoen van 2016 geopend. Voor Lost Gravity moest dan wel weer het schommelschip Hudson Bay wijken. Niet dat het schommelschip in de weg stond, maar er zou een stijlbreuk ontstaan zijn bij het aangezicht van de nieuwe achtbaan achter het schommelschip, waardoor directrice Mascha van Till besliste het schommelschip van de hand te doen. Begin 2016 maakte Walibi Holland bekend dat er ook voor 2017 een nieuwe attractie gepland stond en dat men van plan was in 2019 nóg een nieuwe achtbaan te openen. Met Halloween kwam het park dit jaar wat het attractieaanbod betreft met iets helemaal nieuws: The Clinic. Het is geen (gewoon) spookhuis, maar een individuele beleving of experience zoals het park het zelf noemt. Bezoekers moeten 15 euro betalen waarna ze een kwartier lang in hun eentje de gekste dingen meemaken als patiënt vastgebonden op een brancard in een geschift ziekenhuis. Eind 2016 werd bekendgemaakt, dat de mascotte ‘Walibi’ de kangoeroe uit het logo van Walibi verdween. Op de toegangspoort staat sindsdien alleen nog een rode W. In 2017 werd NeuroGen geopend. Deze attractie zit in hetzelfde gebouw als The Clinic. Ook bij NeuroGen krijgt de bezoeker een behandeling, welke ook fout gaat. Tijdens de Halloween Fright Nights waren The Clinic en NeuroGen tegelijk open. Begin 2018 maakte het park bekend dat Robin Hood gaat sluiten aan het eind van seizoen 2018. De achtbaan zal worden omgebouwd tot een hybride achtbaan door Rocky Mountain Construction. In een interview maakte directrice Mascha van Till bekend dat tenminste de lifthill zal worden verhoogd en er nieuwe elementen aan de baan worden toegevoegd. 

Dagtochten van Pajos reizen

Programma

We zullen rond 10 uur arriveren, en omstreeks 17 uur vertrekken. 

Opstappunten

Bus 1
Zuid-Holland

Hellevoetsluis

Spijkenisse

Hoogvliet

Rotterdam Zuidplein

Ridderkerk 

Dordrecht

Bus 2
Noord-Brabant

Breda

Oosterhout

Waalwijk

Den Bosch

Veghel

Eindhoven 

Leende / Valkenswaard

Bus 3
Limburg

Kerkrade

Heerlen

Maastricht

Echt

Weert

Bus 4
Limburg

Urmond

Roermond

Venlo

Boekt u nu uw mooie dagtocht

Copyright 2019 by Pajos reizen Weert.  Wij verhuren bussen in Limburg, Brabant, Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland. Klikt u op de knop voor meer informatie Wij zijn er voor al uw verzorgde busreizen door heel Europa, en voor al uw mooie dagtochten met de bus naar steden, pretparken, gebieden en diverse landen. Altijd uitgevoerd met onze reisleiding, lokale gidsen en inclusief entrees.